Σάββατο 27 Απριλίου 2013

4ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ













ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, αν και εκατό στα εκατό είναι ένα Ερασιτεχνικό Καλλιτεχνικό Σωματείο, στα πλαίσια των Αγίων Ημερών – και όχι μόνο - πραγματοποιεί ένα «μπαράζ» θρησκευτικών και λοιπών εκδηλώσεων, που θα ζήλευαν παρόμοια, επαγγελματικά συγκροτήματα στον Ελλαδικό χώρο... Ο λόγος είναι, ότι στην κυψέλη, που λέγεται ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, και τώρα και ανέκαθεν, επιτελείται σοβαρό έργο, ερασιτεχνικό μεν, όμως μ’ επαγγελματική ευσυνειδησία! Κατά σειρά, οι Εκδηλώσεις είναι οι παρακάτω,  και καλείται το θρησκευτικό και φιλότεχνο κοινό της πόλης, όπως τις παρακολουθήσει:

1.     Σάββατο Λαζάρου και ώρα 7μιση το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου, θα λάβει χώρα το «4ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» με τη συμμετοχή τεσσάρων Χορωδιών: Εκτός της Βυζαντινής Χορωδίας της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας «ο Άγιος Νεοϊερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης», και της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, θα εμφανιστούν και οι Χορωδίες Ναυπλίου και Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.

2.     Τη Μ. ΤΡΙΤΗ το βράδυ, στον Άγιο Δημήτριο, θα ερμηνευθεί «ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ», συνοδεία Αρμονίου, σε σύνθεση ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, έργο που έγραψε, ο μεγάλος Συνθέτης, στην ηλικία των 17 ετών, ευρισκόμενος στην Τρίπολη, και ερμήνευσε με τη Χορωδία των Συμμαθητών του.

3.     Τη Μ. ΠΕΜΠΤΗ το βράδυ, μετά το 5ο Ευαγγέλιο, και πάλι στον Άγιο Δημήτριο, η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ερμηνεύει το Αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...» συνοδεία Αρμονίου.

4.     Τη Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ συνοδεύει, κατά την Περιφορά των Επιταφίων, τον Επιτάφιο του Αγίου Δημητρίου.

5.     Το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο, η «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2013» της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, μια κορυφαία Συναυλία από τις Νεανικές Χορωδίες: «OPUS FEMINA» της Κορίνθου, «AMPITUS» του Λεοντείου Λυκείου Αθήνας και «LA VITA» της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, που θα είναι και το «κλου» της βραδιάς αφού θα συνοδεύεται από 8μελή Ορχήστρα, ένα νεοσύστατο 30μελές Γυναικείο σύνολο που θα εντυπωσιάσει...

Και, πάλι, καλούμε το θρησκευτικό και φιλότεχνο κοινό της πόλης, όπως παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μας...


Από το Δ.Σ. της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Καλό Πάσχα