Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τη διοίκηση του δήμου Ερμιονίδας

Δελτίο τύπου
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες , αγρότες, νέοι και νέες

Η αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε συνεργασία με την ΕΕ και την τρόικα ( ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), περνάει ως οδοστρωτήρας πάνω στα δικαιώματα και τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκτίναξη στα ύψη της ανεργίας - ένας στους δύο νέους είναι άνεργος - δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στις δαπάνες για υγεία, πρόνοια, παιδεία, φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος, εξόντωση των φτωχών ψαράδων, των αγροτών και των μικρών επαγγελματιών στην εστίαση και τον τουρισμό, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στα μονοπώλια, καταστροφή του περιβάλλοντος, φτώχεια και εξαθλίωση, ζωή κόλαση για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Η τοπική διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας - μηχανισμός του αστικού κράτους - χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ενώ πρωτοστατεί με ζήλο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι σχέσεις της τοπικής διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας με τους εφοπλιστές τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τα υψηλόμισθα στελέχη της κεντρικής – περιφερειακής και τοπικής διοίκησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αξιοποιούνται για την εξαγορά συνειδήσεων, για να συγκαλυφτεί η άγρια επίθεσή τους σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ενώ την ίδια ώρα κυβέρνηση, ΕΕ και τοπική διοίκηση με όλους τους μηχανισμούς τους, διοχετεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια - ζεστό χρήμα τους

επιχειρηματίες στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας ( στα ίδια χνάρια όπως και οι προηγούμενοι), η περιφερειακή διοίκηση Αργολίδας, τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου που πλειοψηφούν στα όργανα τους, προωθούν και στην περιοχή μας την καταστροφή παραδοσιακών κλάδων στη βιοτεχνία, στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, στην αλιεία, τον ήπιο τουρισμό. Οδηγούν στον αφανισμό τους εργαζόμενους, τους μικρούς ψαράδες και αγρότες, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό, βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον στον Αργολικό Κόλπο, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του «Real Estate», στον

τουρισμό και τις υδατοκαλλιέργειες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας αρνείται να διεκδικήσει κρατικούς πόρους για την εξασφάλιση υγιεινού και φτηνού νερού για ύδρευση και άρδευση, τη συλλογή και επεξεργασία των απορριμμάτων και των λυμάτων, την εξασφάλιση σύγχρονων υποδομών για την παροχή υπηρεσιών υγείας, παιδείας, την προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαικών οικογενειών.

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, όπως ακριβώς και οι προηγούμενοι, αντιτάσσονται και υπονομεύουν συστηματικά κάθε αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στην κατασκευή Μονάδας Αφαλάτωσης στο λιμάνι ή στα Χώνια της Κοιλάδας από την MIND COMPASS PARKS A.E" (που σήμερα μετονομάστηκε σε "MIND COMPASS OVERSEAS Α.Ε.") αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. των κατοίκων της περιοχής. Αποδέχτηκαν τις διάτρητες και κατά παραγγελία Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εμφάνισαν τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κρανιδίου (σήμερα ΔΕΥΑΕΡ) σαν «λαγό» να παριστάνει ότι δήθεν είναι ο φορέας του έργου, κρύβοντας ότι ο πραγματικός φορέας του και ο μόνος που θα ωφεληθεί από αυτό είναι η MIND COMPASS, ενώ στις βρύσες μας θα τρέχει λιγότερο και μολυσμένο νερό, ο υδροφόρος ορίζοντας θα μολυνθεί ακόμη περισσότερο, το περιβάλλον θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη και οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες της περιοχής θα πληρώσουν τα σπασμένα.

