Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η απάντηση του κου Αντώνη Πάλλη για τα αντλιοστάσια και όχι μόνο..

Από την ημέρα που λειτουργεί ο Βιολογικός στην πατρίδα μας έχουν περάσει 2 χρόνια . Τα αποτελέσματα είναι φανερά, καθαρή θάλασσα βόλτα στις 2 παραλίες χωρίς δυσοσμίες και γκρίνιες επισκεπτών, «σιγά την πόλη την Ερμιόνη και τα λοιπά» . Θα πρέπει να ξέρετε πώς το πρώτο έτος ήταν πειραματικό εφόσον δεν ξέραμε ποσά λύματα έχουμε προς διάθεση για επεξεργασία , μαθαίνοντας της ποσότητες των λυμάτων προς επεξεργασία μετά άρχισε η ερεύνα για την μεταφορά τον λυμάτων από το κάθε αντλιοστάσιο αυτό χρειάστηκε ένα έτος ακόμα θα μου πείτε πώς είναι δυνατόν.Και όμως είναι τώρα έχουμε μια ολοκληρωμένη ετήσια λειτουργία και ξέρουμε την κατανάλωση του κάθε αντλιοστασίου και ξέρουμε ακριβός τη ισχύ του του κάθε ενός ξεχωριστά . Θα πρέπει να ξέρετε πώς για όλα αυτά χρειάζεται πίστωση χρόνου πράμα που μέχρι σήμερα δεν έχουμε, παρά μόνο εμπάθειες κακοπροαίρετες, θα πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας και να μην την καταδικάζουμε .
(Το βάθος, στην φωτογραφία, στα παλαιά πλακόστρωτα είναι 45 εκατοστά και από κάτω περνάει ανοικτός ο αγωγός όπου εκεί δέχεται εκτός από νερό, πέτρες κ.λ.π.)
Πιο πάνω γράφω πώς η επιτροπή παραδίδει στης Ερμιονιτισες και στους Ερμιονιτες το μεγαλύτερο έργο που έγινε στην ΕΡΜΙΟΝΗ μας και σας ζητώ να το προστατέψετε γιατί είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το αύριο τον παιδιών μας . Η αντλίες στο αντλιοστάσιο 4 στα μαντράκια σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα αλλάξουν και θα μεταφέρουν τα διπλάσια κυβικά λυμάτων μόνο που πρέπει και εμείς να προσέχουμε τι θα ρίχνουμε στην αποχέτευση γιατί η αντλίες δυστυχώς δεν μεταφέρουν τσουβάλια, καλτσόν, η στουπιά . Όπως πρέπει και οι επαγγελματίες μας, να ακολουθήσουν τον
κανονισμό αποχέτευσης που σε μια παράγραφο λέει πώς τα καταστήματα μαζικής εστίασης πρέπει να τοποθετήσουν στην αποχέτευση τους λυπωσυλλέκτη για την καλύτερη λειτουργία της αποχέτευσης .
Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς έχουν από μια συστημένη επιστολή που τους λέει να τοποθετήσουν τον λυπωσυλλέκτη, να μην συνεχίσω γιατί έχω κατηγορηθεί από επαγγελματίες που σήμερα έχουν διπλές τέντες για να είναι πιο κοντά στην θάλασσα .
Θέλω να ξέρετε πώς με την πείρα που έχουμε μετά από δυο χρονιά λειτουργίας και με τον μηχανικό του Δήμου μας θα μελετήσουμε τα προβλήματα που έχουν τα αντλιοστάσια 1,2,3,4 το κάθε ένα ξεχωριστά και θα σας ενημερώσουμε.
Ο Βιολογικός της Ερμιόνης δεν θέλει καπετάνιο του Εμπορικού Ναυτικού για να τον λειτουργεί , καπετάνιε να έχεις πάντα μπουνάτσα γιατί στον Βιολογικό εργάτες χρειάζονται και εργάτες που να αγαπάνε τον τόπο που γεννηθήκανε γιατί όλοι οι ανεύθυνοι γίνανε παντογνώστες και ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ.
Θέλω να ενημερώσω και να ευχαριστήσω τον πατριώτη Βασίλη Γκάτσο που αγαπάει την πατρίδα του και ας μιμηθούν τον Βασίλη και άλλοι επιστήμονες πατριώτες να στηρίξουμε ένα έργο που ήταν κριμένο στο Κρόθι για πολλά χρονιά και σήμερα λειτουργεί ΑΡΙΣΤΑ .
Ερμιόνη 07.04.2010
Ο υπεύθυνος για τον Βιολογικό
Αντώνης Πάλλης

Τι είπα το 2 0 0 8

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Η Σ
Πρέπει πάντα να αγαπάμε την πατρίδα μας Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο δημαρχείο της Ερμιόνης ο κύριος Αντωνης Παλλης επικεφαλής της επιτροπής παρέδωσε την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού παρουσία του Δημάρχου , Δημοτικών Συμβούλων,Φορέων και Δημοτών.
Φίλες και φίλοι ως πρόεδρος αυτής της επιτροπής θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε και με την ψήφοσας μας δώσατε την ευκαιρία να γίνουμε δημοτικοί σύμβουλοι και να εργαστούμε όλοι μαζί για να πραγματοποιήσουμε ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ.
Πριν από ένα χρόνο περίπου , η επιτροπή ανέλαβε να ερευνήσει και να συντάξει δυο μελέτες για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του δήμουμας αξίας 190.000 και 60.000 ευρω.
ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΘΕΛΗΣΗ ΠΕΙΣΜΑ ΠΟΛΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα εμπόδια σαυτη την διαδρομή πολλά ΦΥΣΙΚΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.
Η αγάπημας όμως και η θέλησημας έκαναν πραγματικότητα ένα έργο που ήταν ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΡΟΘΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ .
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής για την συνεργασία τους και ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στα ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Επίσης για μια άλλη μια φορά ευχαριστούμε τους συμπατριώτες μας Βαγγέλη και Κώστα Γούτο και Αντώνη Ψυχογιό , που με την χορηγία τους εκτελέστηκε το έργο.
Εκφράζω προσωπικά τις ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη που μου έδηξαν σε όλοι την συνεργασία μας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Μεταφορά λυμάτων από της μονάδες στο δίκτυο συγκέντρωση στα 4 αντλιοστάσια και από εκεί στον σταθμό προς επεξεργασία που τα στάδια που θα περάσουν τα λύματα είναι 5 .
1.Εξαμωση 2.Αποφοσφοροση 3.Αερισμός Οξυγονώσει
4.Καθίζηση κομβικό σημείο ( φρεάτιο ανακύκλωσης επιστροφή τμήματος προς την αποφοσφοροση τμήμα προς παχυντή τμήμα προς μαίανδρο )
5. Μαίανδρος νερό προς διάθεση .
Αυτός είναι ο βιολογικώς σταθμός της Ερμιόνης και έτσι λειτουργεί σε γενικές γραμμές . Η επιτροπή παραδίδει στης Ερμιονιτισες και τους Ερμιονιτες το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην ΕΡΜΙΟΝΗΜΑΣ . Φίλες και φίλοι αυτό το έργο είναι έργο πνοής και ζωής για την Ερμιόνη ,σας ζητώ προσωπικά να το αγαπήσετε και να το προστατέψετε γιατί είμαστε όλοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το αύριο των παιδιών μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντωνης Παλλης