Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εδωσαν έγκριση για ιδιωτικό χωριό στην Πετροθάλασσα Ερμιόνης

Παρά την αρνητική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, επιχείρησε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.) κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης, όταν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έφερε προς ψήφιση μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τελικά την ενέκρινε, παρά την αρνητική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας και τις αντιδράσεις πολλών περιφερειακών συμβούλων. Μάλιστα, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία για να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τη σχετική απόφαση.
Το θέμα αφορά την ανέγερση παραθεριστικών οικισμών σε παραθαλάσσια έκταση 114 στρεμμάτων στην περιοχή Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιόνης στην Αργολίδα που επιθυμεί διακαώς επιχειρηματίας, αλλά σκοντάφτει στην αρνητική εισήγηση της Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας. Αποτελεί πάγια πρακτική, για υποθέσεις που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν αρνητική γνωμοδότηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο να τις απορρίπτει χωρίς να γίνεται καμία συζήτηση.
Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου», «είναι χαρακτηριστικό
 ότι ούτε ο περιφερειάρχης ούτε κάποιος αντιπεριφερειάρχης πήρε την ευθύνη να υπογράψει θετική εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού οι υπηρεσίες εισηγούνταν αρνητικά. Εφεραν την ώρα της συνεδρίασης ένα πρόχειρο χαρτί των επιχειρηματιών, το οποίο ονόμασαν τεχνικό υπόμνημα και με βάση αυτό επιχείρησαν και υπέκλεψαν την ψήφο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μπροστά σ' αυτές τις μεθοδεύσεις, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, πριν την ψηφοφορία, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση για να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες αποφάσεις.
Συμμετοχή σ' αυτές τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο είχε και η παράταξη της ΝΔ. Την ίδια ώρα που γράφουν στα "παλιά τους τα παπούτσια" ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων (όπως της Επιδαύρου, της Κορίνθου και της Πύλου - Νέστορος για τις υδατοκαλλιέργειες ή της Μεγαλόπολης για το λιγνιτόσημο), την ίδια ώρα φέρνουν για εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένα κουρελόχαρτο ιδιώτη επιχειρηματία, αρνούμενοι να αναλάβουν και προσωπικά τις ευθύνες τους.
Αποδεικνύεται ότι σε μια περίοδο που δεινοπαθεί η εργατική - λαϊκή οικογένεια, υπάρχει τεράστιος πλούτος σε επιχειρηματίες που ζητά διέξοδο για να επενδυθεί, που διευκολύνεται ακόμα και με παρανομίες και μεθοδεύσεις σαν τις χτεσινές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που δε σέβονται όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά ούτε και τους νόμους που αυτοί έχουν θεσπίσει.

Είναι ανάγκη τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα μαζί με τον αγώνα για την υπεράσπιση των συνθηκών ζωής τους, να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., να οργανώσουν την πάλη τους, ώστε η γη, η θάλασσα, οι υδάτινοι πόροι, να γίνουν λαϊκή περιουσία».
Αναρτήθηκε από Αργολιδείς