Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Δώστε μου μια ταυτότητα


Ερμηνεία, Γιώργος Νταλάρας.  Συνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος.  Στιχουργός, Νίκος Γκάτσος.
Δίσκος, τα κατά Μάρκον έτος, 1991.
Φωτογραφία, Βούλα Παπαϊωάννου.

Ευχαριστούμε Κώστα για τις μουσικές σου προτάσεις.

Ένα άτολμο δημοτικό συμβούλιο

Του Βασίλη Γκάτσου
Τάχατες σοσιαλίζον ένθεν κι ένθεν, όμως κατά των συμφερόντων του λαού.

Είναι και δεν είναι με την επένδυση του γκολφ, αλλά τελικά είναι υπό τον όρο ότι ο επενδυτής θα φέρει νερό απ’ το φεγγάρι, άρα δεν θα κάνει την επένδυση. Τότε είναι όλοι υπέρ της επένδυσης που δεν θα γίνει με .... ευθύνη του επενδυτή.
Δεν είναι υπέρ της μεγάλης ανακαίνισης και αναβάθμισης του Πόρτο Ύδρα από τον εφοπλιστή Ρέστη, αλλά είναι υπέρ των τουριστικών επενδύσεων, όταν αυτές σίγουρα δεν γίνονται.
Είναι κατά της ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά τρώνε κάργα τσιπούρα και λαβράκι και γαρίδα ιχθυοκαλλιέργειας.
Είναι και δεν είναι με την αφαλάτωση αλλά είναι μετά βεβαιότητος με την αφαλάτωση που αντί άλμης θα βγάζει ανθόνερο. Συγχρόνως δε ο Δήμαρχος που έχει υποχρέωση να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο μέσω των περιβαλλοντικών υπηρεσιών του δήμου του, ώστε το συμβούλιο να γνωμοδοτήσει υπέρ ή κατά της ΜΠΕ μιας αφαλάτωσης δηλώνει ότι ο Δήμος δεν έχει τη γνώση για να κατανοήσει τα γραφόμενα της ΜΠΕ ! ! Όμως έχει προσλάβει και σύμβολο για τα περιβαλλοντικά θέματα. Αν ο σύμβουλος δεν κατανοεί μια ΜΠΕ αφαλάτωσης ή μια ΜΠΕ για το γκολφ τι συμβουλεύει; Για το πότε θα βρέξει;
Είναι, αλλά δεν είναι τώρα, για την τακτοποίηση της αποβάθρας στο Μετόχι με την οποία εξυπηρετείται η Ύδρα (νησί μας είναι η Ύδρα και δυναμική δυνητική αγορά των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας), γιατί στη Κόστα όπου γίνεται κάτι ανάλογο με τις Σπέτσες συμβαίνουν ατυχήματα .... στο δρόμο προς Kόστα λόγω της κίνησης προς Kόστα – Σπέτσες και όχι λόγω του  .... καρόδρομου που εξυπηρετεί την Κόστα και της συνέχειας αυτού μέχρι Άγιο Αιμιλιανό ή του καροκαρόδρομου Πορτοχελίου - Ερμιόνης μέσω Φλαμπούρων και Πετροθάλασσας. Τα φάγαμε όμως τα αμυγδαλωτά σας κύριε Δήμαρχε της Ύδρας και σας γράψαμε στις καλένδες, κοινώς φάγαμε την κόττα...... Πάλι με χρόνια με καιρούς, όταν το έργο αυτό θα ωριμάσει και θα ενταχθεί στον περιφερειακό σχεδιασμό να μας ξανάρθετε αλλά με περισσότερα αμυγδαλωτά.
Είμαστε δεν είμαστε υπέρ του αιγιαλού και της παραλίας, αλλά τους δρόμους στην παραλία του Σαλαντιού που εμποδίζουν τη χρήση του γιαλού δεν τους ξέρουμε, όπως και όλο το συμβούλιο αγνοεί ή τάχατες δεν βλέπει, ότι σε λίγο όλες οι παραλίες του λαού από Λεπίτσα, Δορούφι μέχρι την αρχή της Κορακιάς θα είναι απροσπέλαστες... κατά του λαού.

