Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η απαξίωση του Δήμου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις αποδεικνύει την ανικανότητα του  Δημάρχου κ Δημήτρη Καμιζή 

Την περασμένη Κυριακή το γήπεδο Κρανιδίου ως έδρα της ¨Ένωσης Ερμιονίδας, φιλοξένησε τον 1ο εντός έδρας αγώνα του πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων Ένωσης Ερμιονίδας και Παρνασσού. Η έδρα της ενοποιημένης ποδοσφαιρικής  ομάδας παρουσίαζε εικόνα χωραφιού.
Επί θητείας μου μετά από μεγάλες προσπάθειες να έχουμε αξιοπρεπείς χώρους άθλησης καταφέραμε να συντηρούμε όλα τα γήπεδα του Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου, σε αρίστη κατάσταση. Κατασκευάσαμε το νέο στάδιο γήπεδο Περιφερειακού δρόμου και  χλοοτάπητες σε όλα τα γήπεδα του Δήμου(Δίδυμα- Πόρτο Χέλι- Κοιλάδα).  Τα γήπεδα ως γνωστό αποτελούν περιουσία του Δήμου και η εγκατάλειψή τους δείχνει την απόλυτη αδιαφορία για την περιουσία  του Δήμου , την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων και  απαξιωτική   εικόνα της περιοχής  που παρουσιάζουμε στις φιλοξενούμενες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα.
Η συγκεκριμένη εικόνα του γηπέδου του  Κρανιδίου θα μπορούσε να ήταν μια ατυχής στιγμή την συγκεκριμένη ημέρα. Όμως είναι μόνο η ανικανότητα των διοικούντων γιατί εδώ και δυο χρόνια όλα τα γήπεδα παρουσιάζουν την ίδια εικόνα, απ’ άκρη σε άκρη του Δήμου ακόμη κι αυτού της Ερμιόνης που αθλούνται  τα παιδικά τμήματα.
Η υπέρβαση που έγινε από τις διοικήσεις των δυο μεγαλύτερων ομάδων της περιοχής του Κρανιδίου και της Ερμιόνης και τους φιλάθλους τους ώστε να δημιουργήσουν την Ένωση Ερμιονίδας   , ενώνοντας την ποδοσφαιρική τους ιστορία, δυστυχώς δεν έτυχε καμιάς στήριξης από τον Δήμο Ερμιονίδας. Ούτε στοιχειωδώς για το αυτονόητο την απλή συντήρηση του γηπέδου. Με τόσες  θυσίες που γίνονται από τον κόσμο να διατηρήσουν την ομάδα  της Ένωσης και τις άλλες τοπικές ομάδες , μέσα στο κλίμα της κρίσης, είναι τουλάχιστον ντροπή να συμπεριφέρεται έτσι ο Δήμος.
Ο αθλητισμός βοηθάει τους νέους και τα παιδιά της περιοχής και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να δαπανά κονδύλια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις κι όχι να αδιαφορεί .
Πρέπει άμεσα ν’ αποτελέσει θέμα στο Δ.Σ. του Δήμου για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι αθλητικοί χώροι και να υπάρξει άμεση και οριστική λύση. 

Δημήτρης Σφυρής
Τέως Δήμαρχος Κρανιδίου
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης