Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Το πράσινο τσάι προλαμβάνει τον καρκίνο του στομάχου


  Νέα Υόρκη: Ένας επιπλέον λόγος για την κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι ότι η τακτική κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών καθημερινά μειώνει κατά 20% τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του στομάχου για τις γυναίκες, όχι όμως για τους άνδρες.

  Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Gut, ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Αντικαρκινικό Κέντρο του Τόκιο με επικεφαλής τον Δρ Μ. Ινοουε μελέτησε την επίδραση του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου, διότι υποπτευόταν ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μπορεί να προστατεύουν έναντι του θανατηφόρου αυτού καρκίνου. Ειδικότερα, μπορεί να περιλαμβάνει συστατικά που καταπολεμούν τα βακτήρια που έχουν σχετιστεί με τον καρκίνο του στομάχου.
  Ωστόσο, παλαιότερες μελέτες είχαν παρουσιάσει ασαφή αποτελέσματα. Και για να έχουν καλύτερη αίσθηση των πραγμάτων οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν έξι παλαιότερες σχετικές μελέτες.
  Όλες μαζί περιλάμβαναν περισσότερους από 219.000 άνδρες και γυναίκες, 40 ετών και άνω που είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση από επτά έως και περισσότερα από 11 χρόνια. Συνολικά, περίπου τέσσερις στους πέντε συμμετέχοντες ανάφεραν ότι έπιναν καθημερινά πράσινο τσάι, με περίπου το ένα τρίτο να πίνει πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια ημερησίως.



health.in.gr