Είσαστε παντελώς άτολμοι στις αποφάσεις σας, αισθανόσαστε ένα αλλόκοτο δέος όχι στο τι θα πει ο κόσμος αλλά το τι θα πουν ισχνότατες μειοψηφίες και άτομα, επικαλείστε το συμφέρον του λαού, όταν ο εργαζόμενος λαός με χίλιους τρόπους σας δείχνει ότι ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ

Στον περίπατο στην ιστορική Ερμιόνη

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» ξεκίνησε να οργανώνει περιπάτους ξενάγησης, για τους εκπαιδευτικούς της  Α βάθμιας και Β βάθμιας  εκπαίδευσης στα ιστορικά σημεία της Ερμιόνης.  Στόχος οι δάσκαλοι να προτρέψουν τους μαθητές να αγαπήσουν και να μάθουν  την ιστορία του τόπου τους.     
Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την περασμένη Κυριακή, τον πρώτο  περίπατο  με ξεναγό μας την κυρία Ήρα Φραγκούλη, στο ηλιόλουστο Μπίστι.  
Ταξιδέψαμε. Ένας  μοναδικός περίπατος συνοδευόμενος από μια υπέροχη ξενάγηση.
Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να  απολαύσουμε στον τόπο μας. Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες που μάθαμε για κάποια πράγματα τα οποία δεν  γνωρίζαμε.   
Με αυτή σας την πρωτοβουλία συμβάλετε στην πολιτιστική παιδεία του τόπου!
Τα νέα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι,  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Συγχαρητήρια!


Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αφαλάτωση στην επαρχία της φαιδράς πορτοκαλέας

Του Βασίλη Γκάτσου
Το επισυναπτόμενο είναι από το ΚΑΠΕ. Διαβάστε το μετά προσοχής. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να παρουσιάσει εγκυρότερα στοιχεία για την αφαλάτωση.
Γιατί συμπολίτευση και αντιπολίτευση δεν μπαίνουν σε ένα καράβι να επισκεφτούν τουλάχιστον τη Σύρο και τη Μύκονο και τα νησιά του Αιγαίου που έχουν μεγάλες μονάδες αφαλάτωσης; Να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια τις φοβερές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μονάδων αυτών, την εξαφάνιση των τουριστών, το κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων, τη φυγή των κατοίκων προς καθαρές περιοχές χωρίς αφαλατώσεις, να δουν μια Μύκονο ...έρημη από τουρίστες και κρουαζιερόπλοια; Και να μεταφέρουν στο τόπο μας αυτές τις βιβλικές εικόνες, ώστε να πειστούν και οι άπιστοι για το τι θα πάθουν αν φτιάξουν μονάδα αφαλάτωσης στην Ερμιονίδα;
Δυστυχώς, ο Καλλικράτειος Δήμος μας αντί να είναι η εστία όπου αποφασίζεται δημοκρατικά η πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου μας έχει γίνει τόπος αντιλογίας, κατ΄ εξοχήν τόπος όπου συνεχίζεται η άκαρπη και επιζήμια για τον τόπο ‘μεταπολιτευτική’ πορεία προς το τίποτα. Όπου για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους και για τη ‘δικαίωση’ τάχατες πολιτικών θέσεων, διεξάγονται ‘πολιτικοί αγώνες’, διάβαζε κοκορομαχίες. Και απορούν που σε αυτό δεν εμπλέκεται ο πραγματικά εργαζόμενος κόσμος της Ερμιονίδας παρ’ όλες τις προσκλήσεις και προκλήσεις που δέχεται. Μην απορείτε, γιατί πρόκειται για τον πραγματικά εργαζόμενο κόσμο που αυτή την περίοδο μαζεύει τις ελιές και τα μανταρίνια. Και που ξέρει ότι:

1.    Το φράγμα της Τζερτζελιάς δεν θα το δουν ούτε τα παιδιά του (τα αγέννητα).

