Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Θέμα: Κατάσταση στο χώρο του δεματοποιητή στη θέση « Σταυρός Διδύμων »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Κρανίδι: 05/05/2011
Αρ.Πρ.: 4404
Ταχ.Διευθ.: Μελίνας Μερκούρη 11Τ.Κ. 21 300
Κρανίδι
Πληροφορίες : Γραμματεία Δημάρχου
Τηλ.: 2754 3 60028, 2754 3 60000
ΠΡΟΣ: όπως Π.Δ.
Θέμα: Κατάσταση στο χώρο του δεματοποιητή στη θέση « Σταυρός Διδύμων » Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας του Ν.Αργολίδας
Σε απάντηση του υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου 431/07-04-2011 εγγράφου σας και του υπ’αριθμ.1507/249-27/04/2011 εγγράφου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέλουμε να σας αναφέρουμε:
1) Η εγκατάσταση του δεματοποιητή στον εν λόγω χώρο είναι επιλογή και απόφαση του Περιφερειακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ευθύνη της λειτουργίας του δεματοποιητή αλλά και του χώρου της μονάδας την έχει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) Αργολίδας.
2) Τα απορρίμματα στον εν λόγω χώρο συσσωρεύτηκαν στο χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούσε ο δεματοποιητής, γεγονός για το οποίο ουδεμία ευθύνη έχει ο Δήμος Ερμιονίδας.
3) Τα προβλήματα που εσείς στις 02/03/2011 εντοπίζετε και αναφέρετε, εμείς σαν Δήμος Ερμιονίδας τα έχουμε προγενέστερα εντοπίσει, δημοσιοποιήσει και αναφέρει προς όλους τους αρμόδιους με τα υπ’αριθ. 1410/14-02-11, 1538/16-02-11, 1744/21-02-11 έγγραφά μας, τα οποία και συνημμένα σας αποστέλλω.
4) Στο συγκεκριμένο χώρο ουδέποτε υπήρξε πυρκαγιά, γεγονός το οποίο πιστοποιείται και από τα έγγραφα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρανιδίου και από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου μας, που σχεδόν καθημερινά επισκεπτόταν τον χώρο και από το προσωπικό των απορριμματοφόρων που εναπόθετε τα απορρίμματα.
5) Στον εν λόγω χώρο υπάρχει πλήρες σύστημα πυρασφάλειας το οποίο λειτουργεί κανονικά καθώς και φύλακας καθ’ όλο το 24ωρο.
6) Η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία έχει την αρμοδιότητα για την χωροθέτηση και κατασκευή εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα σε αυτή της την υποχρέωση, με αποτέλεσμα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων.
7) Στο χώρο του «Σταυρού Διδύμων» σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχει η δυνατότητα «προσωρινής αποθήκευσης» δεματοποιημένων απορριμμάτων λόγω έλλειψης χώρου.
Σαν Δήμος Ερμιονίδας καλούμε για μια ακόμα φορά, όπως έχουμε πράξει διαχρονικά και στο παρελθόν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αναλάβει άμεσα τις υποχρεώσεις της στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Συνημμένα:
1)Υπ’αριθμ. 1744/21-02-2011
2)Υπ’αριθμ. 1538/16-02-2011
3)Υπ’αριθμ. 1410/14-02-2011
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΚΑΜΙΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Έφυγες.. 1951

Η Ερμιονίδα αλλάζει σελίδα......

