Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας, για τη διαχείρηση του νερού

LOGO-SHMAΕκφράζουμε τη θλίψη μας και την απογοήτευσή μας για την ανεπάρκειατου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας να χειριστεί το τόσο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των υδατικών πόρων της επαρχίας Ερμιονίδας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΥΑΕΡ δεν είναι σε θέση να δώσει βασικά στοιχεία σχετικά με τις ποσότητες κατανάλωσης και των απωλειών του δικτύου της.
Δεν μπορεί να δώσει στοιχεία για το κόστος του νερού που διαθέτει στους καταναλωτές. όσο καλή διάθεση να έχει κάποιος, διερωτάται, μπορεί αυτή η επιχείρηση να καταρτίσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση του νερού στην Ερμιονίδα?
Μετά από μια εισήγηση για τη διαχείριση του προβλήματος δεν καταλήξαμε στο ποιος, πού, πότε αναλαμβάνει να κάνει τι.
Ακούσαμε αόριστες προτάσεις δίχως άμεσες ενέργειες.
Απ’ ό,τι φαίνεται ούτε ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενδείκνυται για δεσμεύσεις.
Εξ άλλου αγνοήθηκε η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης (αρθρο 76 .ν.Καλλικράτη) παρόλο που το θέμα είναι απο τα πιο σοβαρά στην Ερμιονίδα και επιλεχθηκε μια συνοπτική διαδικασία  με αποτέλεσμα  να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα
Το μόνο συγκεκριμένο στοιχείο που προέκυψε είναι η προώθηση της αφαλάτωσης στο περιφερειακό στρατηγικό σχεδιασμό για εξοικονόμηση πόρων της Ε.Ε. και αυτό σε συνδυασμό με την προώθηση της μελέτης από την ΔΕΥΑΕΡ στην Περιφέρεια προς έγκριση.
Απο το ΔΣ