Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Έντεκα τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού στην Ερμιόνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης συνεχίζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει καταφέρει με τη συνεργασία επαγγελματιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας να συγκεντρώσει περί τους έντεκα (11) τόνους ανακυκλώσιμου υλικού.
Σε όλους μας είναι γνωστές οι καταστρεπτικές συνέπειες προς το περιβάλλον και στην υγεία μας η κατάληξη των απορριμμάτων στις χωματερές.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  όλα τα απορρίμματα ανακυκλώνονται.
Όπως δεν πρέπει να πετάμε στα σκουπίδια τα χαρτιά, τα πλαστικά, τα γυάλινα μπουκάλια και τα αλουμινένια κουτάκια, έτσι δεν πρέπει να πετάμε και τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μας συσκευές.
Όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να ανακυκλωθούν. Οι παλιές ή άχρηστες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι σκουπίδια.
Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές γίνονται επικίνδυνες μόνο όταν καταλήγουν στα σκουπίδια, στις χωματερές ή διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα.
Με την ανακύκλωση, μπορούμε να αποφύγουμε όλο το περιβαλλοντικό κόστος και να δώσουμε σε αυτές τις συσκευές μια δεύτερη ευκαιρία.
Ας παραδειγματιστούμε από τα παιδιά συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, συνεισφέροντας κι εμείς από την πλευρά μας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Όσοι δημότες του Δήμου Ερμιονίδας επιθυμούν να συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα μπορούν να φέρουν τις ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές προς ανακύκλωση στο container που υπάρχει στο χώρο της λαϊκής αγοράς (έξω από το Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης) κάθε Πέμπτη 8.00 – 13.00.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