Του Βασίλη Γκάτσου
Ή μάλλον στην Ερμιονίδα μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό γυρίζουν τη σελίδα.
Ο ρόλος του νέου δήμου Ερμιονίδας περιορίζεται, σε εποχές βαθύτατης κρίσης, στην απλή διαχείριση της καθημερινότητας, όπως μέχρι πρότινος και των πρώην δύο δήμων. Δεν διαφαίνεται ρόλος δημιουργού των βασικών υποδομών ανάπτυξης του δήμου Ερμιονιδας, δηλαδή των υποδομών που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών. Δεν διαφαίνεται όμως και ρόλος ελκυστήρος, δηλαδή συντονισμένης προσπάθειας συμμετοχής των τεσσάρων μερών (οικισμών, εξοχικών, πλούσιων ιδιοκτησιών, επιχειρήσεων) στις τοπικές υποθέσεις. Μάλλον διαφαίνεται ρόλος παρατηρητή και φτωχού συγγενή.
Τρέχουν όμως τα πράγματα και σε περίοδο κρίσης επιταχύνουν.
Οι πλούσιες ιδιοκτησίες ισχυρών οικονομικών παραγόντων τραβάνε στην επαρχία μας πεντάστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τεράστια γη προορισμένη για πολύ ακριβές κατοικίες, γήπεδα γκολφ και άλλα. Πλέον ένα μεγάλο ξενοδοχείο θα έχει δίπλα του ένα μεγάλο χωριό πολυτελών κατοικιών με όλες τις υποδομές και το ξενοδοχείο θα παίζει το ρόλο του κέντρου διασκέδασης, αγοράς κ.λ.π. Φαίνεται λοιπόν ότι η μοίρα των παλαιών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, τουλάχιστον αυτών με μεγάλη ιδιοκτησία γης, δεν θα είναι το κλείσιμο αλλά η μετεξέλιξή τους σε αυτό που είπαμε πριν.
Άρα πάμε για μια περιοχή πανέμορφη, με το διαμάντια Πόρο, Ύδρα, Δοκό, Σπέτσες, Επίδαυρο, Ναύπλιο δίπλα και γύρω της που μετατρέπεται σε τοποθεσία ακριβού τουρισμού και ακριβής διαμονής. Διαισθάνομαι ότι η Ύδρα ήταν των καλλιτεχνών, η Μύκονος των νεόπλουτων και η

ζωγραφιά...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, σήμερα είναι μιά πολύ ωραία μαγιάτικη μέρα, πιστέψτε το και θα περάσετε ζάχαρη
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ




9ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΣΚΑ ΝΤΕ'Ι'ΒΙΝΤ ΤΑΞΗ Β΄
7ο ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ, Δημήτρης Δρακόπουλος ΣΤ1
6ο Δημ. Σχ. Άργους Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, Α΄ ταξη
Δημ. Σχολ. Κεραμειών (Κεφαλονιά) Γεράσιμος, Α1

πληροφοριακά

εντελώς πληροφοριακά, σας ενημερώνω ότι κυκλοφορεί διαδικτυακώς το ακόλουθο (μου εστάλει από φίλο μου στη νότια Γαλλία) Έλλη Βασιλάκη

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!
Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.

Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.

GO GO !!!!

Ελληνικό τυρί - Πίσω στο τραπέζι μας

Επιλογή της Έλλης Βασιλάκη απο το ΕΠΑΘΛΟ
Σαν παιδιά μεγαλώσαμε με το ψωμί και το τυρί. Στα οικογενειακά τραπέζια, οι γυναίκες πριν το κυρίως φαγητό ετοίμαζαν στους άντρες να πιουν «ένα ουζάκι» δηλαδή ένα ορεκτικό με τυράκι, ντοματούλα, σαρδελίτσες και ελιές. Η φέτα στο μεσημεριανό τραπέζι ήταν αναπόσπαστο συνοδευτικό για κάθε φαγητό, κυρίως δε για τα λαδερά και τα όσπρια. Η κλασική τυρόπιτα στα δρομάκια της Αθηνάς ήταν η λαχτάρα για κάθε πρωινή βόλτα στο κέντρο. Τα βράδια για δείπνο θα τρώγαμε τηγανητά αυγά με σαγανάκι ή τραχανόσουπα με Μυτιληνιό λαδοτύρι. Οι κυριακάτικες μακαρονάδες πασπαλίζονταν με μπόλικη μυζήθρα και τα ψητά της γιορτής σιγοψήνονταν στο φούρνο με πατατούλες και κομματάκια γραβιέρας.

 Αργότερα στα νησιά, ούζο, τσίπουρα ή σούμες με φρέσκια μυρωδάτη ντομάτα και κοπανιστή –ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές-, μαστέλο στη σχάρα, κρητικοί ντάκοι και λαχταριστές χωριάτικες με μπόλικη φετούλα. Το χειμώνα ρακόμελα μαζί με φρέσκια μυζήθρα και μέλι, και Πάσχα στην Κρήτη με ρακή, ελιά, γραβιέρα και γλυκά σκαλτσούνια.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εγώ θέλω..



