Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κύριε Ελέησον και σώσον ημάς...

" μιά φορά κι έναν καιρό ήταν οι αρπαχτές,...
...μετά ήρθαν τα δανεικά,...
...και φάγαν αυτοί καλά-καλάαα κι εμείς αργότερα, αργότερα,... ...αργότερα, αργότερα, αργότερα, αργότερα,... ... "
ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΜΥΡΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ!__________________________________________________
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Νηστεία και προσευχή

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι απλά! Οικουμενικές Σύνοδοι είναι οι Σύνοδοι των Πατέρων της Εκκλησίας, των οποίων οι αποφάσεις γίνονται αποδεκτές από την παγκόσμια Εκκλησιαστική Κοινότητα. Ευρωπαϊκές Σύνοδοι είναι οι Σύνοδοι των Νονών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, οι αποφάσεις των οποίων καθίστανται υποχρεωτικές για τα κράτη-μέλη.

Οι κατά καιρούς Οικουμενικές Σύνοδοι καθιέρωσαν και τις διάφορες εορτές. Από το πότε θα εορτάζει ο κάθε άγιος και όσιος, έως και το πότε θα εορτάζεται το Πάσχα. Μία από αυτές καθιέρωσε πως οι πέντε Κυριακές της Σαρακοστής, οι προ των Βαΐων, θα καλούνται «Κυριακές των Νηστειών». Αυτές οι Κυριακές μόνον! Αυτές οι πέντε. Έτσι ορίζει και η Ιερά Σύνοδος των Μητροπόλεων. Ηρθε όμως οι Ευρωπαϊκή Σύνοδος της 25ης Μαρτίου και τις νηστείες τις αύξησε. Κι όπως ορίζει και η
Ανίερη Σύνοδος της Ευρώπης, της Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποφασίζεται η καθιέρωση νηστείας για όλες τις ημέρες της εβδομάδος, όλες τις εβδομάδες του χρόνου κι όλους τους χρόνους, μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Δυόμισι εκατομμύρια παραπάνω από όσα έχει πάρει θέλει για εφέτος ο Μάγος της Οικονομίας. Κι άλλα είκοσι πέντε ως το 2015. Κι άλλα πενήντα από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας! Κι όλα αυτά, μόνο και μόνο για να καθυστερήσει το άκουσμα της κραυγής «τετέλεσται». Από πού θα ψάξει να τα βρει, αν όχι από εσένα, Ελληνάκι μου! Και σου έλεγε ο διαιτολόγος σου πως για να χάσεις τα παραπανίσια κιλά, πρέπει να ακολουθήσεις πρόγραμμα που να περιέχει πέντε γεύματα την ημέρα... Και του έλεγες πως δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα... Κι έψαχνες για δικαιολογίες... Και του έλεγες «Δυσκολεύομαι, λόγω δουλειάς...» κι άλλα τέτοια.

Ε, τώρα καθάρισες! Πρώτον, μάλλον δεν θα έχεις δουλειά και, δεύτερον, το πολύ-πολύ να έχεις δυνατότητα να τρως ένα γεύμα. Και να κάνεις την προσευχή σου και τον σταυρό σου, να μην το χάσεις και αυτό!

Θυμήσου με! Το μέλλον σου θα είναι νηστεία και προσευχή. Νηστεία υποχρεωτική και προσευχή καθημερινή. Θα προσεύχεσαι να σου μείνει τουλάχιστον ο άρτος ο επιούσιος! Άντε και κάνα όσπριο! Κρέας, ψάρι, ζυμαρικά κι άλλα τέτοια που ήξερες, ξέχνα τα! Κι απάνω που μόλις είχες μάθει το γκουρμέ και το σούσι, ρε γαμώτο!

Άμα θες τη συμβουλή μου, βρες τη γιαγιά σου και ρώτα τη να σου πει τι είναι οι λαχανίδες και πώς μαγειρεύονται. Θα σου χρειαστούν οι γνώσεις!

γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης
http://www.real.gr/