Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ταυτότητα του νέου Δήμου Ερμιονίδας

Για να μαθαίνουμε..
Αναρτήθηκε απο ΛΑΜΠΗ ΒΑΘΗ

Ο νέος Δήμος Ερμιονίδας αποτελείται από τις δύο περιφέρειες (όπως ονομάζονται πλέον οι πρώην και καταργηθέντες με τον Καλλικράτη Δήμοι)
1.Κρανιδίου
2.Ερμιόνης.
Η Περιφέρεια Κρανιδίου αποτελείται από τις Δημοτικές Κοινότητες:
1.Κρανιδίου
2.Πορτοχελίου
Τις τοπικές Κοινότητες:
1 Διδύμων
2.Κοιλάδας
3.Φούρνων
Η Περιφέρεια Ερμιόνης αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα: Ερμιόνης (Ονομάζονται Δημοτικές Κοινότητες επειδή έχουν πάνω από 2000 κατοίκους) από τις Τοπικες Κοινότητες:
1.Ηλιοκάστρου
2.Θερμησίας (Ονομάζεται Τοπική Κοινότητα επειδή έχει κάτω από 2000 κατοίκους).
ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας θα αποτελείται από 27 μέλη συν το Δήμαρχο.
Η Περιφέρεια Κρανιδίου, θα συμμετέχει στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου με 19 μέλη.
Η Περιφέρεια Ερμιόνης θα συμμετέχει με 8 μέλη
 Για την εκλογή των Δημοτικών συμβούλων θα ψηφίζουμε τους υποψήφιους της περιφέρειας μας, βάζοντας έως τρεις σταυρούς και έναν μόνο υποψήφιο από την άλλη περιφέρεια.Τα 3/5 των εδρών δηλαδή 16 καταλαμβάνει ο πλειοψηφών συνδυασμός και τα 2/5 δηλαδή 11 αναλογικά η αντιπολίτευση.

          ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Οι Δημοτικές Κοινότητες Κρανιδίου ,Ερμιόνης και Πορτοχελίου θα έχουν 5μελές Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο θα βάζουμε έως 2 σταυρούς.
Τα 3/5 των εδρών καταλαμβάνει ο πλειοψηφών συνδυασμός συνολικά στον Δήμο Ερμιονίδας και τα 2/5 η Αντιπολίτευση.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου θα εκλέγεται με ψηφοφορία από τους Τοπικούς Δημοτικούς Συμβούλους
ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Οι Τοπικές Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου, Κοιλάδας,Φούρνων και Θερμησίας, θα έχουν 3μελή Τοπικά Κοινοτικά Συμβούλια Για την εκλογή των Τοπικών Κοινοτικών Συμβούλων θα βάζουμε 1 σταυρό.
Οι έδρες κατανέμονται με απλή αναλογική σε όλους τους συνδυασμούς.
Πρόεδρος Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου θα εκλέγεται αυτός που ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα πλειοψηφήσει στις εκλογές της κάθε Τοπικής Κοινότητας.
Αντιδήμαρχοι
Ο Νέος Δήμος Ερμιονίδας θα έχει 4 αντιδημάρχους
Συμμετοχή γυναικών-ανδρών
Ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικής κοινότητας και συμβούλων τοπικής κοινότητας από κάθε φύλο ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας που υπολογίζεται διακεκριμένα για κάθε δημοτικό συμβούλιο και κάθε συμβούλιο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της. Δηλαδή στο ψηφοδέλτιο για το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συμμετέχουν το ελάχιστο 9 γυναίκες ,στο ψηφοδέλτιο για κάθε Δημοτική Κοινότητα πρέπει να συμμετέχουν το ελάχιστο 2 γυναίκες και στο ψηφοδέλτιο για κάθε Τοπική Κοινότητα πρέπει να συμμετέχει το ελάχιστο 1γυναίκα