η κυρία Λούλα

 Πριν λίγες μέρες έμαθα πως πέθανε η γριά που έμενε στην αποπάνω γειτονιά της μεγάλης μας πόλης. Έμενε μόνη της μ’ ένα άγριο σκυλί σε μια παλιά, φθαρμένη και «ενοχλητικά» για την περιοχή μας απεριποίητη μονοκατοικία. Ακόμη και στα παράθυρα, θολά απ’ τον καπνό κάποιας σόμπας προφανώς, δεν κρέμονταν κουρτίνες, και τα εξώφυλλα πάντα ανοιχτά έχασκαν απεγνωσμένα χειμώνα-καλοκαίρι, μέρα και νύχτα. Μια μικρή τσιμεντένια αυλή συνόδευε την εγκατάλειψη άδεια και από το ελάχιστο φυτό ή λουλούδι. Καμιά φορά μονάχα κάποιο μεσοφόρι μπορεί να ανέμιζε κρεμασμένο απ’ το σκοινί, πασχίζοντας ίσως να στεγνώσει.
 Κάτι σ’ έδιωχνε πάντα όταν περνούσες έξω απ’ αυτό το σπίτι και δεν ήταν τόσο το σκυλί που λυσσομανούσε στο παράθυρο βρίζοντας κάθε ξένο, ούτε η ξέπνοη μορφή της αχτένιστης γυναίκας που σαν φάντασμα έβλεπες να περιφέρεται μισόγυμνη μέσα του. Ίσως ούτε και αυτή η ανάμεικτη

Μόνο τις δαπάνες μισθοδοσίας των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εγγυάται να καταβάλει η Κυβέρνηση για το 2011

 Μόνο τις δαπάνες μισθοδοσίας των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εγγυάται να καταβάλει η Κυβέρνηση για το 2011, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης και Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Οι υπόλοιπες αναγκαίες δαπάνες για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους οι δήμοι θα πρέπει να τις αναζητήσουν στα ίδια έσοδά τους.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ πριν λίγη ώρα, η οποία διατυπώθηκε μετά από συνεδρίασή του με κεντρικό θέμα τα οικονομικά των δήμων, κατά τους υπουργούς Γ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου «η λειτουργία των ΟΤΑ με την έννοια των ελάχιστων δαπανών που είναι αναγκαίες για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους είναι απόλυτα εξασφαλισμένη».
 Στα στοιχεία μάλιστα που παρατίθενται, το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των δήμων υπολογίζεται στα 3,8 δις ευρώ, ενώ τα ετήσια σταθερά τους έσοδα σε 4,01 δις ευρώ. Διαπιστώνεται δηλαδή και ένα σχετικό «πλεόνασμα» της τάξης των 210 εκ. ευρώ.
 Από την αναλυτική όμως διερεύνηση των σχετικών λογαριασμών προκύπτουν οι παρακάτω διαπιστώσεις:

5 Mαΐου 1818

Επιμέλεια Έλλη Βασιλάκη
 γεννήθηκε στην Τριέρη, ο Γερμανός φιλόσοφος Καρλ Χάινριχ Μαρξ (Karl Heinrich Marx), με την μεγαλύτερη, ίσως, επιρροή στην παγκόσμια ιστορία από κάθε άλλο φιλόσοφο. Υπήρξε κοινωνιολόγος, ιστορικός, πολιτικός, οικονομολόγος και θεωρείται θεμελιωτής του κομμουνισμού. Ασχολήθηκε με πολλά ζητήματα ως φιλόσοφος και δημοσιογράφος και είναι κατ' εξοχήν γνωστός, για την ανάλυση της ιστορίας σε όρους ταξικής πάλης, η οποία συνοψίζεται στην θεωρία ότι τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και των εργαζομένων είναι διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους.

