Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Στη στέγη του Ουέστμινστερ παραμένουν ακτιβιστές της Greenpeace

  

 Τουλάχιστον 20 μέλη της Greenpeace παραμένουν από την Κυριακή στη στέγη του κτιρίου του βρετανικού Κοινοβουλίου, σε μία προσπάθεια να στρέψουν την προσοχή των πολιτών και των πολιτικών στην κλιματική αλλαγή, εν όψει της έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, σήμερα.

   Τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης σκαρφάλωσαν στη στέγη του ανακτόρου του Ουέστμινστερ για να υποδεχθούν τους Βρετανούς βουλευτές με ένα μανιφέστο δώδεκα σημείων, με στόχο τον τερματισμό -ώς το 2030- της εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
  «Αλλάξτε πολιτική, σώστε το κλίμα» γράφει το πανό που έχουν κρεμάσει.
   Είκοσι από τους ακτιβιστές κατέβηκαν τα ξημερώματα και συνελήφθησαν από την αστυνομία για παραβίαση προστατευόμενου κτιρίου. Ωστόσο, άλλοι είκοσι παραμένουν, εφοδιασμένοι με ζεστά ρούχα, υπνόσακους και τρόφιμα.
   «Καθώς πλησιάζει η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (7-18 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη), παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία ώστε τα πολιτικά κόμματα να σκεφτούν πραγματικά το μέλλον και να αντιληφθούν τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές» δήλωσε ο Τζον Σάουβεν, στέλεχος της Greenpeace.

τα ΝΕΑ