Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τέτοια ακούν και βλέπουν οι Γερμανοί

Σχετικά με αυτή  την ανάρτηση απο την Π.Π.Σ.Ε. dimitriskamizis
 
     Χθες το μεσημέρι, στο πρώτο κρατικό τηλεοπτικό Γερμανικό κανάλι Das Erste, προβλήθηκε ρεπορτάζ για τις offshore εταιρείες που έχουν έδρα το Κρανίδι αλλά και το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου σε συσχετισμό. 
      Στο ρεπορτάζ προβλήθηκαν συνεντεύξεις του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου και του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή. Οι εικόνες από το Κρανίδι και από παραθαλάσσιες πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες σχολιάζονται από την παρουσιάστρια αρνητικά και συνδέονται με τη διαφθορά στην Ελλάδα. 
     Ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι οι Δήμοι στην Ελλάδα δεν έχουν αρμοδιότητα για την είσπραξη των φόρων και ότι η θέση του είναι υπέρ της δίκαιης φορολόγησης όλων ανεξαιρέτως. 
   Σε σχετική επίσης ερώτηση απάντησε ότι λίγοι από τους πλουσίους ανθρώπους που έχουν στο Δήμο Ερμιονίδας τις εξοχικές τους κατοικίες έχουν κάνει κάποιες δωρεές στο Δήμο αλλά κυρίως στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Η σχολιάστρια προτείνει την μεγαλύτερη φορολόγηση των offshore εταιρειών στην Ελλάδα.
----------------------------------------------------------------
Και κατανοούν πλήρως το πάρτι που είχε στηθεί στη χώρα.
 Του Βασίλη Γκάτσου
Φαντάσου και να είχαν αρμοδιότητα είσπραξης φόρων οι ελληνικοί Δήμοι. Όλοι θα σκοτωνόμαστε ποιος θα πρωτογίνει αιρετός. Ευτυχώς που δεν έχουν κύριε δήμαρχε.
Όσο για τη θέση σας υπέρ της δίκαιης φορολόγησης όλων ανεξαιρέτως, δηλαδή υπήρχε περίπτωση να είσαστε κατά; Η πολιτική ΠΡΑΞΗ 30 χρονών τι έδειξε. Αυτό βλέπουν οι Γερμανοί, όπως και όλοι μας.
Πιστεύετε ότι ο δήμος μας θα αναπτυχθεί με τις δωρεές των μεγάλων εξοχικών;
Η Γερμανίδα παρουσιάστρια που έβγαλε το συμπέρασμα «Οι εικόνες από το Κρανίδι και από παραθαλάσσιες πολυτελείς
παραθεριστικές κατοικίες σχολιάζονται από την παρουσιάστρια αρνητικά και συνδέονται με τη διαφθορά στην Ελλάδα» έχει άδικο; Μάλλον είσαστε ο μόνος Έλλην που τον ξένισε αυτή η διαπίστωση.
Αφού σας δόθηκε, ως εκ της θέσεώς σας η ευκαιρία να πείτε δυο λόγια για την κατάσταση στην Ερμιονίδα δεν λέγατε ότι σαν Δήμαρχος έχετε καλέσει το ΣΔΟΕ και την Εφορία να ελέγξει την όλη κατάσταση, τόσο με τις off shore, όσο και με τις μεγάλες ιδιοκτησίες (έστω έτσι στα ψέματα), τουλάχιστον να δείχναμε ότι αφήνουμε πίσω μας το αμαρτωλό παρελθόν μας;
Δεν μασάνε οι ξένοι ταραμά, ξέρουν τι έγινε επί ΠΑΣΟΚ, επί ΝΔ και ξέρουν πάρα πολύ καλά γιατί μας δανείζανε οι ‘Κουτόφραγκοι’. Μόνο για να παίρνουν τόκους δεν μας δανείζανε, για όλα τ’ άλλα ναι. Και γελάνε όταν βλέπουνε αριστερά κόμματα του 1.5% των 6 και βάλε τάσεων να μετατρέπονται σε αξιωματική αντιπολίτευση ...... λόγω γενικής φυγής!
Ως ψηφοφόρος σαν θα περίμενα να ακούσω από σας 5-6 αλήθειες για όσα έχουν συμβεί στην Ερμιονίδα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος