Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τώρα στο Ναυταθλητικό Όμιλο Eρμιόνης, «τραβάμε και κουπί...»



 Στην προσπάθειά μας να εξοικειωθεί η νεολαία της Ερμιόνης και της ευρύτερης περιοχής με τη γνώση των θαλασσίων αθλημάτων, ο Ν.Ο.ΕΡ πρόσθεσε στις δραστηριότητές του και το άθλημα της κωπηλασίας.
Πριν λίγες μέρες, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία –Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ- ενέκρινε την εγγραφή του Σωματίου μας.
Με πολλή χαρά λοιπόν στέλνουμε ανοιχτή πρόσκληση σ’όλα τα παιδιά –άνω των 15 ετών- και στους πιο μεγάλους αθλητές, να γνωρίσουν τα πολλά οφέλη της κωπηλασίας. Κοντά μας θα ζήσουν την ένταση, την προσπάθεια, την ομαδικότητα και την επαφή με τη φύση.
Η κωπηλασία, που σίγουρα δεν είναι εύκολο άθλημα, είναι ξεκάθαρα ανταγωνιστικό.
Μαθαίνει αυτοπειθαρχία, προσφέρει σωματική και ψυχική ευεξία. Πράγματι αποτελεί, για τον αθλητή που κυβερνάει ένα σκάφος, τρόπο ζωής.
Σας καλούμε να δηλώσετε συμμέτοχη και να τραβάμε μαζί κουπί στον Ν.Ο.ΕΡ...
Λίγα ιστορικά στοιχεία
 Στα βάθη της ελληνικής μυθολογίας βρίσκονται οι ρίζες της κωπηλασίας, οι οποίες συνδέονται με την πατρίδα μας, την Ερμιόνη. Κατά τον Παυσανία, τον 2ον αιώνα π.χ., το πιο σημαντικό και μοναδικό, για τα χρόνια εκείνα ήταν οι Ιστιοπλοϊκοί και Κωπηλατικοί Αγώνες που γίνονταν μπροστά από το ιερό του, στην θέση « Γκούρι Λάρτι « (πέτρα ψηλή) προς τιμήν του « Διονύσου Μελαναίγιδος».
 Μεταξύ άλλων αναφέρει ο Παυσανίας, ότι οι αγώνες αυτοί ήταν οι μοναδικοί στον Ελλαδικό χώρο και γι΄αυτό η Ερμιόνη, είναι και θεωρείται η πατρίδα των αγώνων αυτών...
 Στη χώρα μας, ως άθλημα, ξεκίνησε το 1885, όταν ιδρύθηκε ο Όμιλος Ερετών (ερέτης = κωπηλάτης) με έδρα το Φάληρο. Ο Όμιλος Ερετών ήταν ο πρώτος αθλητικός όμιλος στην Ελλάδα.
Το 1906 θα γίνουν οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες, ενώ το 1927 ιδρύεται η Ελληνική Ένωση Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων η οποία αριθμεί περισσότερα από 40 σωματεία και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες.
Ο Ν.Ο.ΕΡ λειτούργει κάθε Σαββατοκύριακο πρωί, από τις 10:00 έως τις 15:00 –
Πληροφορίες στις εγκαταστάσεις του ομίλου και στα τηλεφωνά 697.709.2121 και 2754031954 κ. Κωνσταντίνος Κατσουράνης