Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

21ο Φεστιβάλ Μουσικής: Η Τέχνη γιορτάζει στο Ναύπλιο

Θα διεξαχθεί από τις 22 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου με σημαντικά ονόματα της διεθνούς κλασικής σκηνής
21ο Φεστιβάλ Μουσικής: Η Τέχνη γιορτάζει στο Ναύπλιο
Ο Δημήτρης Δεσύλλας και τα «ΤΥΠΑΝΑ» συμμετέχουν στο εφετινό Φεστιβάλ Μουσικής του Ναυπλίου



  Για 21η χρονιά διοργανώνεται εφέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Ναυπλίου το οποίο διευθύνει καλλιτεχνικά ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης. Ενας από τους καταξιωμένους θεματικούς θεσμούς της περιφέρειας, στις δυο δεκαετίες της ζωής του έχει φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα της διεθνούς κλασικής σκηνής.
Στην εφετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και από την Βραζιλία, την Δανία, την Ρουμανία, την Αυστρία και την Λετονία. Το Φεστιβάλ - που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 Ιουνίου και 1η Ιουλίου- θ΄ανοίξει αυλαία με τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά (ο οποίος προσφάτως εμφανίστηκε ως Ριγκολέτο στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου) που θα παρουσιάσει άριες του διεθνούς ρεπερτορίου πλαισιωμένος από τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Ακολουθεί ο δεξιοτέχνης κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας με το σχήμα του «ΤΥΠΑΝΑ» και ο βραζιλιάνος πιανίστας Ζαν Λουί Στόγιερμαν.
Δύο νεαρές καλλιτέχνιδες, η λετονή πιανίστρια Αρτα Αρνικάν και η αυστριακή βιολοντσελίστρια Καταρίνα Γκρος συμμετέχουν επίσης στο Φεστιβάλ. Μεταξύ των διαφόρων, ακόμη εκδηλώσεων, ξεχωρίζει η παράσταση μουσικής και λόγου με θέμα την Φρίντα Κάλο από την σκηνοθέτιδα-ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη αλλά και η παρουσίαση της όπερας "La Boheme" του Πουτσίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του προγράμματος «Οπερα της Βαλίτσας».
Κι εφέτος οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Ναυπλίου, το Βουλευτικό και την Πλατεία Αγίου Γεωργίου ενώ για πρώτη φορά το Φουγάρο ένα σύγχρονο, μεγάλο, διαδραστικό έργο τέχνης θα φιλοξενήσει επίσης δύο βραδιές.