Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μουσική Βραδιά με την Έλλη Πασπαλά στην Ύδρα, στο φετινό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον είναι το φετινό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ύδρας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μουσική Βραδιά με την Έλλη Πασπαλά, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α. συνθέτουν αυτό το ποικίλο πρόγραμμα που αναμένεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
12.00:«Μια ευχή για τα Χριστούγεννα», παράσταση κουκλοθέατρου από το θέατρο κούκλας το Χάρτινο Φεγγάρι, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
Τα γράμματα που στέλνουν ο Πέτρος και η Λουϊζα στον Αη-Βασίλη, δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους χάρη στην παραξενιά της μάγισσας Ασφάλτα. Η γενναιοδωρία και η καλοσύνη τους όμως ανταμείβεται, όταν το Πνεύμα των Χριστουγέννων τους δείχνει τον τρόπο για να τραβήξουν την προσοχή του Αη-Βασίλη και να γιορτάσουν κι αυτά την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου…
15.30–19.30:«Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι», εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, για παιδιά ηλικίας 4–12 ετών, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
15.30 – 16.30: Παιδιά προνηπίου, νηπίου.

16.30 – 17.30: Παιδιά Α΄και Β΄ Δημοτικού.
17.30 – 18.30: Παιδιά Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού.
18.30 – 19.30: Παιδιά Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
17.00: «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα», προβολή παιδικής κινηματογραφικής ταινίας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
Σε μια φωλιά σ’ έναν άγoνo λόφo, μια πoλική αρκoύδα γεννάει ένα αρκoυδάκι, αλλά τo νεoγνό πεθαίνει πάνω στη γέννα. Σε μια καλύβα, λίγo πιo πέρα, μια γυναίκα γεννάει ένα δυνατό υγιές αγόρι. Η πoλική αρκoύδα είναι πολύ θλιμμένη από την απώλεια τoυ μικρoύ της, Έτσι το ταίρι της κλέβει τo μωρό της γυναίκας και τo φέρνει στoυς πάγoυς. Τo αγoράκι μεγαλώνει με την αρκoύδα, μαθαίνoντας όλα όσα πρέπει να ξέρει μια αρκoύδα ! Αυτή είναι η αρχή ενός όμoρφoυ παραμυθιoύ, όπoυ τo πνεύμα των λόφων βoηθά αυτόν πoυ θέλει πραγματικά να γίνει κάπoιoς .

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
17.30: «Καλικάντζαροι, Χρυσαφεντάδες και άλλα παραμύθια», αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους, από την γνωστή αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
…Και μια και το θέλουν οι μέρες, η Αγνή θα τραβήξει το αυτί στα Καλικαντζαρούδια, που σκοπεύουν και πάλι το «Δωδεκαήμερο» να κάνουν τις γνωστές σκανταλιές τους: Να μπουν από την καπνοδόχο για να κλέψουν τηγανίτες κι αγιοβασιλιάτικα γλυκά,ν' αναγκάσουν την Πλούμπω να χορέψει μαζί τους, να κρυφτούν μέσα στις τρούπες του μύλου… κι άλλα, κι άλλα.
Κι ακόμη θα δούμε: πώς το Φίδι, που βγαίνει από τον τοίχο του φτωχικού μιας γριάς, είναι ένα μαγεμένο βασιλόπουλο, πώς ένας γέρος και μια γριά κολλάνε στο μέλι μαζί με όλα τα ζωντανά που έχουν στο καλύβι τους κι άλλα πολλά, που συμβαίνουν και τούτες και όλες τις μέρες του χρόνου...Μα... ούτε η Αγνή ήταν εκεί, ούτε σεις να το πιστέψετε!

Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
19.00: «8 γυναίκες κατηγορούνται», του Ρόμπερτ Τομά.
Παράσταση από την θεατρική ομάδα του Δήμου Ύδρας, στην Συνεδριακή Αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης.Μια αστυνομική μαύρη κωμωδία γεμάτη μυστήριο, αγωνία και στιγμές γέλιου, που θα καθηλώσει το κοινό.
Συμμετέχουν:Συμμετέχουν: ΓΙΑΓΙΑ: Αναστασία Κρέμου, ΓΚΑΜΠΥ: Ανθή Νάζου- Ρούση, ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ: Θωμαή Κατραμπαδάκη ,ΣΟΥΖΑΝΑ: Σάσα Τσολιά, ΚΑΤΡΙΝ: Κατερίνα Ρούση, ΣΑΝΕΛ: Ελένη Γιαμάκου, ΛΟΥΙΖΑ: Βάσω Ρούση και Γεωργία Βούλγαρη (διπλή διανομή), ΣΙΜΟΝ: Βούλα Λιόλιου – Βούλγαρη .

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
«Οποπομόζ», προβολή παιδικής κινηματογραφικής ταινίας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη. Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία με ήρωα τον μικρό Ρόκο και τον νεογέννητο αδελφό του Φραντζεσκίνο που γεννιέται την νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου
10.30: Δοξολογία για το Νέο ΄Ετος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».
11.00: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Δήμαρχο ΄Υδρας ΄Αγγελο Κοτρώνη, στο Δημαρχείο.
12.00: «Άγιος Βασίλης έρχεται…», Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει στην Ύδρα με το καΐκι του, για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά. Μόνο που φέτος, θα φέρει μαζί και την παρέα του, για να μας κάνουν διάφορες εκπλήξεις..

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου
19.30: «Μουσική βραδιά με την Έλλη Πασπαλά». Η γνωστή τραγουδίστρια με την συνοδεία του καταξιωμένου πιανίστα Τάκη Φαραζή, θα ερμηνεύσει τραγούδια του χτες και του σήμερα, στην Συνεδριακή Αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου
Ο Κιρικού και η μάγισσα», προβολή παιδικής κινηματογραφικής ταινίας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
O μικρός Κιρικoύ γεννήθηκε σ ένα χωριό της Αφρικής στo oπoίo μια μάγισσα πoυ τη λένε Καράμπα έριξε ένα τρoμερό ξόρκι: η πηγή απoξηράνθηκε, oι χωρικoί εκβιάζoνται, oι άντρες τoυ χωριoύ είτε τoυς έχoυν απαγάγει είτε έχoυν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.. Η Καράμπα είναι μια εντυπωσιακή και σκληρή γυναίκα πoυ την περιβάλλoυν τρoμαχτικά και δoυλικά φετίχ. Μόλις o Κιρικoύ γεννήθηκε, θέλησε να απαλλάξει τo χωριό από τη κατάρα της Καράμπα και να καταλάβει την αιτία της μoχθηρίας της. Τo περιπετειώδες ταξίδι τoυ Κιρικoύ τoν oδηγεί στo Λησμoνημένo Βoυνό, όπoυ o Σoφός τoυ Βoυνoύ, πoυ ξέρει την Καράμπα και τα μυστικά της, τoν περιμένει…