Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

άπνοια

Μπαλκόνι, δυόμιση, ξημερώματα, Τρίτη. Υπάρχουν κάποιοι που διατείνονται πως «ξημερώματα» πριν τις τέσσερις, άντε πέντε το πρωί, δεν υπάρχουν. Προφανώς τα ξημερώματά μας δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ. Ίσως -σκέφτομαι- σε κανένα δωμάτιο ή προθάλαμο νοσοκομείου αλλά εκεί δεν έχει ώρες, όλα είναι ένα. Η μέρα είναι νύχτα και ανάποδα.
Παράτησα το βιβλίο που διάβαζα, το βαρέθηκα πριν καν αποφασίσω να ψάξω σελιδοδείκτη, ακουμπάω στο κάγκελο το χέρι μου, σε λίγο γέρνω και το κεφάλι, κοιτάζω στην ευθεία του κάγκελου, μέχρι εκεί που πάει το μάτι μου και προσπαθώ να χαθώ. Δεν είναι δύσκολο, η μυωπία είναι ενισχυτική του άγνωστου, μόνο γκρίζους και μαύρους όγκους βλέπω μέσα στο σκοτάδι. Οι τέντες είναι ανεβασμένες, ένα αεράκι κουνάει ο,τι απέμεινε πάνω στο κεφάλι μου, σε λίγο γίνεται πιο

Η ΔΕΥΑ Κρανιδίου κόβει την ύδρευση στους κακοπληρωτές, για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους

840.000 ευρώ είναι τα χρέη των καταναλωτών προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κρανιδίου, την ώρα που η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα από τα αντλιοστάσια, λόγω οφειλών.
Από την πλευρά της η ΔΕΥΑ έχει μεριμνήσει ώστε να κάνει ρυθμίσεις με την ΔΕΗ και να μην διακοπεί το ρεύμα, και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή ύδατος στους καταναλωτές. Όμως οι δόσεις πρέπει να πληρωθούν και για να γίνει αυτό πρέπει να μπουν χρήματα στο ταμείο από τα 840.000 ευρώ που οφείλονται.
Τα χρέη αυτά προέρχονται τόσο από μικρούς καταναλωτές όσο και από μεγάλους πελάτες, όπως είναι κάποια ξενοδοχεία. Παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις ωστόσο, οι οφειλέτες αδιαφορούν με αποτέλεσμα να δημιουργείται αδιέξοδο.
Η μόνη λύση είναι πλέον η διακοπή του νερού σε όσους δεν πληρώνουν ώστε να αναγκαστούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες υπό την απειλή της διακοπής του νερού αρκετοί είναι αυτοί που συμμορφώνονται και σπεύδουν να πληρώσουν τις οφειλές τους. Βέβαια δεν λείπουν και αυτοί που διαμαρτύρονται.
Όμως δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους καταναλωτές της ΔΕΥΑ Κρανιδίου. Δηλαδή δεν μπορούν κάποιοι να πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους και κάποιοι άλλοι να τους πετούν στο καλάθι των αχρήστων, συνεχίζοντας να απολαμβάνουν τις παροχές της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ {ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.(Α.Μ.:175)}
Δαναού 3 – Τ.Κ.:212 00  ΑΡΓΟΣ
.Τηλ.:2751360736 & 2751360724(07,30-14,00), 2751061915(14,00-06,30), 6937182675(24hrs) Φαξ: 2751061915 & 2751069153
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε στις 04 Αυγούστου 2011 αιφνιδιαστικός έλεγχος-επιθεώρηση στον Δήμο Ναυπλιέων, από μικτό κλιμάκιο(τοπικό τμήμα & κεντρική υπηρεσία) της Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.).
Ο έλεγχος-επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, που εκπροσωπούσαν και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.. Αναμένεται η έκδοση σχετικού πρακτικού ελέγχου-επιθεώρησης._
Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Α.Αργολίδας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

"Ερμιονίτικη πορφύρα και τα μυστικά της". Πρόσκληση Σάββατο 6 Αυγούστου, απο τον Ερμιονικό Σύνδεσμο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗ 04/08/2011
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 921
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για την σύγκλιση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κατά τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10
Προς : Τον κ. Δήμαρχο.
Τους κ. Δημοτικούς Κοινοτικούς Συμβούλους Ερμιόνης.
Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης την ημέρα Δευτέρα 08/082011 και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής του καταστήματος του «ΜΟΥΡΑΓΙΟ» κ. Σταματίου Δημητρίου του Σταματίου.
2. Χωροταξική κατανομή κάδων περισυλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.
3. Αιτήσεις του Δημοτικού – Κοινοτικού Συμβούλου κ. Ιωάννη Αραπάκη.
4. Αίτηση του Δημοτικού – Κοινοτικού Συμβούλου κ. Μέξη Παναγιώτη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

4ο Τουρνουά BEACH VOLLEY «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος προγραμματίζει τις παρακάτω αθλητικές εκδηλώσεις:
Το 4ο Τουρνουά BEACH VOLLEY «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ που θα διεξαχθεί στη διαμορφωμένη παραλία της Κουβέρτας της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης από 9 – 13 Αυγούστου 2011 κατά κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. H κατηγορία των ανδρών θα διεξαχθεί σε ομίλους, ενώ στις υπόλοιπες οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ.

Στις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια και στην πρωταθλήτρια κύπελλο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Η νικήτρια ομάδα των ανδρών θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι στην όμορφη Σκύρο και η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών ένα ταξίδι στις γειτονικές Σπέτσες. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360223 & 6947848610.

Επίσης θα διοργανώσει με τη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας Δάρδιζας «ΑΝΤΙΡΡΥΠΟΣ» την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 και ώρα 5.30 μ.μ., Κολυμβητικούς αγώνες στην παραλία της Δάρδιζας., όπου μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες γεννηθέντες πριν το 2003. Στoυς τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360223 και 2754033452.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ι. ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 2 Αυγούστου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 755
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. εκφράζει την θλίψη της, για τον αδικοχαμένο συμπολίτη - εργαζόμενο του Δήμου Ναυπλιέων κατά την ώρα της κοινωνικής του εργασίας στην περισυλλογή απορριμμάτων και συμπαρίσταται στο βαρύ πένθος της οικογενείας του.

Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην ανοργάνωτη υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων, έχουν αυτά τα οδυνηρά αποτελέσματα προπάντων όταν οι Δήμαρχοι αδιαφορούν για την ανθρωπινή ζωή και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εδραίωση του Δημαρχιακού θώκου και οι δημόσιες σχέσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια απάνθρωπα γεγονότα καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εργασίας και προπάντων το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, επειγόντως να πράξουν τον απαραίτητο έλεγχο στα μέσα αποκομιδής των απορριμμάτων σε όλο το Νομό Αργολίδος και περισσότερο στον Δήμο Ναυπλιέων όπου εστιάζεται το πρόβλημα.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης