Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η απάντηση του κου Αντώνη Πάλλη για τα αντλιοστάσια και όχι μόνο..

Από την ημέρα που λειτουργεί ο Βιολογικός στην πατρίδα μας έχουν περάσει 2 χρόνια . Τα αποτελέσματα είναι φανερά, καθαρή θάλασσα βόλτα στις 2 παραλίες χωρίς δυσοσμίες και γκρίνιες επισκεπτών, «σιγά την πόλη την Ερμιόνη και τα λοιπά» . Θα πρέπει να ξέρετε πώς το πρώτο έτος ήταν πειραματικό εφόσον δεν ξέραμε ποσά λύματα έχουμε προς διάθεση για επεξεργασία , μαθαίνοντας της ποσότητες των λυμάτων προς επεξεργασία μετά άρχισε η ερεύνα για την μεταφορά τον λυμάτων από το κάθε αντλιοστάσιο αυτό χρειάστηκε ένα έτος ακόμα θα μου πείτε πώς είναι δυνατόν.Και όμως είναι τώρα έχουμε μια ολοκληρωμένη ετήσια λειτουργία και ξέρουμε την κατανάλωση του κάθε αντλιοστασίου και ξέρουμε ακριβός τη ισχύ του του κάθε ενός ξεχωριστά . Θα πρέπει να ξέρετε πώς για όλα αυτά χρειάζεται πίστωση χρόνου πράμα που μέχρι σήμερα δεν έχουμε, παρά μόνο εμπάθειες κακοπροαίρετες, θα πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας και να μην την καταδικάζουμε .
(Το βάθος, στην φωτογραφία, στα παλαιά πλακόστρωτα είναι 45 εκατοστά και από κάτω περνάει ανοικτός ο αγωγός όπου εκεί δέχεται εκτός από νερό, πέτρες κ.λ.π.)
Πιο πάνω γράφω πώς η επιτροπή παραδίδει στης Ερμιονιτισες και στους Ερμιονιτες το μεγαλύτερο έργο που έγινε στην ΕΡΜΙΟΝΗ μας και σας ζητώ να το προστατέψετε γιατί είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το αύριο τον παιδιών μας . Η αντλίες στο αντλιοστάσιο 4 στα μαντράκια σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα αλλάξουν και θα μεταφέρουν τα διπλάσια κυβικά λυμάτων μόνο που πρέπει και εμείς να προσέχουμε τι θα ρίχνουμε στην αποχέτευση γιατί η αντλίες δυστυχώς δεν μεταφέρουν τσουβάλια, καλτσόν, η στουπιά . Όπως πρέπει και οι επαγγελματίες μας, να ακολουθήσουν τον

Κάνε λιγάκι υπομονή...

Δήμος Κρανιδίου, πρόσκληση

Η Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Κρανιδίου σας προσκαλεί την Κυριακή 18 Απριλίου 2010, στις 7:00 μ.μ. στο «Λιοτρίβι» στην κάτω πλατεία Κρανιδίου.
 Θα προσφερθούν καφέδες και αναψυκτικά.
   Τιμή Συμμετοχής:8,00€

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

"Η εφημερίδα Κόκινος Καπνας"

Tης Διαμαντένιας Ριμπά
Υπήρξαν μπολσεβίκοι, φανατικοί υποστηρικτές του Λένιν και στη συνέχεια του Στάλιν. Πιστοί στις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού, πειθάρχησαν τυφλά στις νέες απόψεις, που εκφράστηκαν από τη σοβιετική εξουσία. Η ιστορική πατρίδα έμπαινε, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα, αφού ήταν στην αντίπερα όχθη.
Η εφημερίδα που εξέδιδαν, ο "Κόκινος Καπνας" (κόκκινος καπνεργάτης), επίσημο σοβιετικό ελληνικό έντυπο του μεσοπολέμου, ήταν ένα ακόμη "όπλο" να διαδώσουν τις ιδέες του κομουνισμού. Τίποτε απ΄ όλα αυτά, όμως, δεν τούς προστάτευσε από τις σταλινικές διώξεις κατά των Ελλήνων, που ξεκίνησαν στις 15 Δεκεμβρίου του 1937 (ταυτόχρονα σε όλες τις δημοκρατίες της ΕΣΣΔ), με την ντιρεκτίβα Νο 50215 της ΝΚΒΝΤ, τη μετέπειτα ΚGΒ. Όλοι τους έμελε να εκτελεστούν ως προδότες ή να σταλούν στη Σιβηρία. Το τυπογραφείο τους καταστράφηκε ολοσχερώς.
Το κρυμμένο αρχείο αυτής της σπάνιας εφημερίδας, ανακάλυψε πριν από χρόνια ο

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Χρόνια πολλά!! Ανάσταση σε όλους ..

Την γλύτωσε..  Βρήκε τον τρόπο.

Βέλαζε το κατσίκι επίμονα βραχνά.
Άνοιξα το φούρνο με θυμό
 τι φωνάζεις είπα
σε ακούνε οι καλεσμένοι.
Ο φούρνος σου δεν καίει, βέλαξε
κάνε κάτι αλλιώς θα μείνει νηστική
χρονιάρα μέρα η ωμότητά σας.
Έβαλα μέσα το χέρι μου. Πράγματι.
Παγωμένο το μέτωπο τα πόδια ο σβέρκος
το χορτάρι η βοσκή τα κατσάβραχα η σφαγή.

Κική Δημουλά: Ενός λεπτού μαζί, 2004


Φωτογραφία .Στη μάντρα μετά του Ιπποκράτη.
Ρίνα Λουμουσιώτη

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Καλή Ανάσταση!!

  Μακάρι ότι ζούμε να ήταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα..
  Όμως γεμίσαμε δυσβάσταχτες αλήθειες και με χρόνια που έμοιαζαν αληθινά μα δεν ήταν..
   Έχουμε όμως εμείς τις δικές μας αλήθειες, τις δικές μας αξίες, τα δικά μας ξωκλήσια ..
   Είναι οι δικοί μας, οι φίλοι μας, τα όνειρά μας, η προσωπική μας πίστη ..
   Και αυτά είναι και οι αντιστάσεις μας σε κάθε κρίση.
   Καλό Πάσχα σε όλους μας.
  Να χαρούμε ολόκληρη την κάθε μας στιγμή και το κάθε μας ¨τώρα¨, να δυναμώσουμε..
  Σας ευχαριστούμε για τις ευχές σας, για τα όσα μοιραζόμαστε μ αυτήν την "δικτυακή" επικοινωνία μας και για την εμπιστοσύνη σας.

Καλή Ανάσταση σε όλους μας !!

Φώτης Κόντογλου

Ο Χριστός του Φώτη Κόντογλου

Φώτης Κόντογλου (1895-1965) - Ἁγιογράφος & Λογοτέχνης, Ὀρθόδοξος & Ἕλληνας
"Οἱ ἄνθρωποι καταντήσανε σὰν ἄδεια κανάτια, καὶ προσπαθοῦν νὰ γεμίσουν τὸν ἑαυτό τους, ρίχνοντας μέσα ἕνα σωρὸ σκουπίδια, ἐκθέσεις μὲ τερατουργήματα, μπάλλες, ὁμιλίες καὶ ἀερολογίες, καλλιστεῖα, ποὺ μετριέται ἡ ἐμορφιὰ μὲ τὴ μεζούρα, ἠλίθιους καρνάβαλους, συλλόγους λογῆς-λογῆς μὲ γεύματα καὶ μὲ σοβαρὲς συζητήσεις γιὰ τὸν ἴσκιο τοῦ γαϊδάρου, συνδέσμους ἀφιερωμένους στοὺς ἀποθεωμένους ἄνδρας τῆς Εὐρώπης κι ἕνα σωρὸ ἀλλὰ τέτοια. Αὐτή, μὲ μιὰ ματιά, εἶναι ἡ εἰκόνα τῆς ἀνθρωπότητας σήμερα, ποὺ νὰ μὴν ἀβασκαθεῖ! Ποῦ νὰ βρεῖ κανένας καταφύγιο; ... -Δόξα στὸν Θεό, ποὺ ὑπάρχει ἀκόμα κάποιο καταφύγιο γιὰ μᾶς ποὺ δὲν εἴμαστε σὲ θέση νὰ νοιώσουμε «τὸ μεγαλεῖο της ἐποχῆς μας». Δόξα στὸν θεὸ ποὺ ὑπάρχουν ἀκόμα κάποιοι τόποι ποὺ δὲν τοὺς ἐξήρανε αὐτὴ ἡ φυλλοξήρα ποὺ λέγεται σύγχρονος πολιτισμός."

«Καλὸ εἶναι νὰ ὑπάρχεις, ἀλλὰ νὰ ζεῖς εἶναι ἄλλο πρᾶγμα»

Ευχές απο την Δημοτική μας Βιβλιοθήκη