Μαζεύοντας ελιές

Tης Ελλης Τριανταφυλλου kathimerini
Ομολογώ ότι η φοιτήτρια της παρέας έδωσε την πιο αφοπλιστική απάντηση, όταν η ομήγυρη προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ήταν τόσο υποτονική η παρουσία του κόσμου στη φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Είχαν πάει να μαζέψουν τις ελιές τους», απεφάνθη σοβαρή. Την ώρα που κάποιοι ήταν έτοιμοι να τη χλευάσουν, θυμήθηκα τον νεαρό υπάλληλο κούριερ που συνάντησα προ ημερών σε ένα μαγαζί της πόλης. Εμπαινα όταν τον άκουσα να εξηγεί στον φίλο του καταστηματάρχη ότι θα λείψει μία εβδομάδα, διότι πάει στο χωριό της μητέρας του να μαζέψει τις ελιές. Δεν το είχε ξανακάνει ποτέ, αλλά ας όψεται η κρίση. Ηταν απολύτως φανερό ότι έλεγε αλήθεια. Η όψη του έδειχνε άνθρωπο που είχε μάθει να βιάζεται να τελειώσει την δουλειά του, για να πάει στην καφετέρια να απολαύσει τον φραπέ του. Θυμήθηκα ακόμη τη σκηνή που μου διηγήθηκε πολύ πρόσφατα φίλη μου, η οποία είναι τακτική επισκέπτρια της κεντρικής αγοράς της Αθήνας, γιατί έχει ένα κτήμα στην επαρχία και συχνά - πυκνά χρειάζεται διάφορα για τις καλλιέργειές της. Σάστισε, όπως μου είπε, από τον κόσμο που συνάντησε στο μαγαζί με τους σπόρους και τα ζαρζαβατικά προς φύτεμα. Πηγαίνει πολλά χρόνια, αλλά πρώτη φορά είδε τόσους νέους ανθρώπους να ζητουν πληροφορίες για καλλιέργειες, όχι μόνο σε χωράφια, αλλά σε μπαλκόνια και ταράτσες.
Δεν είναι η μόνη. Καθημερινά, πια, μαθαίνουμε όλοι για φίλους και γνωστούς που επέστρεψαν στις

Λεφτά για τα κόμματα; Όχι χωρίς τη θέλησή μου

protagonτου Νίκου Μαραντζίδη
 Όσο το σκέφτομαι, τόσο πιο πολύ πείθομαι πως η πιο αποδοτική επιχείρηση στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι τα πολιτικά κόμματα. Με ένα 3% των εγκύρων ψήφων (δηλαδή κάτι κοντά στο 2% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων) μπορείς να έχεις εγγυημένη χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ, να απασχολείς προσωπικό από το δημόσιο, να συντηρείς μια εφημερίδα που δεν διαβάζεται σχεδόν από κανένα,  να έχεις άφθονη διαφημιστική πρόσβαση στα ΜΜΕ και το καλύτερο; να μπορείς να συνάψεις δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας ως εγγύηση τη χρηματοδότηση των επόμενων πέντε χρόνων. Είπατε τίποτε;Φυσικά καθόλου άσχημα! Αν λάβει, μάλιστα, κανείς υπόψη του τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, τα τέσσερα περίπου εκατομμύρια ευρώ (ρευστό) επιχορήγησης του ΛΑΟΣ ή τα τρεισήμισι του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται αναμφίβολα για  big business. Προσθέστε τώρα σε αυτά τα ποσά και  τους άλλους (δηλωμένους ή αδήλωτους) πόρους και θα προκύψει ένας εντυπωσιακός σε μέγεθος τζίρος.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ίδρυση εταιρείας αερίου για την Πελοπόννησ​ο

euro2dayΤην ίδρυση της Εταιρείας Παροχής Αερίου Πελοποννήσου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, παρουσιάζοντας το έργο του αγωγού φυσικού αερίου, Άγιοι Θεόδωροι - Μεγαλόπολη. Η παρουσίαση του έργου έγινε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, και αφορά στον αγωγό που θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Οι πόλεις της Πελοποννήσου που θα συνδεθούν σε πρώτη φάση με το δίκτυο είναι η Κόρινθος, το Άργος, το Ναύπλιο, η Τρίπολη και η Μεγαλόπολη. Ήδη έχει προβλεφθεί η κατασκευή βαλβιδοστάσιων κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού για την τροφοδοσία των πόλεων και των βιομηχανικών περιοχών που λειτουργούν εκεί. Σε δεύτερη φάση προβλέπεται η κατασκευή κλάδων του αγωγού για την τροφοδοσία των πόλεων Καλαμάτα, Σπάρτη, Πάτρα και Πύργος. Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, η κατασκευή του νέου αγωγού μήκους 160 χιλιομέτρων, προβλέπεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο 2011 – αρχές 2012 και να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2013, οπότε στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση της ΕΠΑ Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑ προκήρυξε τον περασμένο μήνα διαγωνισμό για την ίδρυση 3 νέων Εταιρειών Παροχής σε στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ στην περίπτωση που προκριθεί ο Ελληνοιταλικός αγωγός για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου, θα ιδρυθεί ακόμη μία ΕΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