 Έζησε, διωκόμενος, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και, από το 1849, στο Λονδίνο. Το 1848 εξέδωσε μαζί με τον Ένγκελς το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο". Η φιλοσοφία του διατυπώθηκε κυρίως στο μνημειώδες έργο του "Το Κεφάλαιο". Ο Μαρξισμός υπήρξε το θεωρητικό υπόβαθρο της Οκτωβριανής επανάστασης και του Σοβιετικού καθεστώτος και εξακολουθεί να έχει επιρροή στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις (αν και όχι τόσο μεγάλη πλέον, στον XXI αιώνα).

20 Αφορισμοί του
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Το φάντασμα του κομμουνισμού.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα ζητά την διαγραφή του ελληνικού χρέους ως παράνομο και απεχθές

Αν τη Νομική σχολή καταλάμβαναν λαθρομετανάστες θα γινόταν πρώτη είδηση σε χρόνο μηδέν.
Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για .... λαθρομετανάστες, αλλά για διεθνή αποστολή ειδικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο που θα συνεδριάσουν στην Νομική Σχολή των Αθηνών για να διερευνήσουν το ελληνικό χρέος και να επικοινωνήσουν από την Αθήνα σε όλο τον κόσμο την διαγραφή του ως παράνομο και απεχθές.
Γι' αυτό το λόγο κανένα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί τους. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της υποκρισίας, της διαφθοράς και της κουκούλας που βασιλεύει στην χώρα, αυτό που απασχολεί εκατοντάδες ειδικούς επιστήμονες, πολιτικούς, οικονομολόγους, καλλιτέχνες, κ.α. σε όλον τον κόσμο -διαγραφή του ελληνικού χρέους- ακόμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων (είναι μονίμως απασχολημένη με το κουκούλωμα των σκανδάλων και δεν...περισσεύει χρόνος).
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Η Επιτροπή Ελέγχου Χρέους στο Εκουαδόρ ανακάλυψε ότι το 70% του χρέους της χώρας οφείλεται σε αδιαφανείς συμβάσεις και πολιτική διαφθορά.
Από την Αθήνα σε όλον τον κόσμο
Ωστόσο, η Ελληνική Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του ελληνικού δημόσιου χρέους, με το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα για τις 6,7 και 8 Μαΐου επιδιώκει να διαμορφώσει την «Διακήρυξη των Αθηνών» με την συμμετοχή πολιτικών

"Το βλέμμα του Οδυσσέα" Θανάσης Βέγγος



"Η Ελλάδα πεθαίνει. Έκανε τον κύκλο της.
Μα αν είναι να πεθάνει, να το κάνει γρήγορα, γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο."

Ευχαριστούμε τον Κώστα που το επέλεξε

στο καλό...


Δεν έχω ΤΑ λόγια ν΄ αποχαιρετίσω, να ευχαριστήσω
και να τιμήσω καθώς του πρέπει,
αυτόν τον Άνθρωπο,
(-ποιητή ηθους)
και γι΄ αυτό θα επιμείνω σε δανεικά,
ειπωμένα αφιερωματικά στον ίδιο,
τον μύθο
(και πλέον ιστορία)
___________________________
τα σέβη μου, ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ο δικός μας άνθρωποςή τρελός ή άγιος
ένας λαϊκός ήρωας
μοναδικός
«άγιος» των ταπεινών
ένας μύθος
ένα εθνικό σύμβολο
ένα φυσικό φαινόμενο
μάθημα ζωής και δημιουργίας
μέσα σε 100 χιλιάδες καρέ τα είπα όλα
αμύθητη εκφραστικότητα
δεν είχε προηγουμένο
σπαρταριστός άνθρωπος
ενεργητική η αντίσταση του
Τρέχει γιατί αν είναι η ζωή ένα ποτό, θα πρέπει να το πιει μέχρι την τελευταία σταγόνα. Αν είναι ένα φύσημα αέρα, πρέπει να αφεθεί σ' αυτό το φύσημα μέχρι τέλους
πραγματική «στόφα» λαϊκού καλλιτέχνη
......

