Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Ναύπλιο απο σπουδαστές (ΜΑΣ)

Στις 19 και 20 Φλεβάρη, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφυλάσσουν στην υπουργό Παιδείας οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στην Πελοπόννησο το Σαββατοκύριακο. Οι Επιτροπές Αγώνα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Εστίας Καλαμάτας καλούν σε συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με αφορμή την φιέστα που στήνεται με εγκαίνια των σπουδαστικών εστιών στην πόλη. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 20 Φλεβάρη, διοργανώνεται παμπελοποννησιακή κινητοποίηση του ΜΑΣ στο Ναύπλιο, όπου θα βρεθεί η υπουργός για να μιλήσει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.
«Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της Διαμαντοπούλου να "εγκαινιάσει" τις σπουδαστικές εστίες στην Καλαμάτα. Κάνουν φιέστες την ώρα που η Εστία δεν επαρκεί ούτε για το 10% των αναγκών των σπουδαστών. Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες που η παράταξη του ΠΑΣΟΚ σε
ρόλο "μπράβου της κυβέρνησης" επιτέθηκε σε μέλη του ΜΑΣ και φοιτητές που διεκδίκησαν να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι που προβλέπουν οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!», αναφέρουν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στην Καλαμάτα.
Η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ καλεί σε ξεσηκωμό όλους τους φοιτητές και σπουδαστές από την Πελοπόννησο στην κινητοποίηση στο Ναύπλιο την Κυριακή 20 Φλεβάρη, όταν πραγματοποιείται η σύνοδος των Πρυτάνεων, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση με τη στήριξη ΝΔ, τρόικας, ΕΕ, αλλά και μερίδα καθηγητών και των Πρυτανικών αρχών είναι αποφασισμένη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει τη "δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση". Μέχρι το Μάρτη το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει το "μνημόνιο της Παιδείας", που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις. Ετοιμάζουν το παραπέρα χτύπημα σίτισης - στέγασης - μετακίνησης, συρρικνώνουν τις υποδομές. Ανοίγουν το δρόμο για τα δίδακτρα. Τα προγράμματα σπουδών γίνονται μενού χωρίς καμία συνοχή. Τα ΤΕΙ γίνονται ΙΕΚ. Πλευρά αυτών είναι και η κατάργηση του ασύλου που τις τελευταίες μέρες κουβεντιάζεται από τη μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και συγκροτήματα του Τύπου», αναφέρει μεταξύ άλλων η Γραμματεία του ΜΑΣ.
rizospastis