Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αντίδραση του Δημάρχου Ερμιονίδας για τον αποκλεισμό της παραλίας Κουνούπι


Το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2013 πληροφορήθηκα ότι στην θέση Κουνούπι της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας εκτελούνταν εργασίες εκσκαφών και επιχωματώσεων από συνεργείο χωματουργικών εργασιών, επί κοινόχρηστου ασφαλτοστρωμένου δρόμου, που οδηγεί στην παρακείμενη παραλία της περιοχής.

Αμέσως ενημέρωσα τον Λιμενάρχη Πορτοχελίου κ. Κωστόπουλο Ιωάννη από τον οποίο ζήτησα να σπεύσει άμεσα στην περιοχή αυτή, να εξακριβώσει περί τίνος πρόκειται και να με ενημερώσει άμεσα. Πράγματι μετά από λίγο, μισή ώρα περίπου, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι γίνονται χωματουργικές εργασίες αλλά είναι αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος.

Αμέσως στη συνέχεια τηλεφώνησα στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ.Θάνο Κωνσταντίνο, του ανέφερα το γεγονός και ζήτησα και από αυτόν να σπεύσει στην περιοχή, να ζητήσει τις άδειες των εκτελούμενων εργασιών και να διακόψει πάραυτα τις εργασίες, εάν αυτές εκτελούνταν αυθαίρετα. Παράλληλα έδωσα εντολή στην πολιτικό μηχανικό του Δήμου κα Καρανικόλα Σουσάνα να μεταβεί επιτόπου και να συνδράμει με τις νομοτεχνικές της γνώσεις τις παραπάνω υπηρεσίες. Μετά από μια ώρα περίπου μου τηλεφώνησε ο Διοικητής του Αστυνομικού
Τμήματος και μου είπε ότι πρόκειται για εκτέλεση χωματουργικών εργασιών προς καθαρισμό του εδάφους, όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι του συνεργείου εκτέλεσης των εργασιών και ότι στην τοποθεσία αυτή είχαν απορριφθεί διάσπαρτα κάποιοι ογκόλιθοι. Μου είπε επίσης ότι οι εργασίες αυτές γίνονταν για λογαριασμό της εταιρείας «ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και ότι κατά τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου της και του εργολάβου γίνονταν κατ’ εντολή του εφοπλιστή κου Φράγκου, επί ιδιοκτησίας της εταιρείας.

Τα ίδια μου είπε και η πολιτικός μηχανικός του Δήμου κα Καρανικόλα Σουσάνα, η οποία εν τω μεταξύ είχε μεταβεί επιτόπου. Στην ίδια τηλεφωνική επαφή ζήτησα από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος να δώσει εντολή για να διακοπούν οι εργασίες μέχρι να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ισχυρισμοί των εκτελούντων το έργο. Το ίδιο ζήτησα τηλεφωνικά και από την δικηγόρο κα Κρητικού Αργυρώ, η οποία προσήλθε στο γραφείο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για να ενημερώσει την μηχανικό κα Καρανικόλα, ως εκπρόσωπος της παραπάνω εταιρείας. Αυτή τη στιγμή απουσίαζα από το Δημαρχείο και γι’ αυτό το λόγο μίλησα τηλεφωνικά μαζί της και της ζήτησα το ίδιο, δηλαδή να διακοπούν άμεσα οι εργασίες μέχρι να ελεγχθούν οι ισχυρισμοί της εταιρείας ότι δηλαδή ενεργούν εργασίες καθαρισμού επί της ιδιοκτησίας τους, αλλά να ελεγχθούν και οι προθέσεις τους σχετικά με την μεταφορά ογκολίθων που διαπιστώθηκε.

Την επόμενη μέρα το μεσημέρι, ζήτησε και είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου ο εφοπλιστής κ.Φράγκος, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κλείσει τον κοινόχρηστο δρόμο, που άλλωστε είχε ασφαλτοστρωθεί με δική του δαπάνη από τον πρώην Δήμο Κρανιδίου. Με διαβεβαίωσε επίσης ότι πριν να συνεχίσει οποιεσδήποτε εργασίες προς διαμόρφωση και καλλωπισμό της ιδιοκτησίας του, θα παραχωρήσει στον Δήμο εδαφική λωρίδα, προκειμένου ο δρόμος ανεμπόδιστα να οδηγεί στην παραλία.

Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι έχουν εκτελεστεί εργασίες που έχουν αποκλείσει τη δίοδο προς τη θάλασσα, σε συνέχεια του παραπάνω δρόμου.

Αμέσως κάλεσα την πολιτικό μηχανικό του Δήμου κα Καρανικόλα Σουσάνα και μεταβήκαμε επιτόπου στην περιοχή, όπου διαπιστώσαμε όσα και στις συνημμένες φωτογραφίες εικονίζονται.

Συγκεκριμένα: 1) Κάθετα στο οδόστρωμα έχει τοποθετηθεί συρμάτινη περίφραξη με πασάλους, κατά το πλείστον του πλάτους του οδοστρώματος, πλην εισόδου 80 περίπου εκατοστών, που οδηγεί σε εδαφική λωρίδα βόρεια του αναφερομένου δρόμου, κατά μήκος προϋπάρχουσας περίφραξης και η οποία λωρίδα δεν οδηγεί πουθενά και επί της οποίας έχει γίνει προεργασία για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης. 2) Έμπροσθεν του δρόμου και επέκεινα της περίφραξης, ανατολικά, έχει διαμορφωθεί χώρος με φυτικό χώμα, που το προς τη θάλασσα όριό του αποτελείται από ογκόλιθους για την αντιστήριξη και την επιπέδωση του φυτικού χώματος. Στο χώρο αυτό, που φαίνεται να ανήκει στον αιγιαλό, έχουν φυτευτεί πρόσφατα εσπεριδοειδή δέντρα, ο δε χώρος έχει περιφραγεί με συρμάτινη περίφραξη και πασάλους.

Επίσης, έμπροσθεν της ιδιοκτησίας του κ.Φράγκου και νοτιοανατολικά, φαίνονται εργασίες διαμόρφωσης επί του αιγιαλού, που φαίνονται παλαιότερες.

Κύριε/α Εισαγγελεύ, παρακαλώ να επιληφθείτε αυτού του θέματος προς αποκατάσταση αφενός της νομιμότητας και αφετέρου προς άρση των τετελεσμένων εργασιών, που εμποδίζουν τη διέλευση των δημοτών μας σε αυτή την όμορφη πράγματι παραλία της περιοχής μας.   

  
Συνημμένα:

9 φωτογραφίες




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ







ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