Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΕΜΕ!

ΤΗΣ , ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ  tanea
ΤΕΛΙΚΑ, δεν ήταν µούφα: λεφτάυπάρχουν και η κυβέρνηση που είναι γάτα τα ξετρύπωσε. Αντιγράφω από την τρικαλινή πύλη ενηµέρωσης trikalanews.gr µε τίτλο «Eπεσαν πρόστιµα στα Τρίκαλα για τα κολληµένα 20ευρα στα... κούτελα»:
«Το κλιµάκιο “στοχοποίησε” µε το “καληµέρα σας” τους... κλαριντζήδες που πλήρωσαν αλµυρά τα κολληµένα στο κούτελο και χωρίς... δελτίο παροχής υπηρεσιών 20ευρα!
Οι κλαριντζήδες υπέστησαν σοκ µε τα µπιλιετάκια του προστίµου όπως και το συγκεντρωµένο πλήθος που, µετά την εξέλιξη αυτή, στερήθηκε τους ήχους του κλαρίνου, αφού ηορχήστρα αποχώρησε απ’ την εκδήλωση!» Αυτό συνέβη στιςεκδηλώσεις στο Αντάµωµα των Χασιωτών. Το Σ∆ΟΕ έκανε «ντου βρε πονηρή στα στέκια που αράζεις» και φορολόγησε τα κούτελα των ανθρώπων! Και τώρα – µε το δικό τους κούτελο καθαρό – µπορούν να πάνε στην τρόικα, να παραδώσουν τα φραγκοδίφραγκα σε σακούλα του µπακάλη και ναξεµπερδεύουµε µε τα χρέη άπαξ και διά παντός. Μη σου πω ότι θα περισσέψουνε και λεφτά να δώσουµε και σε καµιά φτωχή οικογένεια – της Μαδρίτης εν προκειµένω!
Το επόµενο µεγαλόπνοοσχέδιο – µε το οποίο υπολογίζεται ότι θα εξοικονοµηθούν600 δισ. µίνιµουµ, είναι ναπληρώνουν ΦΠΑ τα παιδιάστα φανάρια, όταν ο οδηγός τους δίνει 20 λεπτά. Κι αν κάποιος ελεήσει καµιά γριούλα στην είσοδο της εκκλησίας, καλά θα κάνει να της ζητήσει απόδειξη... Γριά µε τενεκεδάκι χωρίς ΑΦΜ θα συλλαµβάνεται και θα περνάει Αυτόφωρο! ∆ιότι «κάποιος πρέπει να πάει φυλακή, σ’ αυτόν τον τόπο»!
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΕΜΕ! Κι επειδή ο Ιονέσκο πέθανε νωρίς εν αντιθέσει µε τον σουρεαλισµό που είναι κορακοζώητος,θα µας
βάλουν, λέει, µια έκτακτη εισφορά που όµως θα είναι µόνιµη για τουλάχιστον 3-4 χρόνια. Και µου ‘λεγε η µάνα µου όταν πήγαινα σχολείο «πρόσεχε την παράδοση, παιδί µου, µη χαζεύεις απ’ το παράθυρο!». Αρες µάρες τα ελληνικά που έµαθα. Πώς είχα τώρα εγώ την εντύπωση πως το «έκτακτος» είναι το αντίθετο του «µόνιµος»; Λέµε π.χ. «έκτακτος δηµόσιος υπάλληλος» και «µόνιµος δηµόσιος υπάλληλος». Αλλά, βλέπεις, στο µάθηµα Νέων Ελληνικών έπαιζα τελίτσες και κρεµάλα το µαλακισµένο! Και τώρα θα µε σηκώσει ο κύριος Παπακωνσταντίνου στο µάθηµα και θα γίνω ρόµπα! Γιαδικιάρογλου, ψιθύριζέ µου τίποτα γιατί θα µε βάλουν τιµωρία να γράψω 100 φορές «η Μέρκελ
είναι πιο όµορφη απ’ τη Μακρυπούλια»!
Τώρα βέβαια, παίζει και ένα άλλο ενδεχόµενο. Το «έκτακτο» να έχει διαφορετική έννοια. Οταν λένε, δηλαδή:
- Θα σας βάλουµε έκτακτη εισφορά! Να το εννοούν τύπου «έκτακτο το ταγιέρ σου, Λίτσα µου». Ή «έκτακτο το παιδί της Πόπης, όχι σαν το δικόµου το µουρόχαβλο». Αρα «θα σας βάλουµε µια εισφορά... µα είναι έκτακτη η γλυκιά µου,µια κούκλα, µια θεά, θατην καταθέτετε στην Εφορία καιθα γλείφετε τα δάχτυλά σας!».
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ, δεν θέλω αηδίες! Κι όλοι αυτοί οι άνεργοιείναι πολύ αχάριστα όντα τελικά. Αντί να απολαµβάνουν το αραλίκι τους, ξαµολιούνται στις πλατείες και το παίζουν Αγανακτισµένοι και καλά. Συγγνώµη, υπάρχει ωραιότερη φάση απ’ την ανεργία; Ζωή και κότα! Ξυπνάς ό,τι ώρα γουστάρεις,πίνεις το καφεδάκι σου, µετά έρχεταιο σοφέρ µε τη λιµουζίνα,σε µεταφέρει στο σκάφος σου και ξανοίγεσαι στα πέλαγα... Ούτε κάρταχτυπάς, ούτε έχειςτον συµπλεγµατικό προϊστάµενοπάνω απ’ τον σβέρκο σου, ούτε αγχώνεσαι αν θα βαρέσει κανόνι το µαγαζί...Ελα τώρα που µου θέλουν και οι άνεργοι δουλειά! Αφεντικάκαι δούλοι, ένα γινήκαµ’ ούλοι!
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Και θα τα βρουν, είµαι σίγουρη! Κοντόςψαλµός αλληλούιαη µεθαυριανή γιορτή του Αγίου Πνεύµατος. ∆εν µπορεί, όλο και θα τους φωτίσει! Θα τα βάλουν κάτω, θα ρίξουν πάλι καµιά9ωρη συνεδρίαση, θα φάνε κάνα τοστ για τη λιγούρα, θα πιουν και δυο τρία τσιπουράκια – θα έρθει να γίνει του Αγίου (οινο)πνεύµατος...
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΝΤΑΡ: λεφτά υπάρχουν! Απλά, δεν µας διευκρίνισαν σε ποια χώρα!