Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΤΣΗΣ ΣΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΔΡΑΣ»

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 11 Αυγούστου στο Ιστορικό-Αρχείο Μουσείο Ύδρας.
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ που έχει θεσμοθετήσει το ΙΑΜΥ και διεξάγεται τους θερινούς κυρίως μήνες στο χώρο του, με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΔΡΑΣ» θα τιμηθεί το έργο του Υδραίου ζωγράφου, ακαδημαϊκού και δασκάλου Παναγιώτη Τέτση, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες σύγχρονους εικαστικούς.  Ο Τέτσης, «εραστής» του χρώματος και του ελληνικού φωτός, λατρεύει τη ζωή, θαυμάζει την αέναη κίνησή της, τη συνεχή δημιουργία της. Το έργο του εκτυλίσσεται ζωντανό και κυρίαρχο σε όλη τη διάρκεια της 60χρονης δημιουργικής πορείας του.
Η παρουσίαση της έκθεσης των έργων του, περιλαμβάνει κυρίως υδατογραφίες, λάδια αλλά και μαυρόασπρα έργα του καλλιτέχνη.
Κεντρικό θέμα των έργων της έκθεσης αποτελούν όψεις και απόψεις της Ύδρας αλλά και της Σίφνου. Στην έκθεση παρουσιάζονται 10 συνολικά ακουαρέλλες και 6 ελαιογραφίες του Π. Τέτση, μεταξύ των οποίων και 3 από τις νέες ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές του συνθέσεις.


Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 11 Αυγούστου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 μ.μ. και θα διαρκέσει από τις 11 Αυγούστου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2012.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9 π.μ. -4μ.μ. Απογεύματα:7.30-9.30 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη