Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΡΟΔΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ


  Με αισιόδοξη επιτυχία ξεκίνησε η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας το πρόγραμμα επισκέψεων Μελέτης/Μάθησης σε επιλεγόμενα αγροκτήματα, φυτώρια, υπηρεσίες ή εγκαταστάσεις, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου.

 Την πρώτη πρόσκληση της προέδρου της ΕΝΑ Αργολίδας κ. Γεωργίας Δρόσου-Παγίδας μαζί με τους ένδεκα Νέους Αγρότες Αργολίδας, αξιοποίησαν και δύο νέοι από την ΕΝΑ Ευβοίας (Π. Κυριατζής, Μ. Φούτρας), ένας από την ΕΝΑ Λακωνίας και ένας από την ΕΝΑ Κορινθίας (Δ. Σχοινοχωρίτης). Επίσης μετείχε ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου κ. Ιωάννης Παπαργύρης, ο Αντινομάρχης Αργολίδας κ. Χρήστος Τσούλος και ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ Λεωνίδας Πολυμενάκος. Μεταξύ των συμμετεχόντων διακρίναμε τον κ. Δ. Λαλιώτη, τον κ. Ι. Γκάτζο, τον κ. Α.Οικονόμου, τον κ. Γ. Τσώλη, τον κ. Γ. Παπανδριανό, τον κ. Α. Γάτσινο, τον κ. Α. Αγγέλου, τον κ. Ι. Δενεσάκη, τον κ. Κ. Καζά και τον κ. Χ. Μαρίνο. Οι συμμετέχοντες μετακινήθηκαν με 11 ΙΧ και αγροτικά αυτοκίνητα.
  Η επίσκεψη μελέτης πέτυχε την ενημέρωση για την ποικιλία ροδιού ΕΡΜΙΟΝΗ και ειδικότερα τον κλάδο ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, που ανέπτυξε και διαθέτει ο φυτωριούχος κ. Σταμάτης Μερτύρης, από την Ερμιόνη. Ενώ η πάρα πολύ παραγωγική και διαφωτιστική συζήτηση έγινε κατά την διάρκεια του προσφερθέντος από τον κ. Σ. Μερτύρη γεύματος στην παραλία της Ερμιόνης.
  Ο κ. Α. Λεμπέσης, Δήμαρχος Ερμιόνης, έδωσε στην πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας κα Γ. Δρόσου-Παγίδα αντίγραφο αρχαίας τριήρους και την προσκάλεσε σε μια προσεχή συνάντηση-συζήτηση με τις νέες και νέους αγρότες της περιοχής.
  Η δραστηριότητα της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο επισκέψιμο ελαιοτριβείο του κ. Βαγγέλη Μελά, στο Λυγουριό, όπου ξεναγήθηκαν, είδαν σε οθόνη και άκουσαν την κα Αναστασία Μελά. Ευχάριστη εντύπωση προσέδωσαν οι λεπτομέρειες στην φιλοξενία με λικέρ ελιάς, γλυκό ελιάς, τραπεζομάντηλα με κεντητές ελιές κλπ αλλά και το πεντακάθαρο, προσεγμένο, λειτουργικό επισκέψιμο ελαιοτριβείο, το οποίο είναι ο καλύτερος πρεσβευτής ποιοτικών προϊόντων για την Ελλάδα και την Αργολίδα.

agronews