Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Να λέμε και του Αντιδήμαρχου το δίκιο.

Πληροφορήθηκα ότι ο Αντιδήμαρχος κύριος Σταύρος Κούστας έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών από το δημόσιο σχολείο όπου είναι καθηγητής και έχει ήδη αντικατασταθεί με άλλον καθηγητή.
Εργάζεται λοιπόν απερίσπαστος στον Δήμο και για τον δήμο.
Αυτό τον τιμάει και φυσικά τιμάει και ικανοποιεί και τους ψηφοφόρους του. Άλλο πράγμα οι κρίσεις μας, οι διαφορετικές απόψεις, η συμφωνία ή διαφωνία για θέματα του τομέα του και του δήμου, που δεν θα είχαν νόημα και υπόσταση αν δεν κατείχε δημόσιο αξίωμα αιρετού εκπροσώπου.
Κατά την γνώμη μου ορθότερο είναι, για ένα μικρό αλλά συγκροτημένο και καλά οργανωμένο δήμο, οι αμειβόμενοι από τον Δήμο αιρετοί να διατηρούσαν πλήρως την επαγγελματική τους ασχολία, φυσικά με διευκολύνσεις από την υπηρεσία τους, να διατηρούσαν την αμοιβή για τις συνεδριάσεις του ΔΣ και να δώριζαν στο δήμο την κυρία αμοιβή τους, δηλαδή ο Αντιδήμαρχος τα 1800 €, για να γίνουν συγκεκριμένα έργα. Πιστεύω για άτομα με θέληση και πείσμα ο χρόνος που θα αφιέρωναν στα κοινά ήταν και πάλι αρκετός. Άλλωστε αυτή η δωρεά θα τους έδινε το ηθικό προβάδισμα να ζητάνε δωρεές, πόρους, εισφορές, εθελοντική εργασία απ’ όλους, γιατί αυτοί πρώτοι δίνουν το παράδειγμα.

Βασίλης Γκάτσος