Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η συμμετοχή, της σημετοχής, ώ συμμετοχή!

Του Βασίλη Γκάτσου
 Ο ενεργός, του ενεργού, ώ ενεργέ!, ώ ενεργοί!
Ο συνειδητοποιημένος του συνειδητοποιημένου, ω!!!!!
Ρε τι πάθαμε! Με τι γεμίσαμε! Θα τη βουλιάξουμε την Ερμιονίδα.
Αν παρίστασαι στην κοκορομαχία πλειοψηφίας – μειοψηφίας του Δήμου Ερμιόνης είσαι ενεργός, συνειδητοποιημένος, συμμετοχικός πολίτης! Αν είσαι στο κτήμα σου και σκάβεις είσαι επιεικώς ιδιώτης! Άχρηστος για όλους και χρήσιμος μόνον στον εαυτό σου.
Αν έχεις μια επιχείρηση που δεν ξέρεις τι είναι η απόδειξη, ο ΦΠΑ , το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ για το προσωπικό σου αλλά παρίστασαι στη κοκορομαχία, είσαι εθελοντής των πάρκων και της ανακύκλωσης, είσαι ενεργός, συνειδητοποιημένος, συμμετοχικός πολίτης! Αν ο όμοιός σου επαγγελματίας τίμιος και συνεπής δουλεύει και αγωνιά την ίδια στιγμή στην ομοειδή επιχείρησή του για να αντεπεξέλθει στον αθέμιτο και άδικο ανταγωνισμό σου είναι ιδιώτης, μπορεί και αντικοινωνικό στοιχείο.
Αν περιφέρεσαι στα στέκια του πολιτισμού, των αναβιώσεων, ανάμεσα στα πόδια επιφανών (ή και επί καλάμων) προσκεκλημένων αρχόντων πάσης φύσεως, είσαι ενεργός, συνειδητοποιημένος, συμμετοχικός πολίτης του πολιτισμού! Αν είσαι μέσα στη βάρκα σου, στον ελαιώνα και στο αμπέλι
σου, συνεχιστής της παράδοσης των προγόνων σου και δημιουργικό μέλος του λαϊκού μας πολιτισμού, είσαι αγροίκος και απολίτιστος.
Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, εξ ορισμού παλεύεις για τον σοσιαλισμό και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Αν είσαι του ιδιωτικού τομέα είσαι δούλος με τη θέλησή σου του αφεντικού σου, και αν είσαι αυτοαπασχολούμενος είσαι δούλος του εαυτού σου!
Ντροπή στους Ερμιονήτες που δεν παρέστησαν, δεν λογομάχησαν, δεν κοκορομάχησαν στη σύναξη της Δημοτικής Αρχής περί σκουπιδιών της Ερμιόνης! Ντροπή τους που αναγκάζουν (με τα τόσα προβλήματα που δημιούργησαν στο παρελθόν και με την αναποτελεσματικότητά τους) τη δημοτική αρχή (να κατεβαίνει από την έδρα, το Κρανίδι) να συσκέπτεται στο τέως Δημαρχείο του Δήμου δύο και τρεις φορές τη βδομάδα σε άδεια αίθουσα. Άμα η έδρα ήταν στον Όλυμπο; Και τι βιντεο και φωτογραφία θα βγει κάτω από αυτές τις συνθήκες;
Άντε και η επόμενη σύσκεψη στα Δίδυμα, εκεί που εντέχνως μεταφέρθηκε το όλο πρόβλημα των σκουπιδιών, αλλά πάρτε μαζί σας και τους ενεργούς, συνειδητοποιημένους και συμμετοχικούς της τουριστικής μεριάς της επαρχίας μας.

Να γιατί η κρίση δεν είναι οικονομική. Για τρικυμία εν κρανίω πρόκειται.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος