Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Προς μπλογκερ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»

Του Βασίλη Γκάτσου
1. Σου έχω τονίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι επιθυμώ να βγάλεις από τη στήλη σου «Βιβλία ΓΙΑ και ΑΠΟ την Ερμιονίδα» τα βιβλία μου και τις αναφορές σου που κάνεις σε αυτά, γιατί θεωρώ ότι τα χρησιμοποιείς ως κράχτη για το μπλογκ σου. Άλλωστε ουδέποτε σου ζήτησα να τα συμπεριλάβεις σε αυτό για οποιοδήποτε λόγο. Με ευχαρίστηση θα έβλεπα την αντικατάστασή τους με συνταγές μαγειρικής από την επαγγελματική σου εμπειρία. Θα ήταν μια καλή συνεισφορά στον πολιτισμό του τόπου μας.
2. Ομοίως σου ζήτησα να σβήσεις από όλες τις θέσεις του μπλογκ σου όλα τα άρθρα μου που κατά καιρούς σου έστειλα για ανάρτηση χωρίς καν να σε γνωρίζω. Η αποστολή τους mea culpa. Τα θεωρώ παντελώς ξένα προς τις ιδεοληψίες σου αλλά και τις πρακτικές σου. Άλλωστε τα διάβασαν πλέον οι αναγνώστες σου, (οι μυστικές παρακολουθήσεις του αριθμού επισκέψεων ανά άρθρο στο επιβεβαίωσαν απόλυτα), και απαιτώ να φύγουν από το μπλογκ σου, δημοκρατικώ δικαιώματι.
3. Επίσης από την στιγμή που υποβάλλεις στους αναγνώστες σου και φυσικά σε ολόκληρη την οικουμένη την ....οικολογική σου ιδεοληψία ότι οι ποιμένες του Μεγαλοβουνίου είναι καιρός να τα μαζεύουν από το βουνό τους γιατί είναι
NATURA 2000 και θέλεις να το απολαμβάνεις χωρίς τροκάνια και κουδούνια
κοπαδιών, σου ζητάω και πάλι για να είσαι συνεπής με την ιδεοληψία σου να πάρεις το εξοχικό σπίτι σου από την καλλιεργήσιμη γη των προγόνων μας που είναι 100 φορές πολυτιμότερη από τη νατούρα σου και να το φέρεις σε κανονική οικιστική περιοχή. Θα γίνεις έτσι το παράδειγμα και θα σε τιμούμε ως τον πρώτο που έμπρακτα ενήργησε για την ανάκτηση της καλλιεργήσιμης γης των προγόνων μας.

Β. Γκάτσος