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Θου Βου

καλέ μου άνθρωπε την ευχή σου...
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
συνέντευξη στη Μαρία Kατσουνάκη 01-11-09
Eνας ευγενής, καλοσυνάτος, πολύ εντάξει άνθρωπος
«Δεν θα σας στοιχίσω τίποτα!», απάντησε στην πρόταση για γεύμα. «Δυστυχώς, δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου από το σπίτι». Η συνάντηση πρωινή, στο διαμέρισμα της Ηπείρου, στην Αγία Παρασκευή, στον 4ο όροφο. Την πόρτα ανοίγει ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος και με αργά, προσεκτικά βήματα μάς οδηγεί στο καθιστικό. (...) Σπίτι που έχει διασχίσει αλώβητο τις δεκαετίες, με ζωή πυκνή, οικογενειακή. «Καθίστε όπου θέλετε», η προτροπή. «Να μη σας ξεβολέψω», λέω, καταλαβαίνοντας ότι η θέση του είναι δεδομένη. «Αστειεύεστε;», αποκρούει με ένα ανυπόκριτο αίσθημα φιλοξενίας και μου υποδεικνύει την αναπαυτική μπερζέρα.
«Φοβάμαι, ότι αυτόν τον καιρό, λόγω της ταινίας (σ. σ. εμφανίζεται στην “Ψυχή βαθιά” του Παντελή Βούλγαρη) έχετε εκτεθεί στον Τύπο περισσότερο από ό, τι αντέχετε», ξεκινώ διστακτικά, έτοιμη να κρατήσω σημειώσεις. Δύο πράγματα μπορούν (μπορούσαν) να προκαλέσουν πανικό στον Θανάση Βέγγο: η σκόνη, κατάλοιπο της Μακρονήσου, και τα δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα. Στα 83 του, μοιάζει συμφιλιωμένος και με τα δύο.
Εσωτερικά χιλιόμετρα
Οταν τον συναντήσαμε πριν από 10, περίπου, χρόνια, στα γυρίσματα της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ολα είναι δρόμος», στο Δέλτα του Εβρου, αρνήθηκε το μαγνητόφωνο ευγενικά αλλά και αδιαπραγμάτευτα. Διηγιόταν, μιλούσε με ένταση, τόνιζε και «τράβαγε» τις συλλαβές, συνοδεύοντας με μικρές νευρώδεις κινήσεις, τινάγματα, στα χέρια και στο κεφάλι, κάθε επεισόδιο της ζωής του.

Στον όμιλο Ρέστη το «Πόρτο Ύδρα»

tovima
Ο εφοπλιστής αγόρασε το ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Ερμιόνη Αργολίδας

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Ύδρα» στην Ερμιόνη Αργολίδας αγόρασε ο εφοπλιστής κ. Βίκ. Ρέστης, με στόχο τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών παράλληλα με τη λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Η συμφωνία για την εξαγορά του συγκροτήματος από την οικογένεια Κωνσταντινίδη πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου 2011, ενώ το τίμημα υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργήσει εφέτος έτσι ώστε να εξυπηρετήσει και τους πελάτες με Timesharing (διακοπών με χρονομίσθωση), ενώ σε εξέλιξη είναι ήδη ο σχεδιασμός για την ανακατασκευή του. Μέσα στη χρονιά αναμένεται να προχωρήσει το στάδιο των εγκρίσεων για την έναρξη των εργασιών, αφού η επένδυση εντάσσεται στα πρότυπα του «σύνθετου τουριστικού καταλύματος», σε συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία τουριστικής κατοικίας στο πλαίσιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με την έκταση να ξεπερνά τα 150 στρέμματα. Ο

«Ο μισθός μου στο κράτος»

«Ο μισθός μου στο κράτος»
Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ
ΣΕ ΜΙΑ εποχή όπου όλοι γνωρίζουν την Τζούλια και ελάχιστοι τους πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους αυτού του τόπου, σήμερα ας κάνουμε τη διαφορά.
Και ας ασχοληθούμε με μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Κανείς δεν τη συζήτησε, κανείς δεν τη σχολίασε, κανείς δεν της έδωσε τη σημασία που της αρμόζει.
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ζήτησε διακοπή της μισθοδοσίας του.
Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Αlter:
«Η Εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται. Θεωρώντας ότι εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω, ζήτησα να επιστραφεί ο μισθός μου στο κράτος.
Μια συμβολική κίνηση την οποία έκαναν και άλλοι άνθρωποι. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας επίσκοπος!».
(Να σημειώσω εδώ ότι το ίδιο έπραξε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ Άνθιμος, βάζοντας όμως την παράμετρο να μη φορολογηθούν οι επαρχιακέ μητροπόλεις!)

