Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ανάπλαση μονοπατιών στο Λεμονόδασος

Μονοπάτια εντός του Λεμονοδάσους και πάνω από τον κεντρικό δρόμο Γαλατά Ερμιόνης
Ανάπλαση στα μονοπάτια του Λεμονόδασους
Την ανάπλαση των μονοπατιών στο Λεμονόδασος στο Γαλατά χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο. Το έργο προβλέπει την ανάπλαση των μονοπατιών εντός της περιοχής του Λεμονοδάσους και πάνω από τον κεντρικό δρόμο Γαλατά Ερμιόνης, σε συνολικό μήκος 610 μ. περίπου.
Πιο συγκεκριμένα η κατασκευή αφορά:
Α. Τον κεντρικό τσιμεντοστρωμένο δρόμο από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ, με κυκλοφορία τροχοφόρων οχημάτων, μήκους 188 μ.
Β. Το στενό μονοπάτι από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ και βόρεια έως τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς το κέντρο «Καρδάση».
Γ. Μονοπάτι μήκους 332 μ. εντός του πυρήνα του Λεμονοδάσους από προσβάσιμο από τροχοφόρα σημείο του δρόμου και μέχρι τον ανατολικά ευρισκόμενο έτερο τσιμεντοστρωμένο δρόμο.
Η επιφάνεια του τμήματος προτείνεται να επιστρωθεί με σταμπωτό μπετόν σε πάχος 15 εκ. περίπου και οπλισμένο με δομικό πλέγμα, ενώ για άλλα τμήματα προτείνεται επίστρωση με κροκαλόστρωτο ή χοντρό βοτσαλόστρωτο.
Το έργο προβλέπει επίσης την τοποθέτηση 10 κάδων απορριμμάτων και 27 φωτιστικών, την κατασκευή 2 χτιστών καθιστικών με επικάλυψη ξύλινων δοκών και την κατά τμήματα κάλυψη, με φρεάτια επίσκεψης, του υφιστάμενου ανοικτού αρδευτικού καναλιού.