Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Γιορτή αγροτουρισμού στην Παλαιά Επίδαυρο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Ένα πολυποίκιλο φεστιβάλ γεύσης, δημιουργίας και πολιτισμού, διοργανώνεται για 15η χρονιά στην Παλαιά Επίδαυρο, από τον δήμο Επιδαύρου, σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πρόκειται για την γιορτή Αγροτουρισμού, όπου δεκάδες παραγωγοί, χειροτέχνες, και συνεταιρισμοί από την Επίδαυρο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Τροιζήνα και την Κρήτη, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε μια υπαίθρια έκθεση πάνω στην προκυμαία της Παλαιάς Επιδαύρου.

Με έναν βραδινό περίπατο στο λιμάνι της Επιδαύρου, ντόπιοι κι επισκέπτες της περιοχής, έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις και λιχουδιές, φρέσκα πορτοκάλια, σπιτικές
μαρμελάδες και γλυκά, βιολογικό μέλι, ελιές και ελαιόλαδο, παξιμάδια κι αργολίτικο κρασί, ντόπιο παγωτό, τυρί από την Τραχεία, παστέλι, λουκουμάδες, μανιάτικα λαλάγγια και κρητικά σκαλτσούνια.

Η αγροτουριστική έκθεση Επιδαύρου, που θα εγκαινιαστεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής 6 Ιουλίου με τον τραγουδοποιό Ορφέα Περίδη ν' ανοίγει την αυλαία με μια ανοιχτή συναυλία στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, θα διαρκέσει ως τις 12 Αυγούστου και θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 19.00 έως τις 24.30.

Η γιορτή αγροτουρισμού πλαισιώνεται από μία σειρά ποικίλων θεματικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της περιφέρειας Πελοποννήσου και περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορό, ρεμπέτικες βραδιές, γευσιγνωσία μελιού και πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις.

Επίσης, κοκτέιλ πάρτι αλά ελληνικά, εργαστήρια κατασκευής κοσμήματος και παραδοσιακά κεράσματα θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τις εκδηλώσεις του μικρού και του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας.

Σημειώνεται ότι οι εκθέτες αποφάσισαν να προσφέρουν 20% έκπτωση στους επισκέπτες των παραστάσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ με την επίδειξη του εισιτηρίου τους, για αγορές τους άνω των 10 ευρώ.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