Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ερμιονίδα 2010.158 τροχαία ατυχήματα, 240 κλοπές και 5 ληστείες καταστημάτων, τραπεζών

Για το 2010  158 τροχαία ατυχήματα, 240 κλοπές και 5 ληστείες καταστημάτων και τραπεζών, κατέγραψε το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Η αίτηση του Δήμου Ερμιονίδας πρός τονΥπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κο Χρήστο Παπουτσή

Κύριε Υπουργέ,
Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ερμιονίδας περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης, εκτίνεται στα γεωγραφικά όρια της παλαιάς επαρχίας Ερμιονίδας και έχει μόνιμο πληθυσμό 16 χιλιάδες κατοίκους, και ο τουριστικός και παραθεριστικός χαρακτήρας της ανάπτυξής του τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καταστήσει την περιοχή μας προάστιο των Αθηνών. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας τους θερινούς μήνες ο διακινούμενος πληθυσμός υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες. Πέραν αυτού υπάρχει σημαντική κίνηση τα Σαββατοκύριακα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.
Είναι γνωστό, επίσης, ότι στην περιοχή μας διακινείται μεγάλος αριθμός οικονομικών μεταναστών πολλοί από τους οποίους στερούνται άδειες παραμονής και εργασίας.
Η αστυνόμευση της περιοχής γίνεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, το οποίο έχει οργανική δύναμη 29 αστυνομικών, αλλά αυτή τη στιγμή υπηρετούν 19, και τον Αστυνομικό Σταθμό Ερμιόνης στον οποίο τα τελευταία χρόνια υπηρετεί μόνο 1 αστυνομικός.

Είναι κοινή συνείδηση των κατοίκων και των επισκεπτών μας αλλά και της Δημοτικής Αρχής ότι η αστυνόμευση της περιοχής μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αξιωματικών και λοιπών αστυνομικών, είναι ελλιπέστατη και δεν ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής μας και σε καμία περίπτωση δεν εμπεδώνεται με αυτό τον τρόπο κλίμα ασφάλειας για τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας.
Κύριε Υπουργέ, για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου σε Αστυνομική Υποδιεύθυνση και την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Ερμιόνης σε Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολλές και πολλαπλές ανάγκες αστυνόμευσης.
Σε κάθε περίπτωση ζητούμε άμεσα την αύξηση του υπηρετούντος αστυνομικού προσωπικού, και του λειτουργούντος Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και του Αστυνομικού Σταθμού Ερμιόνης τουλάχιστον μέχρι να ικανοποιηθεί το επιτακτικό, επίσης, αίτημά μας για την αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών στο Δήμο Ερμιονίδας.
Σας επισυνάπτω πίνακα με στοιχεία για την εγκληματικότητα κατά την τελευταία πενταετία, όσα είναι καταγεγραμμένα, αφού τα περισσότερα λόγω των σοβαρών ελλείψεων του προσωπικού ούτε καν καταγράφονται.


Με Τιμή

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτριος Καμιζής