Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

«Η αγάπη θα σε βρει όπου και να σαι»


«Οταν αποφασίζεις να εκτεθείς, να ρισκάρεις, πάντα κερδίζεις», πιστεύει η Χάρις Αλεξίου. Γι αυτό και η ίδια τόλμησε στη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να σαι», που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.
  Μεγάλη έκπληξη του δίσκου είναι το τραγούδι «Μεγάλωσα», ένα ραπ αφηγηματικό κομμάτι. Την ενημέρωσή της για τα νέα μουσικά ρεύματα εξάλλου έχει αναλάβει ο γιος της, Μάνος Θεοφίλου που έκανε και την παραγωγή του νέου άλμπουμ. «Μαλώσαμε πολύ στο στούντιο. Εγώ ήθελα περισσότερο χρόνο, να το ψάξω το πράγμα, ο Μάνος διαφωνούσε και τελικά άφησα εκείνον να αποφασίσει», εξομολογήθηκε η Χάρις Αλεξίου για να συμπληρώσει ο Μάνος: «Πιστεύω πως το πρώτο, το αυθόρμητο ένστικτο του καλλιτέχνη είναι το πιο βασικό, το πιο σωστό».

  Μουσικά, στη δουλειά αυτή επικρατούν οι μπαλάντες. Με εξαίρεση κάποια ρυθμικά τάνγκο τα οποία ταιριάζουν γάντι στη φωνή της ερμηνεύτριας. Το αποτέλεσμα φέρει και τη μουσική πινελιά ξένων συνθετών όπως ο Γουστάβο Αλφρέδο Σανταολάγια από την Αργεντινή, οι Μπρινό Κουλέ και Φραζιόν Φιλίπ από τη Γαλλία, ο Ντερκ Μικαέλις από τη Γερμανία αλλά και των δικών μας Παναγιώτη Τσεβά και Μιχάλη Τούμπουρου.

ΕΘΝΟΣ