Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

«Γηραιά» (και υπέρβαρη) Ήπειρος..



  Εκστρατεία ενημέρωσης, ώστε να ευαισθητοποιήσει του νέους στο να προσέχουν το τι τρωνε, αλλά και στο να αθλούνται περισσότερο, ξεκίνησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), πρόκειται για ένα φιλόδοξο στόχο, τον οποίο έχει θέσει η αρμόδια επίτροπος για τη Γεωργία Φίσερ Μπόελ, καθώς όπως έδειξαν οι τελευταίες έρευνες, 1 εκατομμύριo νέοι στην ΕΕ είναι σήμερα χοντροί και αγύμναστοι.
   Η καμπάνια της επιτρόπου Μπόελ εστιάζει στην υγιεινή διατροφή των παιδιών, ώστε να μειωθεί το ποσοστό των υπέρβαρων και να ευαισθητοποιηθούν στην ανάγκη να γυμνάζονται περισσότερο. Έτσι, μέσα στις επόμενες οχτώ εβδομάδες τα λεωφορεία της καμπάνιας «Tasty Bunch», θα επισκεφτούν 180 σχολεία με 18.000 μαθητές, για να τους προσελκύσει και να τους πείσει για τη σημασία των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή τους.
   Τα λεωφορεία θα επισκεφτούν τη Βρετανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Εσθονία και τη Λιθουανία. «Δε θα επισκεφτούμε συγκεκριμένα ιδρύματα για υπέρβαρους αλλά είναι σημαντικό να μιλήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους, ακόμη και στους γονείς, για κάποιες ιδέες υγιεινής διατροφής», διευκρίνισε η επίτροπος Φίσερ Μπόελ.

skai