Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΦΑΓΑΝΕ - ΦΑΓΑΝΕ

Πρόταση για ανάρτηση της κας Θεοδώρας Βογανάτση
  Στην προσπάθειά τους οι δημοσιοκάφροι να προστατεύσουν τα αφεντικά τους πολιτικούς, έχουν εδώ και χρόνια δημιουργήσει ένα προπαγανδιστικό μύθο: Αυτόν του Μαυρογιαλούρου.
  Στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο εμφανίζονται πολύ συχνά πολιτευτές, βουλευτές ή…υπουργοί.
  Τυχαία μου έρχονται στο μυαλό οι ταινίες «Ζητείται ψεύτης» (βουλευτής Φερέκης/Ζερβός), «Στουρνάρα 288» (βουλευτής Καλοχαιρέτας/Αυδής) και «Ο κύριος πτέραρχος» (βουλευτής Καράτζοβας/Παπαγιαννόπουλος).
  Σε όλες τις ταινίες οι πολιτευτές/βουλευτές είναι ψεύτες, κλέφτες, απατεώνες και γενικώς σιχαμένα υποκείμενα. Σε όλες; Όχι! Σε μία μόνο από αυτές ο πολιτικός/υπουργός είναι αφελής και φιλότιμος, μη γνωρίζοντας τις καταχρήσεις και απάτες που γίνονται κάτω από τη μύτη του. Όταν μάλιστα τις μαθαίνει, στέλνει τους υπεύθυνους στον εισαγγελέα και ο ίδιος από φιλότιμο παραιτείται. Η ταινία αυτή είναι το «Υπάρχει και φιλότιμο» (υπουργός Μαυρογιαλούρος/Κωνσταντάρας).

Όταν λοιπόν οι δημοσιοκάφροι θέλουν να αναφερθούν σε κάποιον κακό πολιτικό/βουλευτή, ποιόν από τους παραπάνω διαλέγουν;

Σωστά μαντέψατε: Τον μόνο φιλότιμο, τον Μαυρογιαλούρο!

Η προπαγάνδα δουλεύει τέλεια. Στον αναγνώστη/ακροατή δημιουργείται η αίσθηση ότι οι πολιτικοί δεν γνωρίζουν τι γίνεται γύρω τους, και αν το μάθουν, θα κάνουν κάτι. Όταν λοιπόν σε κάποιον πολιτικό αποδίδεται ο τίτλος του Μαυρογιαλούρου, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον συμπαθούμε υποσυνείδητα, γιατί ξέρουμε ότι έχει φιλότιμο! Αυτός ο μύθος δυστυχώς συντηρείται και από πολλούς αφελείς που δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η προπαγάνδα. Αν λοιπόν δεν ανήκετε στους δημοσιοκάφρους που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, μη χρησιμοποιείτε τον χαρακτηρισμό Μαυρογιαλούρος για κάποιον πολιτικό. Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε τα Φερέκης, Καλοχαιρέτας, ή Καράτζοβας.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι δεν αναφέρονται και στον κάθε «Γκρούεζα» των κομμάτων, που πέρα από αυτά που τρώνε, είναι και όπου με πάει ο άνεμος πάω… Αλλά γιατί να αναφερθούν; Προφανώς είναι υποτιμητικό να σε πούνε «Γκρούεζα» του Χ κόμματος!… Θυμάστε;

- Εσύ Γκρούεζα τί δουλειά κάνεις;

- Εγώ; Μμμ… Μα εγώ είμαι του κόμματος υπουργέ μου…

Πηγή: taxalia.blogspot.com

................................................................................

http://www.youtube.com/watch?v=1QMOfoY83bU&feature=player_embedded#!

(εδώ παίζει το βίντεο Μαυρογιαλούρος - Υπάρχει και φιλότιμο)

http://www.youtube.com/watch?v=_OU9uQJz9RQ&feature=related

(εδώ παίζει το βίντεο Φάγανε – Φάγανε)