Ενημέρωση απο Δήμο Ναυπλίου: ΦΕΣΤΙΒΑΛ AIKIDO

ΦΕΣΤΙΒΑΛ AIKIDO ΑΝΟΙΞΗ 2011
5, 6, 7, 8 ΜΑΙΟΥ 2011
O Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος, στη πόλη του Ναυπλίου, το Διεθνές φεστιβάλ ΑIKIDO ΑΝΟΙΞΗ 2011 με θέμα την ανάδειξη της Ιαπωνικής τέχνης και την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ του Ελληνικού και του Ιαπωνικού πολιτισμού.
Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρο στις 5, 6, 7, 8 Μαϊου 2011 στο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ναυπλίου, στο θέατρο Τριανόν και στο παιδικό μουσείο του Πελλοπονησιακού Λαογραφικού Μουσείου.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου Aikido Spring, που διοργανώνεται στο Ναύπλιο από το Σύλλογο Αϊκίντο Αθηνών και το δήμο Ναυπλίου, οι δάσκαλοι του Αϊκίντο Αθηνών προσφέρουν τρία μαθήματα γνωριμίας με το Αϊκίντο. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται στους κατοίκους του Ναυπλίου και των

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ "ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ" 4η Ποδηλατοπορεία

Κυριακή 8 Μαΐου 2011
Πλατεία Φιλελλήνων ώρα 12.00
Το κείμενο των διοργανωτών
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.
Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Για την πόλη του Ναυπλίου ο συνδυασμός Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ χρόνια τώρα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Ναυπλίου και στην ευρύτερη περιοχή. Από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης του Ναυπλίου υπάρχουν δρόμοι

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 2011

Του Βασίλη Γκάτσου
Για να καταλάβουμε ότι πολύς θόρυβος γίνεται, πολύ βιντεο-φωτο-φωνο-προβολή, αλλά ψάρια στο τηγάνι ...χιτς
Τα παρακάτω βασίζονται:

Στην «Συνοπτική κατάσταση προϋπολογισμού / απολογισμού εσόδων – εξόδων Δήμου Ερμιονίδας οικονομικού έτους 2011. (επισυνάπτεται ως φωτογραφία).
Στην «Εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού δαπανών» Δήμου Ερμιονίδας οικονομικού έτους 2011, η οποία εμπεριέχει τους αναλυτικούς κωδικούς δαπανών.
Στην ΚΥΑ 7028/04 που προσδιορίζει και επεξηγεί τους κωδικούς εσόδων - εξόδων.
Στον Κωδ. 6 καταγράφονται οι λειτουργικές δαπάνες της χρήσεως, δηλαδή τα έξοδα και οι πληρωμές που θα κάνει ο δήμος Ερμιονίδας το 2011 για την λειτουργία του. Δηλαδή οι κωδικοί από 60 έως και 68 καταγράφουν έξοδα λειτουργίας του δήμου που αφορούν αμοιβές και έξοδα προσωπικού, αμοιβές αιρετών και τρίτων, παροχές τρίτων, τοκοχρεολύσια δανείων, προμήθειες αναλωσίμων υλικών ανταλλακτικών, υλικών επισκευών κ.λ.π., μεταβίβαση εισοδήματος σε τρίτους δηλαδή παραχωρήσεις ,επιχορηγήσεις, παροχές, δωρεές σε επιτροπές, ΝΠΔΔ του δήμου κ.λ.π.
Για να λειτουργήσει λοιπόν ο δήμος το 2011 θα κάνει έξοδα και πληρωμές το άθροισμα των ως άνω κωδικών δηλαδή Κωδ. 6 = 7875548 €.
Στους κωδικούς 60, 61, 62 είναι συγκεντρωμένα τα έξοδα και οι πληρωμές που θα κάνει ο δήμος το 2011 για αμοιβές προσωπικού, αιρετών και τρίτων. Το σύνολο των κωδικών 60+61+62 = 3235064 € είναι αυτό που λέμε στην πράξη συνολικά έξοδα του προσωπικού. Αποτελούν το 41.1% των λειτουργικών δαπανών του δήμου Ερμιονίδας για το 2011. Επειδή όμως στους υπόλοιπους κωδικούς από 63 έως 68 υπάρχουν έξοδα που δημιουργούνται από το προσωπικό, θέρμανση, νοίκια, γραφική ύλη, αγορά περιοδικών, συντήρηση κτηρίων προσωπικού, μάλλον το 41.1% πρέπει να το ανεβάσουμε στο 50% τουλάχιστον.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο δήμος προϋπολογίζει ότι το 2011 το 50% των λειτουργικών του εξόδων θα είναι ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΙΡΕΤΩΝ, ΤΡΙΤΩΝ μαζί με τις δαπάνες που δημιουργούν ως εργαζόμενοι. Ποσοστό εξαιρετικά υψηλό.
Όμως τα ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΙΡΕΤΩΝ, ΤΡΙΤΩΝ μαζί με τις δαπάνες που δημιουργούν ως