OPTIMIST « ΕΡΜΙΟΝΗ 2011» Οι νικητές


Στα πλαίσια του 3ου ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ OPTIMIST « ΕΡΜΙΟΝΗ 2011» : πνεύμα αλληλεγγύης, αγάπης και αθλητισμού είσπνευσε ο Ν.Ο. Ερμιόνης στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2011 στο θαλάσσιο κόλπο Ερμιόνης.
Οι αθλητές των Ναυταθλητικών Ομίλων Κοιλάδας και Νέα Επιδαύρου ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης να λαμβάνουν μέρος στους Διασυλλογικούς Αγώνες OPTIMIST που συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία –Ε.Ι.Ο-, προκειμένου να ενισχυθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Με την συμμέτοχή τους στους αγώνες, οι 19 αθλητές πρόσφεραν ο καθένας το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του Ε.Ε.Σ. παραρτήματος Ναύπλιου. 
Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννης Κρητσωτάκης, ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ευάγγελος Γουζούασης, ο πρόεδρος του Δ.Α.Κ. Ερμιόνης «Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη» κ. Παναγιώτης Μπάζος, ο
εκπρόσωπος του Ν.Ο Νέας Επιδαύρου κ. Παπαδιάς, ο πρόεδρος του Ν.Ο. Κοιλάδας κ. Ζάχος Πουρής, ο πρόεδρος του Ν.Ο. κ. Κωνσταντίνος Κατσουράνης, και ο πρόεδρος της επιτροπής των αγώνων κ. Νίκος Ταρσινός.
 Οι νικητές είναι
Κατηγορία αγοριών:

Aπό μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια...

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
σοφά λόγια μικρών μαθητών:
Πώς αποφασίζεις ποια θα παντρευτείς;
Πρέπει να είναι κάποια που της αρέσει ότι και σ' εσένα. Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αρέσει και σε εκείνη και να σου φέρνει πατατάκια και αναψυκτικά όταν βλέπεις έναν αγώνα. Γιάννης, 10 ετών.
Σε ποια ηλικία πρέπει να παντρεύεται κανείς;
Στα 23, γιατί μέχρι τότε θα έχουν περάσει πολλά χρόνια και θα ξέρεις καλά το αγόρι που θα παντρευτείς. Σοφία, 9 ετών.
Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας και μια γυναίκα είναι παντρεμένοι;
Το καταλαβαίνεις όταν στην παιδική χαρά μαλώνουν και οι δύο το ίδιο παιδί. Άρα είναι δικό τους, άρα είναι παντρεμένοι. Λευτέρης 7 ετών.

Κάποιος ήταν κομμουνιστής επειδή...


Σαν υποθετικοί γλάροι.. 
Αξίζει να το δείτε.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Περίπατος στην ιστορική Ερμιόνη

ΔήμοςΕρμιονίδας  
 Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ                                                          
               « ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ»

         






Περίπατος στην ιστορική Ερμιόνη

       Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» προτίθεται κατά το τρέχον σχολικό έτος να οργανώσει  περιπάτους ξενάγησης για τους εκπαιδευτικούς της  Αβάθμιας και Ββάθμιας  εκπαίδευσης (ειδικά για όσους ασχολούνται με τα φιλολογικά μαθήματα, ιστορία, ευέλικτη ζώνη, αλλά και όσους το επιθυμούν) στα ιστορικά σημεία της Ερμιόνης.

         Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι οι δάσκαλοι και  καθηγητές μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία να κεντρίσουν την περιέργεια για την ενασχόληση των  μαθητών με την ιστορία του τόπου μας.
Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος  περίπατος   με ξεναγό μας  την κυρία Ήρα Φραγκούλη, πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης.                                        

       Το Μπίστι είναι ο ιδανικός χώρος για την πρώτη περιήγησή μας και το σημείο συνάντησης είναι το ξενοδοχείο «Ακτή»-Κ.Ταρούση , στο λιμάνι της Ερμιόνης,  αυτή την Κυριακή 4-12-11  στις 11.00 το πρωί.  (Η συνάντηση της 13ης-11-11 είχε ματαιωθεί λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών).

Εξέδιδαν και 20χρονη με διανοητική αναπηρία. Κλειδωμένες σε σπίτι στην περιοχή της Ερμιόνης

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής 20χρονης αλλοδαπής και σωματεμπορίας στην Αργολίδα, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα νωρίς το πρωί, στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, δύο 24χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, για αρπαγή, εμπορία ανθρώπων και σωματεμπορία.
Ειδικότερα, την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου περιήλθε στις Ελληνικές Αρχές, έγγραφο των Βουλγαρικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο, 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μετέφερε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, μία 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας, με διανοητική αναπηρία, με σκοπό τη

Κοινωνικό παντοπωλείο στο Ναύπλιο

Ο χώρος του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
 Κοινωνικό παντοπωλείο στο Ναύπλιο
Όπως σας έχουμε ενημερώσει ο σύλλογος ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ξεκίνησε τη λειτουργία ενός κοινωνικού παντοπωλείου.
Προσφέρουν δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
Η προσπάθεια αυτών των ημερών (μέχρι 10 Δεκεμβρίου) είναι να μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης και να μοιραστούν τις μέρες των γιορτών.
Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να προσφέρει κάτι για να συμβάλει στην προσπάθεια του συλλόγου Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Στη λίστα τροφίμων οι προτεραιότητες για αυτή την εποχή είναι τα εξής πράγματα: 
·       Λάδι
·       Είδη καθαρισμού Σαπούνια Σαμπουάν υλικά καθαριότητας σκόνες πλυντηρίου κ.λπ.
·       Χαρτιά υγείας  
Μπορεί κάποιος να δώσει ζυμαρικά όσπρια κονσέρβες χυμούς κ.λπ.
Ο χώρος του κοινωνικού παντοπωλείου είναι ανοικτός κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ απόγευμα από 5.00 - 8.00 και στεγάζεται στα γραφεία του συλλόγου η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αχ Παράσχου 4 στην Πρόνοια (κοντά στο Γ΄ Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου). Στο χώρο αυτό μπορείτε να παραδώσετε τα πράγματα ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2752 0 27474 

Διάκριση μαθήτριας του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου

Αξιόλογη διάκριση για τη Βέργα Ειρήνη, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, που στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2011 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συνυποψηφίων της του Νομού Αργολίδας.
Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή βράβευσης της αριστούχου μαθήτριας, που σήμερα φοιτά στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου στη διεύθυνση http://1lyk-kranid.arg.sch.gr/ .
Παρακαλούμε ενημερώστε τους αναγνώστες σας γι’ αυτή την αξιέπαινη επιτυχία.
Ευχαριστώ
Γιάννης Δημαράκης
Δ/ντής Γενικού Λυκείου Κρανιδίου
 

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Βουλευτές στην ελληνική κοινότητα Βερολίνου

Ναύπλιο: Ανάπλαση της παλιάς πόλης με 2 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Μετά τα Χριστούγεννα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της παλιάς πόλης του Ναυπλίου από το πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Το ύψος του πακέτου για την αναμόρφωση της πόλης ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, και αφορά συγκεκριμένα στη περιοχή της παλιάς πόλης που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αμαλίας, Σοφρώνη, Μπουμπουλίνας μέχρι τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου.
Το έργο δόθηκε με δημοπρασία, και σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά «η συνολική χρηματοδότηση που έχει εξασφαλισθεί για αναπλάσεις στην πόλη του Ναυπλίου είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Με τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια ευρώ θα πραγματοποιηθούν αναπλάσεις στην περιοχή μεταξύ πάρκου ΟΣΕ και σιδηράς μεραρχίας καθώς και η αναπαλαίωση και ανάδειξη του κτιρίου του τελωνείου που βρίσκεται στην παραλία Ναυπλίου».
 agelioforos

