Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η Βαυαρική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση με ποδήλατο σε Ζάκυνθο και Ναύπλιο

Το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης της Βαυαρίας (BR), στα πλαίσια γνωριμίας των τηλεθεατών του με την ελληνική φύση και τα αξιοθέατα, διοργάνωσε κρουαζιέρα στη Ελλάδα, κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μαζί το ποδήλατό τους.

 Ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης της Βαυαρίας (BR) για να γνωρίσουν οι τηλεθεατές του την ελληνική φύση και τα αξιοθέατα, να έρθουν πιο κοντά στους Έλληνες και να γευτούν την ελληνική φιλοξενία. Κάθε χρόνο διοργανώνει κρουαζιέρα στη Ελλάδα, κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες  έχουν μαζί τους το ποδήλατό τους. Τα κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν κάθε φορά 2-3 λιμάνια της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας και από εκεί οι 400-500  συμμετέχοντες επισκέπτονται τα αξιοθέατα της γύρω περιοχής με τα ποδήλατά τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των συμμετεχόντων: Προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και μορφωτικά επίπεδα και ο μέσος όρος ηλικίας είναι συνήθως γύρω στα 58-60. Μια μικρή ομάδα κάθε φορά απαρτίζουν άτομα με ιδιαιτερότητες, όπως τυφλοί ή με κινητικά προβλήματα, τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονικό ποδήλατο.

Εμπνευστής του “ραδιο-τηλεοπτικού” ποδηλατικού γύρου είναι ο δημοσιογράφος της BR, κ. Θωμάς Γαϊτανίδης, “Toto“, ο οποίος για 23 χρόνια είναι η ψυχή της διοργάνωσης. Επιστημονικός σύμβουλος είναι ο αρχαιολόγος δρ. Σταμάτης Λυμπερόπουλος, ο οποίος με διαλέξεις και προβολές ενημερώνει τους ταξιδιώτες, τόσο για τα μέρη που πρόκειται να επισκεφτούν, όσο και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως ήθη, έθιμα, ελληνικά αγροτικά προϊόντα κ.λπ.

Οι δημοτικές αρχές, ο ΕΟΤ, τα Λιμεναρχεία, τα κατά τόπους Τελωνεία ενημερώνονται έγκαιρα για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου και το ακριβές πρόγραμμα των επισκέψεων. Ασθενοφόρα και αυτοκίνητα της Τροχαίας συνοδεύουν τους ποδηλάτες σε όλες τις μετακινήσεις τους, διασφαλίζοντας την ασφαλή  μετάβαση και παραμονή τους σε κάθε τόπο, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ καλύπτουν πάντα με ενδιαφέρον το γεγονός.

Συνεργείο της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης συνοδεύει και καταγράφει τα γεγονότα. Συχνά γίνονται  ζωντανές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές αναμεταδόσεις. Μετά το τέλος του ταξιδιού η Bαυαρική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση προβάλλει ταινία με στιγμιότυπα α‘όλο το ταξίδι, η οποία μάλιστα διατίθεται προς πώληση.

Στο φετινό του ταξίδι, το κρουαζιερόπλοιο με τους τηλεθεατές της BR θα προσεγγίσει πρώτα τη Ζάκυνθο, όπου στις 3 Νοεμβρίου ο Δήμος και η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού θα υποδεχθούν τους ποδηλάτες στην παραλία του Λαγανά και θα τους μοιράσουν αναμνηστικά δώρα. Στις 4 και 5 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο Ναύπλιο, απ‘όπου οι ποδηλάτες θα επισκεφθούν το Παλαμίδι και τον αρχαιολογκό  χώρο των Μυκηνών. Προς τιμήν των φιλοξενουμένων ο δήμαρχος της πόλης έχει προγραμματίσει μεγάλη ελληνική βραδιά στην κεντρική πλατεία του Ναυπλίου.

Η οργάνωση των εκδηλώσεων υποδοχής και φιλοξενίας των συμμετεχόντων στην κρουαζιέρα της BR στη Ζάκυνθο και στο Ναύπλιο έγινε με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Φραγκφούρτης, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς δημοτικούς και τουριστικούς φορείς..traveldailynews