Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗ

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον Πρόεδρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Μaster of Fine Arts) του Pace Unιversity της Νέα Υόρκης, διά βίου μέλος του Actors Studio, καθηγητή σκηνοθεσίας και υποκριτικής Ανδρέα Μανωλικάκη, σε μια διπλή εκδήλωση, μία για τους ειδικούς του θεάτρου και μία ανοιχτή στο ευρύ κοινό, που θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο την Τρίτη 29 Μαΐου 2012
Ο Ανδρέας Μανωλικάκης στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα συζητήσει με τους νέους επαγγελματίες και ερευνητές του θεάτρου και με όλους τους ενδιαφερόμενους για την τριαντάχρονη εμπειρία του ως καθηγητή, διά βίου μέλους και συνοδοιπόρου σπουδαίων δασκάλων, ηθοποιών και σκηνοθετών στο περίφημο Actors Studio.
 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: α) Σεμινάριο-Διάλεξη για φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές και επαγγελματίες του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών με τίτλο Ρίζες και εξέλιξη του Συστήματος Στανισλάβσκι. (Αίθουσα Λ.Τασοπούλου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 12.00-16.30. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Εγγραφές: zoniou@uop.gr. Προθεσμία εγγραφών: Πέμπτη 24 Μαΐου). Στο σεμινάριο θα γίνει μια διαχρονική εξέταση της υποκριτικής παράδοσης του Συστήματος Στανισλάβσκι και της Μεθόδου του Actors Studio, με πολυποίκιλες πολιτισμικές αναφορές, όπου θα αναδειχτούν διάφορα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση ηθοποιών και σκηνοθετών, τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, τη θεατρική μετάφραση, καθώς και ζητήματα ανάλυσης κειμένου με παραδείγματα από την Ηλέκτρα του Σοφοκλή.  
 β) Διάλεξη για το ευρύ κοινό με τίτλο Το Actors Studio, η ιστορία του και η σημασία του σήμερα. Το Actors Studio Drama School (MFA). Το επάγγελμα του ηθοποιού στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ  (Βουλευτικό, 19.00-21.00). Τη διάλεξη θα χαιρετήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής κος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου,  θα προλογίσει η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, αν. καθηγήτρια κα Βάσω Μπαρμπούση και θα συντονίζει η διδάσκουσα (μέλος ΕΕΔΙΠ) κα Χριστίνα Ζώνιου. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 
  Επικοινωνία: 
Γραμματεία Τμήματος Θεατρικών Σπουδών: 27520/96129  
Διδάσκουσα ΤΘΣ κα Χριστίνα Ζώνιου: zoniou@uop.gr, 27520/96126 (καθημερινά 10.00-12.00) και 6972887744 (καθημερινά 17.00-20.00).