«Η μαφία των σκουπιδιών» πίσω από εμπρησμό μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλαμάτα

tvxs
Την ώρα που το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα για την Αττική και έχει οδηγήσει σε ρήξη κυβέρνηση και κατοίκους περιοχών που προβλέπονται να γίνουν Χώροι Υγειονομικής Ταφής – με πιο πρόσφατο παράδειγμα εκείνο της Κερατέας – στην Καλαμάτα εγκαταστάθηκε πριν λίγο καιρό μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων που περιλαμβάνει μεθόδους κομποστοποίησης και ανακύκλωσης. Η λειτουργία ωστόσο της μονάδας διεκόπη τις ημέρες του Πάσχα λόγω... δολιοφθοράς, καταγγέλλει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Η εν λόγω μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων έχει εγκατασταθεί σε μια έκταση 31 στρεμμάτων, στην περιοχή Μαραθόλακκας, και από τις 14 Μαρτίου ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της. Τα μηχανήματα- τεμαχιστής, διαχωριστής, δεματοποιητής και μονάδα κομποστοποίησης - επεξεργάζονται καθημερινά 140-150 τόνους απορριμμάτων. Από αυτά το 40% είναι οργανικό και κομποστοποιείται, ένα άλλο 40% είναι ανακυκλώσιμα υλικά και απομένει ως υπόλειμμα μόνο ένα 15%.
Και από το 15% ωστόσο που μένει ως υπόλειμμα, έχει βρεθεί ο τρόπος ώστε να αφαιρούνται και να

e-ΚΤΕΛ: σε νέα εποχή μπαίνει ένα παραδοσιακό μέσο

  Σε μια νέα, ηλεκτρονική, εποχή μπαίνουν τα ΚΤΕΛ τα οποία και λόγω της ακριβής βενζίνης είδαν την ζήτηση των υπηρεσιών τους να αυξάνεται κατακόρυφα την περίοδο του Πάσχα.

  Ηλεκτρονικό εισιτήριο, μέσω ίντερνετ, από παντού... Μπορεί σήμερα να είναι μια πραγματικότητα η οποία αφορά πολύ λίγα μέσα μεταφοράς, τουλάχιστον στη χώρα μας, ωστόσο η διοίκηση των ΚΤΕΛ σχεδιάζει την επόμενη μέρα, στην οποία οι επιβάτες θα έχουν το δυνατότητα να κλείνουν το εισιτήριό τους απ' οπουδήποτε μέσω του διαδικτύου.
  Το σχετικό πρόγραμμα πρόκειται να επιδοτηθεί με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα βοηθήσει τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας να περάσουν σε μια νέα ηλεκτρονική εποχή.
  Και υπηρεσίες wi-fi στη διαδρομή: Για κάποια από τα ΚΤΕΛ της χώρας αυτό συμβαίνει ήδη.

Λαχανόκηπος δεν είναι της μόδας είναι της εποχής.

Λαχανόκηπος. Δεν είναι της μόδας είναι της εποχής. Να οργανωθούμε... Χώμα έχουμε, κήπους οι περισσότεροι αλλά και σε γλάστρες μπορούμε..
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ-ΦΥΤΕΜΑ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Το φύτεμα των λαχανικών από σπόρους είναι μια εύκολη δουλειά αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά κάποιους γενικούς κανόνες. Το χώμα φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρύ, καλά δουλεμένο απαλλαγμένο από άλλους σπόρους αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φυτόχωμα που είναι η καλύτερη λύση. Επίσης πρέπει να στραγγίζει καλά για να μην κρατεί υγρασία και σαπίσουν οι σπόροι μας. Ο γενικός κανόνας στο βάθος φύτευσης είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος του σπόρου, δηλαδή άλλο βάθος θα φυτεύουμε τις ντομάτες μας που είναι πολύ μικρός ο σπόρος και άλλο τα καλαμπόκια ή τον αρακά που είναι μεγαλύτερος ο σπόρος τους. Το φως όπως η υγρασία και η θερμοκρασία είναι τα απαραίτητα για το φύτρωμα των σπόρων. Η εποχή σποράς, φύτευσης λαχανικών πρέπει να είναι μέσα στους ακόλουθους πίνακες θερμοκρασίας γιατί το μικροκλίμα κάθε περιοχής είναι διαφορετικό, άλλο δηλαδή για τη βόρειο και άλλο για την νότιο Ελλάδα. Οι σπόροι βλαστάνουν και έξω από τις

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πρωτομαγιά: Γιορτή της φύσης και της Άνοιξης


Πηγή visaltis


Γνωστός στους διάφορους πολιτισμούς με διαφορετικά ονόματα, ο Μάιος ονομάστηκε έτσι από τη ρωμαϊκή θεότητα Maja (Μάγια) της οποίας το όνομα προήλθε με τη σειρά του από την ελληνική λέξη Μαία, τροφός και μητέρα. Η Μάγια ταυτίστηκε και με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, μητέρα του Ερμή στον οποίο και αφιερώθηκε ο μήνας. Σύμφωνα με τον τρόπο διαίρεσης του χρόνου των αρχαίων Ελλήνων, ο Μάιος αντιστοιχούσε σε μέρος του Μουνιχιώνα και του Θαργηλιώνα που σημαίνει το μήνα που ο ήλιος καίει, θερμαίνει τη γη. Ήδη από τους Ρωμαίους, η αρχή του μήνα σηματοδοτούνταν από τον εορτασμό της Αγαθής Θεάς ενώ σε όλη τη διάρκειά του τελούνταν γιορτές συνδεδεμένες με την ευφορία των αγρών.


Η φυσιογνωμία του Μαΐου στη λαϊκή αντίληψη είναι δίσημη: συνυπάρχει σ αυτήν το καλό και το κακό, η αναγέννηση και ο θάνατος. Όλες αυτές οι ιδιότητες συγκλίνουν και συγκεντρώνονται στην πρώτη του μέρα, την Πρωτομαγιά. Ο εθιμικός εορτασμός της ως της τελικής νίκης του καλοκαιριού κατά του χειμώνα και της κατίσχυσης της ζωής επί του θανάτου έχει μακρότατη παράδοση με ρίζες που ανάγονται σε προχριστιανικές αγροτικές λατρευτικές τελετές που αποσκοπούσαν στη γονιμότητα των αγρών και, κατ επέκταση, και των ζώων και των ανθρώπων.
Οι αρχαίοι Έλληνες, ως φλογεροί φυσιολάτρες, γιόρταζαν το άνοιγμα των λουλουδιών και το φτάσιμο της άνοιξης. Aπό τα αρχαιότερα χρόνια του πολιτισμού τους, που έφθασε στην Eλλάδα από τη Θράκη το ρόδο, μαζί με τις Oρφικές διδασκαλίες, το άνθος αυτό έγινε σύμβολο και υμνήθηκε ως η νύμφη των ανθέων. Ο Aνακρέων ύμνησε έτσι το άνθος αυτό του Mαγιού:

«Pόδον, άνθος των ερώτων
αναμίξωμεν τω Bάκχω
ρόδον, ω+ ωραίον άνθος
ενθέντες τοις κροτάφοις
ευθυμήσωμεν εν τούτοις».

Η γιορτή, όμως, της άνοιξης, η αρχαία Πρωτομαγιά, πήρε σιγά-σιγά κι επίσημη μορφή. Από τις