Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Φινάλε στο παγκόσμιο για αθλητές με αναπηρία,με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα



 
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για αθλητές με αναπηρία , Ολοκληρώθηκε χθές το απόγευμα στο Φάληρο με την Ελλάδα να κατακτά τελικά το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία SONAR με τους Βασίλη Χριστοφόρου, Αργύρη Νοτάρογλου και Θοδωρή Αλεξά (β.24).
Ανεξάρτητα με την απώλεια του χρυσού και ασημένιου μεταλλίου, οι Έλληνες ιστιοπλόοι μας έκαναν μεγάλη εμφάνιση σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα κόντρα σε παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες κατακτώντας σε αυτόν τον θεσμό, για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας ΑμεΑ, ένα παγκόσμιο μετάλλιο.
Παράλληλα, η χώρα μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία αυτό το τόσο ενδιαφέρον πρωτάθλημα και οι διοργανωτές απέσπασαν τα συγχαρητήρια των ξένων αποστολών.

  Πρωταθλητές κόσμου αναδείχτηκαν οι Γερμανοί Jens Kroker-Robert Prem-Siggy Mainka με 21 βαθμούς ποινής. Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Ισραηλινοί Kohen Dror-Efrati Arnon-Ben Vexler με 23 β.

Στη κατηγορία 2,4 mp το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ολλανδός Théry Schmitter με β. 15, το ασημένιο ο Γερμανός Heiko KroEger με 24 β και το χάλκινο η Αγγλίδα Ελένη Λουκά με 28 β. Οι έλληνες ιστιοπλόοι πήραν τις εξής θέσεις: 11ος (β.76) Γ. Δεληκούρας,, 19ος (β.122), Ν. Ευσταθιάδης, 20ος (β124), Ν. Πατεράκης, 27ος (β.171) Κ. Τσατσάκης.

Στη κατηγορία skud-18, πρωταθλητές κόσμου αναδείχτηκαν οι Άγγλοι Rick Ham-Νίκη Birrel με 12 βαθμούς ποινής.




ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ..



Εκεί η Κική μας η Αγγελική μας ο Λάζαρος .. Κι εμείς για λίγο για  συμπαράσταση.