Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Τζόρνταν για διακοπές σε Σπέτσες και Ύδρα

Η παρουσία του θρύλου του παγκόσμιου μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, στο νησί των Σπετσών, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, συνεχίζει να αποτελεί «talk of the town», παρά το γεγονός ότι πέρασαν ήδη δύο ημέρες από τη αναχώρησή του.

Η παρουσία του θρυλικού «Air» στο νησί έφερε σε δεύτερη μοίρα τις συζητήσεις και την... κοινωνική κριτική για πολλά γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου, αλλά και του αθλητισμού, που βρέθηκαν στο νησί της Μπουμπουλίνας.

Ο μόνος που κατάφερε να τον συναγωνιστεί ήταν ο... Γιώργος Παπανδρέου, για τον οποίο και πάλι το protothema.gr έγραψε πρώτο πώς πέρασε τις γιορτές του Πάσχα και μάλιστα με βίντεο που αναρτήθηκε στο site το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Μάικλ «Air» Τζόρνταν συνοδευόταν από τη νεαρή, δεύτερη σύζυγό του, Ιβέτ Πριέτο. Επρόκειτο για το γαμήλιο ταξίδι τους, αφού παντρεύτηκαν στις 27 Απριλίου, μία μόλις εβδομάδα πριν έρθουν στην Ελλάδα. 

Η αποβίβασή τους από τη θαλαμηγό που είχε δέσει αρόδο, απέναντι από το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, δεν έγινε άμεσα αντιληπτή. Όταν όμως περπάτησε στα σοκάκια του νησιού, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητος.

Ο πρώτος που τον «εντόπισε» ήταν ο Γιάννης Κόκκορης, Σπετσιώτης μεγαλωμένος στις ΗΠΑ. Μόλις ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών πέρασε από τη μαγαζί του, την «Μπουμπουλίνα», που βρίσκεται στην ψαραγορά των Σπετσών, εκείνος τον πλησίασε μαζί με τον αδελφό του, Λευτέρη. Όμως οι άνδρες της ασφάλειας του «Αir» δεν τους επέτρεψαν παρά μόνο δύο
κουβέντες για το «καλώς όρισες».

Στη συνέχεια ο Γιάννης πήγε και έφερε ένα βιβλίο που είχε για τον Τζόρνταν και του ζήτησε να το υπογράψει. Όμως, εκείνος αρνήθηκε ευγενικά, λέγοντάς του «I am on vacations («είμαι σε διακοπές»).

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον «Air» ήταν δρακόντεια. Ούτε φωτογραφία δεν άφηναν να τον τραβήξουν όσοι περαστικοί βρέθηκαν στο διάβα του.

Τύχη μοναδική, όμως... ανεκμετάλλευτη, καθώς πότε θα ξαναβρεί κάποιος την ευκαιρία να δει από κοντά τον Μάικλ Τζόρνταν; Απογοήτευσε πολύ κόσμο -όχι ότι τον ένοιαξε κιόλας- και ειδικά τα μικρά παιδιά.

Αργότερα κατευθύνθηκε στην περιοχή της Κουνουπίτσας, εκεί που διέμεινε ο Γιώργος Παπανδρέου, και με μια παρέα που αποτελείτο από 25 άτομα, κάθησε να φάει σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται «Νερό της Αγάπης». Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για νιόπαντρους.

Κάθησαν όλοι σε μια μικρή ταράτσα που υπάρχει στο χώρο και ζήτησαν να τους τοποθετήσουν ένα παραβάν, ώστε να μην είναι ορατοί από το δρόμο, όπως και έγινε. Ούτε εκεί άφησαν κανέναν να τους απαθανατίσει, αν και, προσωπικά, το σερβίτσιο που έφαγε, θα το έκανα κορνίζα και θα το κρέμαγα στον τοίχο!!!

Ο  «Air Jordan», έτσι όπως ήρθε, σχεδόν απόκοσμος, έτσι και έφυγε από το νησί. Σαν ξωτικό. Αφήνοντας πίσω του το μύθο του να φτιάχνει ιστορίες, που θα συζητιούνται για πολύ καιρό...

Στην Ύδρα, όμως, την οποία επισκέφθηκε εν συνεχεία το ζεύγος Τζόρνταν, το σκηνικό και η... διάθεση του ζεύγους Τζόρνταν φαίνεται πως άλλαξαν, καθώς επέτρεψαν σε λίγους «τυχερούς» να τους φωτογραφίσουν, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Αν και αρνήθηκε αρχικά, εν τέλει ο πρώην άσος των Σικάγο Μπουλς και των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς επέτρεψε στους περαστικούς να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες και στη συνέχεια αναχώρησε μετά της συζύγου του προς άγνωστη κατεύθυνση...
protothema