Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα Σφαγεία από άλλη ματιά

Των Διδύμων

Αφού είναι δημοτικά και αφού σχεδιάστηκαν από Κοινότητα και εν συνεχεία από Δήμο για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, δεν είναι δυνατόν η τεχνο-οικονομική τους μελέτη να καταδείκνυε ότι θα έχουν σίγουρα παθητικό και θα πάνε για φούντο. Κάποιοι χρηματοδότησαν τα Σφαγεία και κάποιοι έπεισαν τους χρηματοδότες ότι θα είναι κερδοφόρα και αποδοτικά. Δηλαδή, για παράδειγμα, να γράφουν ότι το μισό σφαγείο είναι για βοοειδή, οπότε τόσα θα είναι τα κέρδη, όταν όμως θα έχουμε βοοειδή στην Ερμιονίδα.
Γιατί δεν τα αναλαμβάνει ιδιωτικώς ο Δήμαρχος με οποιουσδήποτε από τους εκάστοτε συμβούλους του Δήμου Κρανιδίου, να τα λειτουργήσουν με δικά τους λεφτά; Δωρεάν θα τα πάρουνε, θα βάλουνε λίγα λεφτά και έναν υπεύθυνο (μπορεί να είναι και εθελοντής) να προσλάβει κόσμο και να τα λειτουργήσει, και αυτοί ως μέτοχοι θα παίρνουν τα καπιταλιστικά κέρδη, έτσι όπως τα είχαν αρχικά προϋπολογίσει.

Αν δεν κάνω λάθος, είχα διαβάσει παλιά και για μια ατασθαλία περί την οικονομική διαχείριση των Σφαγείων, για κάποια χρήματα που δόθηκαν για τη λειτουργία τους.
Όποιος θυμάται, ας μας τα γράψει και κυρίως τί έγινε αυτή η υπόθεση.
Όσο για την προθεσμία των 15 ημερών για να υποβάλουν πρόταση οι ενώσεις των κτηνοτρόφων μάλλον πέρασε. Τώρα που έρχεται η σειρά των ιδιωτών να υποβάλλουν προτάσεις, ευκαιρία είναι.
Θα αποδειχθεί έτσι ότι ένας σοσιαλιστικός δήμος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και κερδοφόρα έστω και μία επιχείρηση.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος