Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Εγγραφείτε ως ακροατές

Το Ναύπλιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών από την ημέρα ίδρυσης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2003) μέχρι σήμερα.
Τα τελευταία εννιά χρόνια η πόλη του Ναυπλίου προσελκύει παιδιά από όλη την Ελλάδα που έρχονται για να χτίσουν τις γνώσεις τους και να μυηθούν στο μελλοντικό τους επάγγελμα, ζώντας ταυτόχρονα σ’ ένα τόπο μοναδικά θεατρικό, έναν τόπο που έχει τη μαγεία της σκηνής του θεάτρου.
Η πόλη γίνεται «σκηνικό ζωής» για τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, εμπνέοντάς τους να δημιουργούν και να βιώνουν μέσα από τις μελέτες τους. Φοιτητές άλλοτε με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και άλλοτε με τη δική τους αυτοτελή καλλιτεχνική δημιουργικότητα ανεβάζουν θεατρικά έργα, παίζουν και δημιουργούν σε χώρους της πόλης και του Πανεπιστημίου.
Το Τμήμα μας, θεωρώντας ότι το Πανεπιστήμιο οφείλει να εκπληρώνει την ύψιστη λειτουργία του και να προβάλλεται ως χώρος διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών, επιθυμεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Αργολίδας και δημιουργικός τόπος συνάντησης και έκφρασης για όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο, την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ανοίγει τις πόρτες του στους Ναυπλιώτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους καλεί γραφτούν ως ακροατές στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσουν ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς. Θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς να υποβληθούν σε εξετάσεις, παίρνοντας στο τέλος βεβαίωση παρακολούθησης του μαθήματος επιλογής τους.
Το πρόγραμμα του Τμήματός μας συγκροτείται από θεωρητικά και πρακτικά/εργαστηριακά μαθήματα. Υπάρχουν εκτός από μαθήματα θεάτρου (αρχαίο, σύγχρονο, ελληνικό και παγκόσμιο) και μαθήματα χορού, σκηνογραφίας, Κινηματογράφου, Σκηνοθεσίας, Υποκριτικής, Σωματικού θεάτρου. Επίσης μαθήματα όπως Ιστορία της Τέχνης, Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, Θεωρία της λοογοτεχνίας, Πολυμέσα και πολλά άλλα με πρωτότυπο και εξειδικευμένο περιεχόμενο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν ξένες γλώσσες και ξένη θεατρική ορολογία και να πάρουν μέρος στα εξειδικευμένα σεμινάρια του εξαμήνου και στις υπόλοιπες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του τμήματος.
Η διαδικασία είναι απλή:

1ο Βήμα:
Ανατρέχετε στην ιστοσελίδα (ts.uop.gr) του Tμήματος Θεατρικών Σπουδών, επιλέγετε το λήμμα Ανακοινώσεις-Ειδήσεις ή Τελευταία Νέα. Εκεί θα βρείτε το πρόγραμμα σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2011-2012 και θα επιλέξετε το μάθημα που σας ενδιαφέρει. Το σημειώνετε μαζί με το όνομα του διδάσκοντα και έρχεστε σε συνεννόηση μαζί του.

2ο Βήμα:
Εγγράφεστε ως ακροατής και με την κάρτα εγγραφής σας συμμετέχετε πλέον στα ‘‘δρώμενα’’ της πανεπιστημιακής μας κοινότητας. Στο τέλος κάθε μαθήματος ο διδάσκων υπογράφει την κάρτα σας για να μπορείτε να πάρετε με τη λήξη του εξαμήνου βεβαίωση παρακολούθησης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
27520/96102 (Κα Διαβολή), 8.00-15.00 μ.μ. Σας περιμένουμε, μη διστάζετε!!!
 
Διεύθυνση Γραμματείας Διεύθυνση : Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη Ναύπλιο 21100
Τηλέφωνο/Fax : 27520-96129, 127, 130, 131
Fax : 27520 96128
e-mail :
ts-secretary@uop.gr
Έλλη Βασιλάκη