Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γνωριμία με την κεραμική στο Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης


        Την Τετάρτη  9 Απριλίου, το πρωί, οι μαθητές των δυο τμημάτων της  πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης συνοδευόμενοι από τους δασκάλους  τους , επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για να γνωρίσουν την κεραμική,  από την αρχαιότητα μέχρι  και σήμερα.
        Εισαγωγή στην παρουσίαση έκανε στα παιδιά η κυρία Ήρα Φραγκούλη- Βελλέ Φιλόλογος Πρόεδρος του ΙΛΜΕ και στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν την «κουζίνα» του μουσείου όπου εντόπισαν και παρατήρησαν τα αντικείμενα τα κατασκευασμένα από πηλό που εκθέτονται.

        Στη συνέχεια η κ. Αγγελική Μαντζαβίνου μέλος της "Πρωτοβουλίας  Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης"  και κεραμίστρια  παρουσίασε μια προβολή σχετικά με την εξέλιξη της κεραμικής από τα προϊστορικά χρόνια , την κλασσική εποχή μέχρι και σήμερα. Πώς το χώμα-πηλός και η φωτιά μας δίνουν τα αγγεία και κάθε κεραμικό αντικείμενο.

        Το πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά ήταν το τελευταίο μέρος της δραστηριότητας,  όπου με πηλό έφτιαξε το κάθε παιδί το δικό του αντικείμενο και το πήρε μαζί του.
        Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίασης με ερωτήσεις και συζητήσεις αλλά καθώς έφτιαχναν το κομμάτι τους έδειξαν τη φαντασία και τις ικανότητες τους.

        Η Αγγελική Μαντζαβίνου θέλει να ευχαριστήσει  προσωπικά την κ. Ήρα Φραγκούλη- Βελλέ  που της έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους μαθητές μας την κεραμική τέχνη που τόσο αγαπά και θεωρεί  σημαντική για τον πολιτισμό μας, και τους δασκάλους που συνεργάστηκαν με τόσο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης