Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ιερισσός :"Το παθος για την λευτερια ειναι δυνατοτερο απο ολα τα κελια"

Χιλιάδες πολίτες από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην Ιερισσό τη συναυλία που διοργάνωσαν οι επιτροπές κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές.

Τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, που άνοιξε την αυλαία της συναυλίας, υποδέχτηκε ένα ενθουσιασμένο πλήθος χιλιάδων κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών, που τραγούδησε και διασκέδασε. Ενώ παράλληλα φώναξε πολλά συνθήματα κατά της εγκατάστασης εργοστασίου χρυσού στη Χαλκιδική, εναντίον της αστυνομοκρατίας και των μέτρων καταστολής στην περιοχή και απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν κατά τις αντιδράσεις και τα επεισόδια που κλιμακώθηκαν από το περασμένο φθινόπωρο.

Στην συναυλία «για μία εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ», όπως λέγεται χαρακτηριστικά, τραγούδησαν ακόμη οι: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Αγγελάκας, Ματούλα Zαμάνη και B-Movies.


Οι επισκέπτες, που έφτασαν στην Ιερισσό με ΙΧ, αλλά και αρκετά ναυλωμένα λεωφορεία, από νωρίς το απόγευμα κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του χωριού, όπου είχε στηθεί η εξέδρα της συναυλίας.

Πολλοί μάλιστα από αυτούς, έκλεισαν ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία σχεδιάζοντας να συνδυάσουν την παρακολούθηση της συναυλίας με ένα Σαββατοκύριακο ή ολιγοήμερες διακοπές στη θάλασσα. Άλλωστε, οι κάτοικοι της Ιερισσού που διαθέτουν ενοικιαζόμενα καθιέρωσαν ενιαία μειωμένη τιμή, δέκα ευρώ το άτομο, για αυτούς που επέλεξαν να παραμείνουν, καθώς αρκούσε μόνο ο επισκέπτης κλείνοντας το δωμάτιο να αναφέρει ότι βρίσκεται εκεί για τη συναυλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Κυριακής, της επόμενης ημέρας της συναυλίας, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στον Κάκκαβο, μία βόλτα ενημέρωσης στις Σκουριές. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία της Ιερισσού.

ΠΗΓΗ:egnatiapost.gr


Πηγη φωτογραφιών:facebook