Πώς αποδεικνύονται αυτά; Από τα έγγραφα που αντάλλαξαν τόσο η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Κρανιδίου και της ΔΕΥΑΚ όσο και με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας και της ΔΕΥΑΕΡ με την «MIND COMPASS» αποκαλύπτεται ότι οι αποφάσεις και ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας διαχρονικά ωφελούν την «MIND COMPASS» σε βάρος των εργαζομένων των κατοίκων της Ερμιονίδας. Απείχαν σκόπιμα επανειλημμένα από τις διαβουλεύσεις για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) το καλοκαίρι του 2007, για την επέκταση της τουριστικής μονάδας «Kilada Hills» το 2011 και για τη μελέτη που προωθείται με Δούρρειο Ίππο τη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας για τη κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στα Χώνια της Κοιλάδας, το 2012. Ενώ όπως προκύπτει από τα ίδια τα έγγραφά της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας οργάνωναν στο παρασκήνιο σε συνεργασία με την «MIND COMPASS» την έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης και την αδειοδότηση του έργου, ενημέρωναν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της περιοχής ότι τόσο ο Δήμος Ερμιονίδας όσο και η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας δεν έχουν πάρει απόφαση για τη κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στα Χώνια της Κοιλάδας. Όταν αποκαλύφθηκε η τελευταία συμπαιγνία «MIND COMPASS» και ΔΕΥΑ Ερμιονίδας αναγκάστηκαν να συγκαλέσουν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας στις 18 Δεκεμβρίου 2012, με προσκαλεσμένους στελέχη που για λογαριασμό της «MIND COMPASS» έχουν εκπονήσει τη σχετική Περιβαλλοντική Μελέτη για το εργοστάσιο αφαλάτωσης στο λιμάνι και στα Χώνια της Κοιλάδας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους κάλεσαν να αντισταθούν στα σχέδια αυτά. Πρόβαλλαν ότι το ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Με ερωτήσεις, αναφορές, παρεμβάσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών του, το ΚΚΕ ανέδειξε το θέμα στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ανάδειξαν την αναγκαιότητα και διεκδίκησαν την υδροδότηση της περιοχής από τον Ανάβαλο και την ολοκλήρωση των έργων για το φράγμα Ρόρου – Τζερτζελιάς Συμπαρατάχθηκαν με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής στις κινητοποιήσεις τους για την αποτροπή των σχεδίων της «MIND COMPASS»

Σήμερα ζούμε την εναλλαγή από το εμπόριο φόβου στο εμπόριο ελπίδας και αυτό για ελάχιστο χρονικό διάστημα, γιατί πολύ σύντομα θα επανέλθει το εμπόριο τρόμου για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα ..... να συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Όποια καπιταλιστική ανάπτυξη υπάρξει στο μέλλον, θα είναι ευάλωτη και προσωρινή, πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί:

· Πλήρη-σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Προστασία των ανέργων

· Δημόσια Καθολική, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Αποκλειστικά δημόσια –δωρεάν Υγεία –Πρόνοια για όλο το λαό

· Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα γι΄ αυτό επιβάλλεται να είναι κοινωνική ιδιοκτησία.Να αξιοποιηθεί ο Ανάβαλος και να δημιουργηθεί το τεχνικό φράγμα Ρόρου-Τζερτζελιάς για την εξασφάλιση φθηνού υγιεινού νερού για ύδρευση και άρδευση στην ευρύτερη περιοχή..

· Να ολοκληρωθεί άμεσα η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Αποβλήτων του Δήμου Ερμιονίδας και η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του νέου ενιαίου Δήμου Ερμιονίδας.

· Να προστατευθούν και να αξιοποιηθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Σπήλαιο Φράγχθι, στην Μάσσητο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αγωνίζεται μέσα από την κοινωνική συσπείρωση της εργατικής τάξης, με τους φτωχούς αγρότες , τους ψαράδες τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους για την ανατροπή του συνόλου της αντιλαϊκής - βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ενάντια στη μαζική ανεργία, τη φτώχεια την εξαθλίωση , τη καταστροφή του περιβάλλοντος. Για άλλο δρόμο ανάπτυξης , με πρόγραμμα και κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, με λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο, με κοινωνική ιδιοκτησία σε όλους τους στρατηγικούς τομείς με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για την λαϊκή ευημερία.
ΛΑΪΚΗ     ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ    (ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ)