Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Carmen στο Πορτοχέλι

Το Σάββατο 17 Ιουλίου, στο κτίριο Μίληση στο Πορτοχέλι, στις 9.15 μ.μ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010» που διοργανώνει ο Δήμος Κρανιδίου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κρανιδίου «Ερμιονίδα» η ομάδα Oper(O) παρουσιάζει την παράσταση Carmen του G. Biget.

 Η Carmen είναι μια παραγωγή της ομάδας Oper(Ο), μια όπερα αγαπητή στο μεγάλο κοινό, γνωστή τόσο για το θέμα όσο και για τις μελωδίες της. Με ένα μικρό και ευέλικτο σύνολο τραγουδιστών-ηθοποιών, διηγούνται την ιστορία της Carmen, ξαφνιάζοντας το κοινό με την πρωτοποριακή απόδοση του έργου, και την προσήλωση τους στη μουσική.
Παίζοντας με τις τραγικές καταστάσεις και τα ατυχήματα του πεπρωμένου, διηγούνται την ιστορία μιας ελεύθερης γυναίκας, της Carmen, που οδηγείται στον θάνατο από το χέρι του εραστή της, επιλέγοντας την ελευθερία, από την συμβατικότητα και το ψέμα.  Η εκδοχή αυτή των Oper(O) ανατρέπει τις γνωστές εικόνες-κλισέ των αναμενόμενων παραστάσεων της όπερας, και δημιουργεί ένα θέαμα που έχει σαν στόχο την συγκίνηση και την έκπληξη του θεατή. Προκαλούν
 ένα κοινό μη εξοικειωμένο με την όπερα, να την γνωρίσει, να την αγαπήσει και να την καταλάβει.
Oper(O) CARMEN
Τραγουδιστές:
Εριφίλη Γιαννακοπούλου (μέτζο-σοπράνο)
Νίκος Καραγκιαούρης (βαρύτονος)
Λητώ Μεσσήνη (σοπράνο)
Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος)
Ελένη Σωτηρίου (μέτζο-σοπράνο)
Γιώργος Τζιουβάρας (τενόρος)
Λευτέρης Χαρέλλης (τενόρος)
Μουσική Προετοιμασία/Συνοδεία:
Πάνος Λουμάκης
Χορογραφία/Κίνηση:
Μαρία Αδαμοπούλου
Σκηνικά/Video:
Μανώλης Χάρος
Κοστούμια:
Φράνκα Παπανδρέου

..........................................................