Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τα Σκιάχτρα του Γιώργου Αντωνίου ενθουσίασαν το κοινό στην Ερμιόνη

 Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη η εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, με θέμα τα Σκιάχτρα. Την εκδήλωση προλόγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ανδρέας Κρητικός, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής και η Διευθύντρια του Σχολείου, ενώ ο δημοσιογράφος-ερευνητής Γιώργος Αντωνίου, αναφέρθηκε στην προέλευση, το ρόλο και την σημασία των Σκιάχτρων, τόσο διαχρονικά ,όσο και στη σημερινή εποχή.


Ακολούθως, στην κατάμεστη- από δεκάδες παιδιά και γονείς- αίθουσα, έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αντωνίου με τίτλο, « Οι Φρουροί της Υπαίθρου - Σκιάχτρα ».


Αμέσως μετά, τον λόγο είχε η δημιουργία. Τόσο τα παιδιά ,όσο και οι γονείς τους, με την καθοδήγηση της παιδαγωγού Γεωργίας Αναστασοπούλου, αλλά και του λαϊκού καλλιτέχνη, Δήμου Δημάκη, κατασκεύασαν με ευτελή υλικά, τα δικά τους,πανέμορφα, περίτεχνα Σκιάχτρα, τα οποία πήραν μαζί στο σπίτι τους.


Σημειώνουμε ότι οι εξωτερικοί, αλλά και οι εσωτερικοί χώροι του παλαιού Δημοτικού σχολείου όπου έγινε η εκδήλωση, ήταν διακοσμημένοι με δεκάδες φωτογραφίες Σκιάχτρων του Γιώργου Αντωνίου, καθώς και με Σκιάχτρα κατασκευασμένα από τον Δήμο Δημάκη. πηγή