Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Διοικητικό - Οργανωτικό Πρόγραμμα 2011

Του Βασίλη Γκάτσου
Θα δούμε κάτι τέτοιο;

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2011 τα διαβάσαμε και καταλάβαμε ότι είναι ένα τίποτα. Απλά με κάποια ονομασία προγραμματίζουμε κάποια έξοδα σε κάποια ασαφή έργα, γιατί ως φαίνεται, ο νόμος δεν σου επιτρέπει να κάνεις έργα και να πληρώσεις αν δεν είναι αυτά γραμμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Κάτι άλλο δεν μας προσέφερε το τεχνικό πρόγραμμα. Το έδειξα αυτό και με τα σχετικά που έγραψα για τις μελέτες των ΧΑΔΑ.
Ερώτημα:
Υπάρχει Διοικητικό - Οργανωτικό Πρόγραμμα 2011 για το Δήμο;
Δηλαδή να προγραμματίζει τα της δομής, διοίκησης και οργάνωσης αυτού καθ’ αυτού του δήμου;
Έχει μπροστά του χρέη μεγάλα και προβαίνει σε προσλήψεις. Έτσι θα βγουν τα χρέη; Έχει κόστος προσωπικού και αιρετών δυσβάστακτο. Έχει προσωπικό που δεν του κάνει λόγω έλλειψης προσόντων και συγχρόνως λίγους στην καθαριότητα.
Και χωρίς να το επιβάλλει ο νόμος, η ορθή πρακτική είναι να δοθεί σε διαβούλευση ένα Διοικητικό - Οργανωτικό Πρόγραμμα 2011, ώστε να καταλάβουμε τι διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές προγραμματίζει ο Δήμος μέσα στο 2011.
Πέραν αυτών ο Δήμαρχος και ορισμένοι του ΔΣ είναι τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός του οποίου έχει αφήσει στην μπάντα τα σοσιαλιστικά ιδεώδη του παρελθόντος και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα δεκαετιών. Λεφτά δεν υπάρχουνε, και δεν θα υπάρξουν και για τον Δήμο Ερμιονίδας. Αυτό το περίφημο «κατόπιν ενεργειών του ο δήμαρχος εξασφάλισε, δάνειο, ενίσχυση, κονδύλια ..., κατόπιν επαφών του με τους βουλευτές και υπουργούς κατάφερε ....», που ήταν το σλόγκαν των προηγούμενων καιρών, δεν θα ξανακουστεί.
Ο Δήμαρχος και το ΔΣ είναι στοιχισμένοι σε αυτή την προσπάθεια και ενεργούν ανάλογα στον δήμο Ερμιονίδας; Ή είναι αποστασιοποιημένοι από τον πολιτικό τους χώρο, τώρα στα πολύ δύσκολα, και μας λανσάρουν ως λύση των δημοτικών προβλημάτων τον εθελοντισμό της ολοδικιάς τους εκδοχής;

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος