Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

«Πράσινα» σπίτια;


  Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, ότι εξετάζεται η δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι το δικό του σύστημα ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η εκδήλωση του εν λόγω συνεδρίου είχε θέμα την θέμα «Αξιοποίηση ενεργειακών πηγών και προστασία περιβάλλοντος: Ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί».
 «Η έξοδος από την κρίση θα γίνει μόνο με την πράσινη ανάπτυξη, με όσους έχουν κερδίσει το συγκριτικό πλεονέκτημα στην πράσινη ενέργεια, στις μεταφορές, στη διαχείριση των απορριμμάτων» τόνισε η κ. Μπιρμπίλη.
  Στους βασικούς στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος, η κ. Μπιρμπίλη ενέταξε την υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ανάπτυξη στρατηγικών προσαρμογής.
Η υπουργός επίσης αναφέρθηκε, στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 65% μέχρι το 2050, με ενδιάμεσους δεσμευτικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάτπυξη των ΑΠΕ.

econews.gr