Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η μάνα μου με νανούριζε με Γούναρη

   Γι' αυτό κι όταν μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το «Αρχισαν τα όργανα» ή το «Ενα βράδυ που 'βρεχε» ήξερε απ' έξω λόγια και μουσική. Εκτός όμως από το νέο του δίσκο με τραγούδια μιας ρομαντικής εποχής, και στις εμφανίσεις του στο «Χάραμα», με τη Γιώτα Νέγκα, πάλι με μνήμες -του ρεμπέτικου- θα αναμετριέται.
   Τις καθημερινές είναι συγκυβερνήτης σε επιβατικά αεροσκάφη της Hellas Jet. Μετά επιστρέφει στην καλλιτεχνική ιδιότητα με την οποία τον ξέρουμε. Ο Κώστας Μακεδόνας αντιμετωπίζει χρόνια τώρα εξίσου υπεύθυνα και τις δυο του ιδιότητες. Θεωρεί άλλωστε τεμπέληδες όσους επιμένουν ότι αυτό δεν γίνεται. «Εμένα δεν θα με δείτε ποτέ κάπου να πίνω με τις ώρες καφέ», λέει.
  Οταν έχει χρόνο φροντίζει να μελετάει και για τους δύο τομείς. Και να μην μπλέκει τον ένα με τον άλλο. Τώρα που θα ξεκινήσει τα Παρασκευοσάββατα εμφανίσεις στο «Χάραμα» (30/10) με τη Γιώτα Νέγκα, θα διαμορφώσει το πρόγραμμα των πτήσεων βάσει του πολύ αυστηρού κανόνα που λέει ότι οι πιλότοι οφείλουν να μην ξενυχτούν όταν την άλλη μέρα έχουν ταξίδι.
  «Ζούμε σε πολύ περίεργη εποχή. Συχνά σκέφτομαι τι περνούν οι δημιουργοί, νέοι και παλιοί. Πώς να γράψουν, πώς να πιάσουν το κοινό αίσθημα και να μιλήσουν για όλες τις ηλικίες και με τι γλώσσα να το μεταφέρουν; Είναι πολύ δύσκολο. Κι εγώ γράφω κατά καιρούς στίχους, αλλά διστάζω να τους βγάλω. Φοβάμαι ότι θα θεωρηθούν ντεμοντέ».
 «Πέρασα περιόδους που σκεφτόμουν να τα παρατήσω. Κυρίως απογοητεύτηκα από ανθρώπους που θαύμαζα ή από πισώπλατα χτυπήματα που δεν περίμενα. Κι όμως, κάθε φορά, συνέβαινε κάτι θετικό και ξαναφόρτωνα καύσιμα για την επόμενη πτήση».

Απο συνεντευξή  του στην Ελευθεροτυπία.