Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Και το νερό με το 'δελτίο';

Του Βασίλη Γκάτσου
ΔΕΥΑΕΡ ..... η παντελώς άγνωστη επιχείρηση του Δήμου Ερμιονίδας.

Με μια ανακοίνωσή της και μάλιστα του ΔΣ και όχι της Προέδρου της (άρα άκρως σημαντική) μας αποκαλύπτει ότι το νερό στον τέως δήμο Κρανιδίου δεν επαρκεί για τους ντόπιους, ούτε μπορεί να στηρίξει την τουριστική κρίσιμη περίοδο του Αυγούστου.
Πού αυτό; Στον Δήμο όπου δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά για επενδύσεις σε δεξαμενές, δίκτυα, δαπάνες μεταφοράς νερού με πλοία, καθαρισμό πηγαδιών, οράματα για Τσεριζελιές και Ανάβαλους.
Η δραματική ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει μετρήσεις κατανάλωσης, ούτε αποθεμάτων(;). Προφανώς δε είναι σε θέση να μετρήσει η ΔΕΥΑΕΡ τίποτα, ή δεν χρειάζεται να μαθαίνουν οι πολίτες. Και η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ζητήσει στοιχεία, αφού η διοίκηση ΔΕΥΑΡ είναι με κοινή συναίνεση.
Από την ανακοίνωση μάλλον προκύπτει το συμπέρασμα ότι στην κυρίως τουριστική περιοχή Κρανιδίου – Πορτοχελίου το δίκτυο ύδρευσης έχει επεκταθεί νόμιμα ή παράνομα σε οικίες και επιχειρήσεις εκτός των αυστηρών ορίων των οικισμών που για ένα μήνα τουριστικό δεν τους νοιάζει το κόστος του νερού για να γεμίζουν πισίνες, να ποτίζουν μποστάνια, γκαζόν κ.λ.π. Το πιθανότερο είναι όχι να μη τους νοιάζει το κόστος, αλλά να έχουν ρολόγια χαλασμένα που δεν καταγράφουν και να πληρώνουν στο νέο δήμο ένα τυπικό ποσόν.
Αν πραγματικά η ΔΕΥΑΕΡ είναι εταιρεία, αν πραγματικά έχει ΔΣ και Πρόεδρο, οφείλει να δώσει μετρήσεις καταναλώσεων, να δώσει κατάσταση δικτύων νερού και μετρητών, να δώσει την εικόνα ύδρευσης όλης της Ερμιονίδας. Αν δε το κάνει αυτή, οφείλει να το κάνει η αντιπολίτευση η οποία ελέγχει την εξουσία ..... έστω και συναινώντας στο θέμα της Προέδρου.
Ο τέως δήμος Ερμιόνης γιατί δεν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα; Δεν είχε ποτέ καλό νερό, αλλά ποτέ δεν έβαλε ‘δελτίο’.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος