Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Καρπαζιά σε φάπα μείζονα

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Θα ήταν γελοία, αν δεν ήταν τραγική. Ο λόγος για την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη βόμβα που έριξε η τρόικα την Παρασκευή ξετινάζοντας όλα τα αποθέματα κουτόχορτου με το οποίο συστηματικά η κυβέρνηση και οι επιτηρητές τάιζαν τον ελληνικό λαό από τη μέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να υπαγάγει τη χώρα στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Παταγωδώς κατέρρευσε κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανή η εικόνα μιας κυβέρνησης που πράγματι... κυβερνά τη χώρα.
Το πρώτο χαστούκι έπεσε από τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα, που, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην Αθήνα, σε συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος, την Παρασκευή περιέγραψε το σχέδιο του οργανισμού που εκπροσωπεί για την Ελλάδα. Το οποίο συμπυκνώνεται στο παρακάτω απόσπασμα:
«Ανταλλάξτε το χρέος με κρατικούς πόρους και ακίνητα. Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα. Χρησιμοποιήστε τα κέρδη για να εξαγοράσετε το χρέος με έκπτωση (discount). Μην ανησυχείτε για τις τιμές, απλώς κάντε διαφανείς δημοπρασίες».
Η συνέχεια του άρθρου Εδώ topontiki