Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Οθέλλος στην Επίδαυρο Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Αυγούστου

 Παρακάμπτοντας τον φόβο και το δέος που νιώθουν όλοι οι ξένοι σκηνοθέτες για την Επίδαυρο, ο Γερμανός Τόμας Οστερμάιερ δηλώνει έτοιμος και δυνατός για την παγκόσμια πρώτη του Σεξπηρικού Οθέλλου από τον βερολινέζικο θίασο Σαουμπίνε, την Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο της Αργολίδας.
 Είναι η μόνη ξένη υπογραφή φέτος στο φεστιβάλ της Επιδαύρου ενώ τον περασμένο μήνα, πάλι ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Σαουμπίνε, Τ. Οστερμάιερ, ανέβασε στην Πειραιώς, τον Τζον Γαβριήλ Μπόργκμαν, του Ίψεν.
 Διάσημος ο θίασος για τις πρωτοποριακές αναγνώσεις του στα κλασικά έργα, έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια και στο ελληνικό κοινό χάρη στον Γιώργο Λούκο και το ελληνικό Φεστιβάλ, με το "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" και τον "Άμλετ".
 Οθέλλος, Δυσδαιμόνα, Ιάγος, οι πρωταγωνιστές της Σεξπηρικής τραγωδίας, που εμβαθύνει στα θέματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, δίνει έμφαση, όπως λένε οι συντελεστές της παράστασης, στην αντρική ανταγωνιστικότητα και φιλοδοξία, την ζήλεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την παράνοια του έρωτα.
ΑΝΑ ΜΠΑ