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άνεργος

protagon
της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ
Ο άνεργος είναι αυτός που δεν έχει εργασία. Η ανεργία είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνεργος.  Έτσι απλά; Ίσως όχι.
(σκέψεις για ιδία χρήση. μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τον εαυτό του. κι ίσως κάποιος άλλος να αναγνωρίσει το διπλανό του. αυτό και μόνο θα είναι πολύτιμη βοήθεια)
Η ανεργία μοιάζει με καλπάζουσα ασθένεια. Ένα αυτοάνοσο νόσημα. Χτυπάει αθώα σαν μια συνηθισμένη ίωση που θα περάσει, όπως πάντα. Όμως σιγά σιγά βάλλει ζωτικές σου λειτουργίες και όργανα. Και με σταθερό ρυθμό αλλά ωστόσο ανεπαίσθητο  σε οδηγεί σε έναν κοινωνικό θάνατο κι έπειτα στον πνευματικό σου θάνατο και λίγο μετά στο φυσικό σου τέλος. Ένα τέλος που έρχεται σα να ήτανε σκοπός. Και η αριστοτελική έννοια του όρου, αποκαθίσταται. Ότι απομένει από εσένα δεν είναι παρά μια ισχνή ανάμνηση. Κι εσύ μόνος να τριγυρνάς σε μια πόλη που δεν γνωρίζεις πια, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν θυμάσαι πια, ένας ζωντανός νεκρός.
Ο άνεργος δεν είναι αυτός που δεν έχει εργασία ή χρήματα έτσι απλά. Ο άνεργος είναι αυτός που δεν έχει ρόλο στο κοινωνικό σύνολο. Κι αν ανήκει σε αυτούς που είχαν πιστέψει το λόγο του Καζαντζάκη  «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω»  τότε ο άνεργος βρίσκεται πρώιμα αντιμέτωπος με την αποκάλυψη πως τελικά η γη γυρίζει δίχως τη βοήθεια του.
Ο άνεργος είναι αυτός που φίλοι και γνωστοί αρχίζουν μέρα με τη μέρα να τον αποφεύγουν. Οι απλοί γνωστοί γιατί δεν τον έχουν πια ανάγκη. Οι εργαζόμενοι φίλοι αρχικά τον αποφεύγουν από το φόβο πως μπορεί ίσως να ζητήσει βοήθεια που δεν μπορούν να του προσφέρουν. Κι αργότερα τον αποφεύγουν γιατί νιώθουν πως δεν έχουν να πουν πια τίποτα μαζί του. Και οι επίσης άνεργοι φίλοι τον αποφεύγουν όπως τους αποφεύγει και αυτός, για να μην βλέπει ο ένας την εικόνα του εαυτού του

Συγχωνεύονται τα πέντε μεγάλα επικουρικά ταμεία σε ένα ταμείο-γίγαντα

Τα πέντε μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία πρόκειται να συγχωνευθούν από την 1η/1/2012 (των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων), ενώ οι συντάξεις που θα χορηγηθούν θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 15%, με τις περικοπές να φθάνουν όμως έως και το 50% σε ορισμένα από αυτά.
Πρόκειται για τις νέες παρεμβάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και θα αφορούν όχι μόνο τους νέους αλλά και τους ήδη συνταξιούχους.
Οι αναλογιστικές μελέτες που δόθηκαν χθες δείχνουν ότι τα επικουρικά ταμεία βουλιάζουν στα ελλείμματα. Παράλληλα, παρά τη μαύρη τρύπα ύψους 4,5 δισ. ευρώ που προκάλεσε εφέτος στο ασφαλιστικό σύστημα η ύφεση (ανεργία, μείωση αποδοχών και εισφορών κ.ά.), ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης παρουσιάζοντας τις αναλογιστικές μελέτες τόνισε ότι για τις κύριες συντάξεις δεν θα υπάρξουν νέες παρεμβάσεις