Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ανακύκλωση στην Ερμιονίδα

Μάλλον θα τα καταφέρουμε αυτή τη φορά.. 
Μπήκαν κάποιες βάσεις χθες , έγινε ένας σχεδιασμός που θα διαμορφωθεί αν χρειαστεί στην πορεία, αλλά έγινε.
Ο Μάκης ο Κατσαΐτης    βοήθησε επιμένοντας, να φεύγουν διαχωρισμένα τα ανακυκλώσιμα χωρίς να χρειάζεται να περνούν απο  κάποιο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).
Καλή αρχή!

Αναλυτικά,τι αποφασίστηκε χθές, στη συνάντηση της εθελοντικής ομάδας ανακύκλωσης.
http://anakiklosiermionidos.blogspot.com/
Ολοκληρωθηκε χτες η συναντηση της ομαδας εθελοντων Ερμιονιδας για την ανακυκλωση με τον Δημαρχο κ Καμιζη και τον αντιδημαρχο κ Κουστα.
Μαζευτηκαμε γυρω στους τριαντα εθελοντες εθελοντριες
Μετα απο τρεις ωρες καταληξαμε σε καποια συμπερασματα αμεσης δρασης που ξεκινα απο Δευτερα.
1.Η γενικη κατευθυνση ειναι στην λογικη των Πρασινων Σημειων.(ΠΡΑ.ΣΗ)
Θα δημιουργηθουν δηλαδη σημεια (λιγα στο ξεκινημα λογω ελλειψης καδων) οπου θα μπορουμε να ανακυκλωσουμε τα τεσσερα υλικα (4ΥΛ.)
Τα σημεια αυτα θα ειναι στα σουπερ μαρκετ την Ερμιονη την Κοιλαδα το Πορτο Χελι τα Διδυμα τους Φουρνους.
Χαρτι ,πλαστικο ,γυαλι,αλουμινιο.
Οι υπαρχοντες μπλε καδοι μαζι με καδους της ενοριας Κοιλαδας θα πλυθουν και θα συγκεντρωθουν σε ενα μερος. Ξεκιναμε να βγαλουμε αυτοκολητα που θα σηματοδοτουν τι πρεπει να μπει σε καθε καδο.
2.Ξεκιναμε επισης να βγαλουμε ενημερωτικο φυλλαδιο που θα μοιραζεται τα επομενα χρονια πορτα -πορτα σε σχεση με την ενεργοποιηση των ΠΡΑ.ΣΗ

Θα ακολουθησει ενημερωτικο φυλλαδιο για την οικιακη κομποστοποιηση σε αυλες και κηπους (να μην φτανει το οργανικο φορτιο στον καδο)και μολις μπορεσουμε( οικονομικα) θα ξεκινησουμε πιλοτικα και δημοτικη κομποστοποιηση με αγορα καδων.
οσοι -ες εθελοντες ενδιαφερεστε να πλαισιωσετε τις ομαδες επικοινωνηστε με τον συντονιστη
3. Ομαδα εθελοντων θα επισκεφτει τα σουπερ μαρκετ να διερευνησει αν ειναι διατεθημενοι θα ενισχυσουν και οικονομικα την τοποθετηση καδων καθως επισης και πως διαχειριζονται οι ιδιοι σημερα χαρτι και πλαστικο
4.Τα υλικα που θα μαζευονται απο τα πρασινα σημεια καθως και απο ενα δικτυο στο οποιο θα ενταχθουν ξενοδοχεια εστιατορια και καταστηματα τροφιμων θα συγκεντρωνονται στις αποθηκες της Αγροτικης και απο κει θα πουλιωνται σε εμπορους που τα αγοραζουν σαν ανακυκλωσιμα υλικα.
5.Στοχος μας ειναι να αποσυμφορηθει αμεσα η χωματερη στον Σταυρο Διδυμων.Κυριως απο χαρτι και πλαστικο.
6.Τα ογκωδη αντικειμενα ηδη εχει βρεθει χωρος οπου θα συγκεντρωνονται απο τον Δημο μενει να ανακοινωθουν οι μερες συλλογης .
7.Ηλεκτρικες συσκευες θα μελετηθει το ποιος και πως θα τις διαχειριζεται και θα ενημερωθει ο κοσμος για το υπαρχον συστημα περισυλλογης τους.
8.Να ενισχυσουμε το συστημα αποσυρσης μπαταριων και να φτιαξουμε και αλλα σημεια εκτος απο τα υπαρχοντα συγκεντρωσης για λαμπες χαμηλης καταναλωσης (υδραργυρου)
Εχουν ανατεθει συγκεκριμενς δουλειες σε συγκεκριμενους ανθρωπους ελπιζω τις επομενες μερες να εχουμε νεωτερα.
Να παρουμε υπ οψι μας πως στην Γερμανια που ειναι πρωτοπορα στηνν ανανκυκλωση χρειαστηκαν πεντε χρονια για να δει αποτελεσματα
Θα γινουν λαθη θα βρουμε μπροστα μας δυσκολιες ισως χρειαστει να αλλαξουμε τους σχεδιασμους μας καποτε και να τους προσαρμοσουμε στην Ελληνικη πραγματικοτητα ΑΛΛΑ  για πρωτη φορα στην επαρχια μας διαγραφεται μια ξεκαθαρη πορεια και αποψη για το πως να διωξουμε σκουπιδια απο τον τοπο μας.
Και η μονη διεξοδος ειναι να φυγουν σαν διαχωρισμενα ανακυκλωσιμα υλικα. Η να γινουν ξανα χωμα οσα ειναι οργανικα.
Η αλλη επιλογη ειναι το βουνο των συμμεικτων στον Σταυρο Διδυμων συσκευασμενο η χυμα.
Θα μου επιτρεψετε μια φραση που υπερβαινει τα καθηκοντα του συντονιστη.
Χτες το βραδυ ηταν μια ιστορικη βραδυα για την διαχειριση των απορριμματων στην Ερμιονιδα.
Στο χερι μας ειναι να τα καταφερουμε.